Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Możecie mi polecić dobrą nie drogą firmę , która wykonuje konstrukcje stalowe pod płytę warstwową wraz z planem ? .  Na jesieni mam zamiar postawić obiekt o wymiarach 10x10 wys słupa 4m .

Opublikowano
Dnia 28.04.2018 o 23:31, Vhalior2 napisał:

na Olx mają konstrukcje brałem od nich i spoko wykonanie oraz cena. jest to firma obok skulska. wpisz w google to ci wyskoczy

Wstaw zdjęcia twojej hali . Sam odbierałeś czy Ci dowozili ?

Opublikowano
na lukowa nie musisz mieć pozwoleń i projektu są one demonyowale widziałem teraz zamówiłem w armecie i do 15.06 ma stać już całość konstrukcji a za miesiąc dach wszystko będę wrzucał i opisywał swoje doświadczenie jak będziesz chciał zobaczyć jak powstanie u mnie konstrykcja to zapraszam
  • Thanks 1

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez hodowcamlody
      Często w mojej okolicy widzę szklarnie bez szyb na sprzedaż, poszukałem też po aukcjach i to wcale nie jest drogie
      http://olx.pl/oferta...html#19d1152d55 nie wiem w jakim stanie ale przy tych wymiarach to jak za darmo. Takie szklarnie zazwyczaj mają ściany wysokości +-2,5m co przy oborze jest za nisko, co innego gdyby umiejscowić ją na 1m murze. Szukałem szklarni które by miały koło 15-20m szerokości ale widzę po allegro i olx że nie do dostania takie. 12m to trochę wąsko jeśli korytarz paszowy 4m, 8 metrów zostaje na resztę, nie wiem co w takiej szerokości można by zastosować z wolnostanowiskowej bo uwięziówka to wiadomo 3,5m na stanowiska reszta korytarze gnojowe po 2,25m. Do takiej obory 45m długiej wejdzie z 70 krów spokojnie, imponująca ilość przyznajcie =D. Koszt okrycia tego płytą warstwową np. 10cm to około 80-85zł/m2 no a na tej konstrukcji wychodzi około 1100-1200m2 no to za konstrukcję i okrycie trzeba wydać koło 110tys bez fundamentów i planów, wylanie płyty 25cm na takim metrażu to koszt rzędu 30-40 tys, do tego podmurówka czy też zalana to koszt 10 tys . Taki obiekt byłby dobry na bukciarnię tylko wtedy cieńsza płyta i za 150 mamy obiekt którego nie powstydziło by się żadne gospodarstwo na byki kojce 8x7,5 i 6 kojców 120-150 byków śmiało można wpuszczać. Jaka by musiała być minimalna szerokość żeby w oborze na mleczne zrobić głęboką ściółkę na część "wypoczynkową" i ruszta na część spacerową przy stole paszowym?
    • Przez P_I_W_O_
      Na wstępie powiem że, nie jestem rolnikiem - i nie będę. Mimo to interesuję się rolnictwem od strony maszyn.
      Jestem grafikiem komputerowym 3d. I chiałbym zrobić jakiś ciągnik rolniczy od strony mechanicznej i chydraulicznej + jakiś osprzęt.
      Czyli potrzebuję:
      jakichś rysunków technicznych, całej masy zdjęć, kilka filmów na których będzie pokazane jak to działa (np, przeniesienie napędu na koła i wom lub tylko na wom), ogólnie chodzi o całą mechanikę tego pojazdu.
      Co do osprzętu (chyba tak to się nazywa) to jestem ciakaw jak działa (od strony mechanicznej) belownica do siana.
    • Przez rafals2
      Jaką halę opłaca się bardziej postawić ma mieć wymiary 40x12x4,5. Przeznaczenie to magazyn zbożowy jak również na maszyny. Której koszt postawienia jest mniejszy ??
    • Przez wiecho
      O co chodzi ; stary typ z nakładkami bocznymi?  konstrukcja-tur-metal-fach-zetor-forterra-8641-9641-10641-11441-wyprz-A442283.html
    • Przez FarmaBiegun
      Zapraszam do obejrzenia. Jeśli macie jakieś pytania, mogę odpowiedzieć
      https://www.youtube.com/watch?v=q9OFqfis9Ks

• Dodaj nową pozycję...
v