Polecane posty

Daniooo    0

Witam wszystkich! Mam problem z moim Same a dokładniej hydrauliką, problem polega na tym że słabo podnosi podnośnik, często przy podnoszeniu ciągnik się trzęsie a jak dodam  gazu to jeszcze bardziej, ma słaby udźwig, czasami np w czasie orki czy gruberowaniu chce podnieść maszynę a podnośnik nic nie podnosi muszę wtedy ruszyć np do tyłu lub przodu i dopiero zaczyna podnosić. Czyściłem filtr od hydrauliki bo nie mogłem dostać nowego, zmieniłem olej i cały czas bez zmian. Nie mierzyłem ciśnienia na wyjściach bo nie mam przyrządu do tego ale kipowałem 8t przyczepę i bez problemu daje rade.

Mam jeszcze pytanie w którym miejscu znajduje się ta pompa?

Z góry dzięki za podpowiedzi :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
lukasz067    0

orientuje się ktos jak sie dostac do pompy hydraulicznej na pewno jest ona gdzieś w skrzyni ale pracuje ona na oleju z plecaka . Myślę nad tym żeby z przodu ciągnika zamiast pompy wspomagania zastosować pompę dwusekcyjną I jedna sekcję użyć do hydrauliki poprowadzić przewody z plecaka do niej zamiast do pompy w skrzyni

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Wiadomość z agroFakt.pl

Daniooo    0
Dnia 20.11.2018 o 08:19, lukasz067 napisał:

orientuje się ktos jak sie dostac do pompy hydraulicznej na pewno jest ona gdzieś w skrzyni ale pracuje ona na oleju z plecaka . Myślę nad tym żeby z przodu ciągnika zamiast pompy wspomagania zastosować pompę dwusekcyjną I jedna sekcję użyć do hydrauliki poprowadzić przewody z plecaka do niej zamiast do pompy w skrzyni

pompa jest dokładnie pod siedzeniem, trzeba zdjąć siedzenie,podłode i tam pompa jest razem z deklem.

Ta zmiana czemu miała by służyć ?

 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
lukasz067    0

Myślałem  że będzie ciężej  dostać się do niej i dla tego rozwazalem taka opcję  przy okazji można by było pomyśleć o wydajniejszej pompie 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się

  • Podobna zawartość

    • Przez Arturo1610
      Witam.
      Mam wycinak bvl na 6 kos i moj problem polega na tym że te kosy są stępione i cięzko jest juz coś uciąć ( odrazu dodaje ze mechanizm jest dobry po przegladzie i wgl bo ten temat nie jest mi obcy ) lecz po prostu kosy sie stępiły a sumie to zdarły sie te małe ząbki i kosa za mało bierze.
      Moje pytanie jest takie czy zna ktoś jakis warsztat bądz osobe ktora mogła by te kosy profesjonalnie naostrzyć ?
      albo moze ktoś podpowie jak sobie z takim problemem poradził ? 
      poniżej dodam zdj jednej kosy ktora jest około 80% i zdj tych moich stepionych ( dodam iz wysokość obu jest taka sama tylko ze te 80% maja głebsze te ząbki) i właśnie w tych moich chciałbym te ząbki pogłębić. 
      Są firmy które ostrzą nożę od pras i przyczep samozbierajacych a od tego nie a przeciez material raczej ten sam.
      Poleci ktos kogos ?


    • Przez Marecki2922
      Witam , mam prośbę do użytkowników tego modelu lub podobnego , otóż mam w moim ciągniku dwie sekcje hydrauliki jedna jest dwustronnego działania a druga jednostronnego i chciałbym przerobić na dwustronne tylko gdzie wpiąć przewód i czy coś trzeba zaślepić 
      Będę wdzięczny za podpowiedź 
    • Przez Niemczol
      Witam, mam problem ze skrzynią auto power, podczas jazdy wyłącza bieg I za chwilę ponownie załącza. Kod błędu jaki mam zapamiętany to: 365689. Z góry dziękuję za pomoc.
    • Przez adrianochmański2
      witam mam następujący problem z moją ładowarką manitou 634 lsu gdy po zakupie oglądałem maszynę zastałem odłączony moduł sprzęgła i zrobiony mostek na k2 kupiłem nowy przekaźnik wsadziłem na miejsce mostka podłączyłem moduł myślałem że wszystko już będzie grało . lecz jakie było moje zdziwienie gdy odpaliłem ładowarkę a ona nie chciała jechać ani do przodu ani do tyłu wyjąłem więc przekaźnik i zrobiłem z powrotem mostek teraz dało się jeździć lecz moduł zaczął wydawać piskliwy dźwięk . nie mam już pomysłu co może być nie tak proszę o pomoc .


    • Przez matijas67
      Witam 
      Mam problem w moim John Deere 6600 1999r
      Otóż jak chce odpalić to brzęczy chyba "bendix" Ale był wymieniany na nowy, nie wiem czy to może wina rozrusznika, nwm pomysły mi się kończą..
      Kiedyś palił na strzala Ale teraz coraz gorzej i teraz na zimnie to po 15 razy muszę przekręcić kluczyk żeby zapalił  A jak jest ciepły i chodzi w polu to jak zgasze to pali od razu ( na ciepłym) 
       
      Co to może być za przyczyna? 
      Jeśli ktoś coś wie to jakby mógł mi pomoc 😇
      Z góry dziękuję za podpowiedź 
       
×

Ważne informacje

Używamy plików cookies, aby poprawić funkcjonowanie strony Agrofoto.pl. Pliki cookies dopasowują treść strony, w tym wyświetlanych reklam, do indywidualnych potrzeb i zainteresowań użytkownika, pozwalają nam również zrozumieć, w jaki sposób korzystasz z naszej strony. Korzystanie z Agrofoto.pl bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce prywatności i plików cookies.