Likwidacja rzepaku i jęczmień jary pilnie
-
Podobna zawartość
-
Przez tomek15h
Interesuje mnie kwestia siewu nawozów pod rzepak?Dotych czas siałem nawozy po zaoranym polu natomias w tym roku chciałbym zrobić nieco inaczej ,mianowicie posiać nawozy na ztalezowane ściernisko a potem przeorać i siać.Prosze o opinie tych którzy mają coś do powiedzenia w tej tematyce???Pozdrawiam
-
Przez Miki7211
Po wstępnych oględzinach działu zboża stwierdziłem ze jest masa podobnych tematów. Dla tego zakładam ten temat i go przyklejam po to zeby wszystkie wasze problemy dotyczace zbóż ozimych opisywac własnie tu
-
Przez BartekRogacki
Witam. Planujemy wiosną zasiać jęczmień jary z wsiewką kminku, tutaj moje pytanie. Ile kminku wsiać, termin wysiewu, środki ochrony roślin, na co trzeba uważać?
Z góry dziękuję za odpowiedzi
-
Przez Szukająca_rzepaku
Jestem studentką kierunku Odnawialnych źródeł energii na Uniwersytecie Rzeszowskim i poszukuję pomocy w zrealizowaniu pracy inżynierskiej. Jedyne czego mi potrzeba, to pole uprawne zasiane rzepakiem ozimym do którego mogłabym dojeżdżać co drugi weekend od kwietnia do lipca. Wszystko po to, by przeprowadzić badanie populacji żuków na plantacji, które polega na łapaniu owadów i późniejszym ich przeliczaniu. Pułapka w którą zamierzam łapać zwierzątka jest niewidoczna i obojętna dla roślin. Jeśli przypadkiem jest tutaj ktoś z okolic Tarnowa i nie miałby nic przeciwko badaniom, to byłabym ogromnie wdzięczna za pomoc :)
-
Przez Kary_90
Witam,
Drodzy forumowicze. Szukam pewnego źródła z którego będę mógł zakupić materiał siewny z certyfikatem do gospodarstwa ekologicznego. Najlepiej w województwie mazowieckim. Chodzi mi głównie o owies, jęczmień oraz seradele. Czy możecie wspomóc jakimiś namiarami?
-

Rekomendowane odpowiedzi
Jęczmień ozimy
Jęczmień jary