Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
W jęczmieniu jarym stosowalem stabilan i lekko bo skracalo. Ale w ozimym zrobię tak jak mówisz bo nigdy go nie sialem. Jest jakiś tańszy zamiennik moddusa
Może być Cerone? Tylko w jakiej dawce
Opublikowano

Moddus w ozimym na etykiecie jest w dawce 0,6l, ja stosuje tak jak pisalem 0,4 i na flagę etefon czyli cerone Korekt/kobra. Zamiast moddusa masz mase zamienników które też działają, np Cuadro, Trexstar

Opublikowano
Teraz jeszcze chyba czekać bo na polu jest różnie. Pole pagórkpwate i jęczmień w różnych fazach jest. Dostał 1 dawkę azotu 13.03 200kf saletrzaku a w piątek 180kg saletry. są miejsca że jest już gdzieś na ponad 20cm ale jeszcze kolanka nie czuc

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez tprc330
      Witam chciałbym się dowiedzieć jak można tanio i skutecznie nawozić jęczmień i w jaki sposób maożna pozbyć się owsika? Liczę na wasze porady :rolleyes:
    • Przez marekkucybala2
      Witam ! Na pierwszy zabieg skracania zastosowałem 0,2 MODUSA i 1 l STABILANU . Co mam teraz zastosować na drugi zabieg ?
    • Przez Arek
      Jak u was w tym roku plonował jęczmień ozimy? I jakie odmiany ?
    • Przez MrSlomek
      CZeść! Mam problem ze skracaniem pszenżyta ozimego , ponieważ nie wiem dokładnie kiedy je przyskać . W jakiej fazie wzrostu , aby dobrze skrucić , zeby nie skrócić kłosa . Chcę skracać tylko raz więc pytam się was kiedy zeby wybrać najlepszy moment na to aby oprysk zadziałał dobrze na zboże . I jeszcze mam pytanie jaki dokładnie preparat polecilibyście na skracanie na pszenżyto ? Z góry dzięki
    • Przez Morpheus
      Witam. 
      Mam pytanie odnośnie odstępu czasu przy stosowaniu oprysku na chwasty preparatem Puma Universal 069ew + Chwastox turbo 340sl a następnie w osobnym oprysku Antywylegaczem płynnym 675sl. Czy trzeba zachować jakiś odstęp czasowy pomiędzy tymi dwoma zabiegami? Oraz co najlepiej wykonać jako pierwsze? (Na plantacji pszenicy i pszenżyta ozimego).

Pozdrawiam.
  • Dodaj nową pozycję...
v