Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
Czy są jakieś przeciwwskazania co do stosowania soli potasowej pogłównie w jęczmieniu jarym? Próbowałem rozsiać dzisiaj lejkiem ale zj_bane mieszadło zmieliło sól i wszystko zwiewa. Dzisiaj będę już siał i nie zdążę ogarnąć tematu z rozsianiem. Stosował ktoś sól pogłównie?

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez qazi
      Witam wszystkich. Jakie będą najlepsze rośliny na poplon przeznaczony na paszę dla bydła, głównie na kiszonki.
    • Przez garu
      Mam problem jaki zasiać poplon po jęczmieniu myślałem o gorczycy, łubinie, facelii czy seradeli ale z drugiej strony chciałem zasiać na wiosnę groszek i tu mój dylemat jęczmień zejdzie z pola pod koniec czerwca czyli poplon już pod koniec września będzie zdatny do przyorania a gdzie tam jeszcze do zimy pytanie do was co ewentualnie innego zasiać na poplon żeby doszło później. Proszę o szybkie opinie.
      Powiem jeszcze że w po przednim roku zasiałem tatarkę i zostawiłem ją na ziarno i to był błąd ponieważ lepiej było ją zaorać jako zielony nawóz i chyba tatarka to kiepski poplon co o tym myślicie.
    • Przez Adam521
      Witam mam pole które będę wapnował teraz na jesieni ale muszę także uzupełnić potas w glebie też na jesieni bo na wiosnę chcę dać podłoże popieczarkowe i teraz mam takie pytanie czy ktoś z was stosował potas w formie soli potasowej w krótkim odstępstwie czasu po wapnie węglanowo magnezowym, słyszałem opinię że można go nawet zmieszać od razu w siewniku z solą potasową ale jak dla mnie jest to trochę niedorzeczne (mieszać chlor z wapniem) bo z tego co wiem musi być chociaż 4 tyg odstępu.
      Proszę was o opinie.
    • Przez przezuwaczka
      Od miesiąca bawię się SOLem i nawet mi się to podoba. Prosiłabym o opinie i pomysły, jak go w największym stopniu wykorzystać. 
      Program jest darmowy dla stad pod oceną. Reszta musi płacić ponad 200 zl rocznie.
      Jak dla mnie fajne narzędzie. Największa korzyść, dla której warto zalogować się raz do roku, to gotowy rejestr bydła do agencji. Jedno kliknięcie i ściąga się w pdf-ie. Ponieważ cała zabawa jest w uzupełnianiu zdarzeń, planowaniu prac itp, więc wymaga zaangażowania i poświęcenia czasu. Co ciekawego odkryłam, napiszę jeszcze. Proszę każdego o to samo.

• Gość
      Przez Gość
      Witam , Panowie kiedy wysiac sol potasową pod buraki? Dobrą opcją jest wysiac w tym tygodniu na zimową orke sól w ilości 200kg/h i w tym samym dniu wylać ok 15tys/h litrow gnojowki? I za jakies dwa trzy tygodnie wlokowanie?
  • Dodaj nową pozycję...
v