Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam podczas rutynowej próby podpięcia praso owijarki krone 1250 combi pack okazało się że komputer sterujący (w kabinie) nie włącza się. Gdy podpinałem ją kilka miesięcy wcześniej wszystko było w porządku. Standardowo sprawdziłem bezpieczniki oraz czy wszędzie prąd dochodzi. Wszystko jest w porządku jednak sterownik dalej nie daje się włączyć. Czy ktoś miał taki przypadek?  Może ktoś ma namiary na mechanika z okolicy Kielc który był by w stanie mi pomóc? Z góry dziękuję za wszelkie informacje.  

Opublikowano

Sprawdzę wcześniej wymieniony wyłącznik. Może to jego wina a ja szukam niepotrzebnie. Jeszcze jedno pytanie czy ktoś z użytkowników tej pracy wie może co oznaczają czerwone diody w komputerze głównym (tym przy prasie). Jest ich tam pięć, zdaje się tyle samo co w kablu łączącym sterownik (ten w ciągniku) z komputerem głównym (tym przy prasie). Jedna z nich świeci się u mnie na czerwono i pytanie czy to oznaka iż komputer funkcjonuje czy oznaka awarii maszyny. 

Opublikowano

Niestety wszystko zdaje się być w  porządku a sterownik dalej nie reaguje. Czy możliwe jest iż np mysz przegryzła któryś z przewodów powodując zwarcie w układzie przez co komputer wyłapując błąd krytyczny nie włącza się?