Przechowywanie obornika na małym gospodarstwie
-
Podobna zawartość
-
Przez danielhaker
Sprzedam rozrzutnik obornika prod. Czarna Białostocka. Rocznik 82. Jest praktycznie cały w oryginale, bo od nowości smarowany olejem i burty są bez zarzutu. Jedynie podłogi nie udało się tak zachować, co widać na foto. Samochód na drodze może wyprzedać bez obaw, że go nagle rozrzutnik w rów zepchnie
Cena 4700. Trasa Międzyrzec Podl.-Siedlce
-
Przez pau2210
Przyjmę do pracy w gospodarstwie rolnym przy krowach mlecznych, najlepiej przy krowach mlecznych. Oferuje wyżywienie i zakwaterowanie. Zainteresowanych proszę o tel. 694632765
-
Przez tropt
Witam, koledzy chciałem zapytać was o poradę, jednak wcześniej opis który jest niezbędny do udzielenia jej. W ubiegłym roku wybudowałem przechowalnie na ziemniaki, wykopki już rozpoczęte, zaczynam usypywać pryzmę, widoczna na zdjęciu - będzie to ok 25 m x 12 m x 3 wysokość. Kanały nawiewowe przebiegają wzdłuż przechowalni - na odcinku 25 metrów jest ich dokładnie 10, każdy z wentylatorem strumieniowym o mocy 1,5 KW, kanały zatkałem przed skrzyniopaletami które odgradzają pryzmę od wolnej części przechowalni po to by wentylowały lepiej pryzmę, dodatkowo każdy wentylator ma osobną budkę na zewnątrz skąd czerpie powietrze ( i dziurę u góry ściany - widoczne na zdjęciu skąd może robić obieg wewnętrzny po zamknięciu "budki" w suficie są wywietrznik 8 sztuk fi 25 cm. wentylatory mogę ustawiać na czasówkach - 8 programów na każdy osobny wentylator ( rożne dni tygodnia pory włączania itp ) obecnie ustawiłem 3 przedmuchy 2, 4 i 6 w nocy po 15 minut żeby schładzać trochę pryzmę. i tutaj pytanie jak to ustawić, na jakie godziny, czerpać powietrze na obiegu wewnętrznym czy zewnętrznym ? nie mam pojęcia jak się do tego zabrać, w ubiegłym roku sypałem po kontach małe pryzmy bez wentylacji i wszystko rosło, chciałbym oszczędzić sobie tej pracy. dzięki za wszystkie rzeczowe porady
-
Przez Bananek
witajcie, temat nietypowy, ale dotykajacy wszystkich hodowcow. leki. kiedy pojawia sie choroba u zwierzecia to wiadomo - weterynarz. jedna akcja, druga, czasem trzecia i kazda wizyta liczona w setkach za kilka ml leku. po ilus takich sesjach wprawne oko zauwazy jaki lek podawano przy jakiej chorobie. potrafimy skojarzyc objawy u innych sztuk i znow wolamy weta, ktory poda to, co juz znamy. tu pojawia sie pytanie: czy jest jakis sklep internetowy, w ktorym kupimy sami pelna butelke leku i podamy to sami? chodzac na codzien przy zwierzetach wielu z nas wie co i w jakich dawkach podac zeby wyciagnac z choroby. -
Przez Vicon95
Witam od pewnego czasu mam problem z wyciągiem szynowym "krotoszyn" mianowicie od chwili założenia nowej liny słychać jak lina ociera się o siebie na kole ( grubość liny nie była zmieniana ) myślałem że moze wytarło się koło od liny i delikatnie przez to nachodzi na siebie i stąd ten dzwięk ocierania lecz po wymianie na nowe nic nie pomogło.... moze ktoś miał taki przypadek ?
-

Rekomendowane odpowiedzi
Wydruki 3d części zamiennych
Renault Ceres 320X & Rozrzutnik obornika