Skocz do zawartości

New Holland TS135A -Grzejąca się hydraulika i blokujący się zawór

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam problem z New Hollandem ts135a, ciśnienie blokuje zawór od hydrauliki. Ciśnienie zostaje w dzwigni oraz grzeje olej w skrzyni w czym może być problem? 

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez Padykilos
      Witam, zwaracam się do was z prośbą o wytłumaczenie różnic pomiędzy tymi modelami. Na pierwszy rzut oka wyglądają tak samo, a z tego co pamiętam to seria T5 zaczynała się od 99KM. Proszę o pomoc pozdrawiam . 
    • Przez traktorzystaJakub7211
      Witam, wycieka mi gdzieś płyn hamulcowy, cylinderki przejrzane i suche , żadnego wycieku zewnętrznego , przewody suche. Jedyne co mi zostało przejrzeć to ten układ co idzie na przyczepy. Robił to już ktoś ? wie jak to działa i jak się do tego zabrać ? bądź wie gdzie jeszcze ten płyn może uciekać ?
    • Przez przemyslaw89
      Witam, proszę o pomoc w analizie problemu. Ciągnik to Deutz Fahr Agroplus 100:
      1. Wałek po włączeniu dźwigni na 540 lub 1000 kręci się - ale nie ma siły żeby napędzić jakąkolwiek maszynę.
      2. Na wyświetlaczu obroty WOM wskazywane są cały czas, wydawałoby się poprawnie.
      3. Na cewkę elektrozaworu nie dochodzi napięcie - po podaniu bezpośrednio - elektrozawór cyka, z tym że WOM dalej nie ciągnie, tylko się luźno kręci.
      4. Przycisk w kabinie sprawny, kontrolka się zapala, sprawdzony elektrycznie, podmieniony - przedni napęd załącza.
      5. Przyciski na błotnikach wcale nie reagują pomimo przyciskania/przytrzymywania.

Pierwsze podpięcie WOM po zakupie i okazuje się coś nie tak. Macie Panowie jakieś pomysły?
      Sprawa elektryczna? Hydrauliczna? Czy raczej mechaniczna?
      Za wszystkie pomysły i sugestie teraz z góry dziękuję😃 !!
    • Przez rolnikokos
      Witam, chciałbym poznać opinie użytkowników tych pras. Jakie są jej zalety i wady? Na co zwrócić uwagę przy kupnie takiej prasy? Miałaby docelowo chodzić w zestawie z new Hollandem T4 85km czy ciągnik da sobie z nią radę? Będzie prasować słomę, siano i sianokiszonkę. Dzięki mile za wszystkie odpowiedzi. pozdrawiam
    • Przez MfKrystian
      Witam mam maly problem z Prasą New Holland 548 mianowicie bele po sprasowaniu są miekkie w środku ręka bez problemu wejdzie  i chciałbym zwiekszyć ścisłość beli poprostu żeby były lepiej zbite wiecie może gdzie to wyregulować prasę mam od niedawna 
  • Dodaj nową pozycję...
v