choroba truskawek
-
Podobna zawartość
-
Przez UrsusC-330
Witam,
Mam pytanie odnoszące się do wyboru parametrów pompy i agregatu prądotwórczego, mam około 1 ha truskawek, wykopałem studnie głębinową, głębokość studni 30 m, lustro wody jest na ok. 12m i teraz jakie parametry, moc powinna mieć pompa i agregat żeby dały rade pchać tę wodę?
-
Przez NHCS
NWitam. Podczas sortowania odrzucucono u mnie parę ton schorowanych i źle przechowanych ziemniaków, np. mokra zgnilizna. Co powinienem fachowo z tym zrobić, żeby nie rozwodzić tych chorób po polu? Bo jeżeli wyrzuca np. na obornik to tak się dzieje.
-
Przez pelepele22
Witam wszystkich . Na wstępie zaznaczam jestem lajkiem w uprawie truskawki
Posadziłem we wtorek(17.04) 80 arów truskaweczki (sadzonka mrożona) zabrakło mi sadzonki i na razie czekam na dostawę. Przed sadzenie rozsiałem na ten areał 300 Kg YAra COMPLEX .
Przysłali mi badania gleby i okazało się, że Ph jest za niskie 5,1 co mogę zrobić aby poprawić jakość gleby . Co rozsiać aby nie uszkodzic sadzonki i? Zamieszczam zdjęcie. Z góry dziękuje .
-
Przez Konfetti223
Witam wszystkich
Mam problem z kapustą, tzn. kapusta jest dość mała jak na ten czas i co gorsze ma uschnięte dolne liście a te trochę wyżej zaczynają robić się zółte oraz na krańcach pojawiają sie czarne "kropeczki" nie wiem dokladnie jak to nazwać.
W zeszłym roku również mieliśmy problem z kilkoma tunelami, tej samej odmiany ale na innym stanowisku.
Każdy wtedy twierdził że kapusta nie była zahartowana przed zdjęciem folii oraz to że miała zbyt mokro (2-3 dni po zdjęciu folii nadszedł ulewny deszcz). Wtedy nawet opryski na grzyba nie pomagały.
W tym roku jest podobnie jednak ta "faza" zrobiła się o wiele szybciej bo jeszcze pod tunelami.
Już po prostu ręce opadają... Może ktoś miał podobnie i wie co może pomóc? Bardzo proszę o pomoc
-

Rekomendowane odpowiedzi
malina co to jest grzyb,szkodnik,brak mikro lub makroelementu
Wino