Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
trzymasz miesiąc cielaki u siebie i wtedy normalnie po miesiącu sprzedajesz bez żadnej firmy. kurs konwojenta 450zł u nas i opłata w gminie na 5 lat tam wychodzi 80zł do tego auto odebrane przez powiatowego lekarza weterynarii. Musisz mieć papierek od mechanika że w razie awarii Ci naprawi auto w trasie na miejscu i umowa z kimś , że w razie awarii podstawi Ci auto żeby przeładować cielaki . auto to tak 40% powierzchni bocznej auta musi być jakby wentylacją czyli kratka czy jakieś kraty od góry coś takiego. przegroda musi być pełna nie z jakiś prętów i blisko podłogi. podłoga z blachy żebrowanej może też na to być guma. no wiadomo tabliczka przewóz zwierząt i światło na pace musi być jak wieziesz cielaki mają mieć zapalone. To tak wszystko żeby Ci się z weterynarii nie czepiali
co do auta nada się ale nie wiem jakie ma wymiary paka bo przegroda powinna być że w razie wypadku czy auto przewróci się to nie napierają na siebie tylko przegroda trzyma. Mogę Ci wysłać zdjęcie jak to u mnie wygląda
Opublikowano
7 godzin temu, Gospodar55 napisał:

Mam pytanie ile może kosztować zrobienie papierów na przewóz zwierząt.i Czy nada się do cielaków np taki samochód https://www.olx.pl/oferta/lublin-daewoo-3-do-przewozu-zywca-zwierzat-CID5-IDsxJY1.html#c7f6933b2c.Czy muszę do handlu cielakami w ilości około 20 sztuk cieląt miesięcznie zakładać firmę?

Tak ten samochód nadaję się jak najbardziej. Ja robię tak jak trafi mi się jakaś jałóweczka np 50kg cała czerwona i widzę ze to nie na mięsno to po miesiącu wstawiam i normalnie sprzedaje.

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez karczrolnik96
      Witam.Dzisiaj w agrobiznesie słyszałem że mają wprowadzić przepisy o dobrostanie zwierzat czyli czy dla nich nie jest za gorąco, za zimno,czy nie zamało wpływa świadła do obory itp.Kur*a powiedzcie mi który rolnik do tych pier***onych przepisów się dostosuje
    • Przez 7891Firefox
      Jak w temacie. Zauważyłam pewną zależność - mianowicie po zachowaniu zwierząt wiele można wywnioskować o ich właścicielu, zwierzęta są jakby odzwierciedleniem osobowości ich hodowcy. Zgadzacie się z tym? może jakieś refleksje, chciałabymm aby innni napisali jak to widzą i czy rzeczywiście np. behawior zwierząt pokrywa się z charakterem właściciela
    • Przez damian1992
      Siemano ludzie!

Już tylko 2 tygodnie zostały nam do corocznej , największej imprezy rolniczej na Podlasiu , tradycją stały się już spotkania użytkowników naszego portalu , niewielką część naszej społeczności już znam i chętnie poznam innych ciekawych ludzi , z którymi będzie można podyskutować , napić się piwa
      Tak więc proponuję termin spotkania :

Sobota: godzina 13.00 - największy ciągnik Fendt
      Niedziela:godzina 13.00 - największy ciągnik Fendt

W sumie godzina i miejsce to samo jak co roku i wydaje mi się że większości z was ten termin pasuje co widać też w tematach z poprzednich lat , tak więc wpadajcie i śmiało zagadujcie do ludzi których twarze znacie z poprzednich lat (patrz moje zdjęcie ) Uprzedzam że ja będe tylko w niedzielę , ale na pewno część z was wybierze się w sobotę , także pozwoliłem sobie ustalić taki termin żeby potem nie było tego typu postów: "O a ja myślałem że to o 12 przy największym JD"

Zapraszam do dyskusji , piszcie swoje "za" i "sprzeciw"
    • Przez matek214
      Chcę wybudować oborę na ; dwie krowy, dwie kozy, dwa kuce, dwie świnie. Ona nie ma być zbyt wielka gdzieś 25m na 8m. Nie mam pojęcia ile będzie cały koszt budowy kosztował. Proszę o pomoc!
    • Przez racha
      Witam chciałem zapytać jak tankujecie swoje maszynki czy tylko na stacjach czy korzystacie z różnych kanistrów tak jak ja i zastanawiam się nad zakupem zbiornika z pompą znalazłem na allegro truckmaster i całkiem fajna sprawa tylko ta cena mnie przeraziła i tu pytanie do użytkowników czy ma ktoś takie urządzenie albo podobne dodam że paliwo wożę w osobówce (subaru forester) wiec wielkie beczki nie wchodzą w grę pozdrawiam
  • Dodaj nową pozycję...
v