Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Zasiane na kiszonkę 3 jednostki xxilo 5 -geoxx 2- saxxofonu 2- indexxu 4 -ambrosini 2- lg 30.260 oraz dwie jednostki mas 26k.Mam troche jescze zamówien do siania QQ cena za 1h-150zł.

Opublikowano

U mnie też tyle biorą i uważam, ze cena wygórowana. Jak ma się 1-3 ha do posiania to koszt stosunkowo nieduży, ale siejąc 6-10 ha to robi się niemała kwota, a sam siew pozostawia wiele do życzenia. 3 takie usługi i masz w tej cenie własny siewnik, którym siejesz kiedy i jak chcesz.

Opublikowano

jaki ty siewnik chcesz kupić za 2700? Ludzie zacznijcie liczyć, to są jakieś bzdury aby siewnik się zwrócił na swoich 5 ha. Ja do 40 ha na razie nie myślę o swoim siewniku. A jak bym miał to za mniej niż 160 z domu bym nie wjechał, siejcie se patykiem dziury nakłuwajcie albo jakimś starym zabytkiem ściągniętym z zachodu przypominający bardziej maszynę od konia niż siewnik punktowy.

Opublikowano

Jakie 2700? Siał mi jeden, potem drugi i obaj po ..uju. Jakbym miał kupować to na pewno nie trupa. Na razie się wynajmuje, ale to wkurza. Dobra koniec mojej gadki, bo nie o tym temat.

Opublikowano (edytowane)

czym się różni siewnik używany w dobrym stanie technicznym od nowego bo ja mam 25 letni jakością siewu nie różni do tych fabrycznie nowych a jest o niebo lepszy od tych 2-3 letnich co latają na usługach nastawionych tylko na zarobek a nie nie serwisują /wymieniają zużywających się części/ Więc z własnego doświadczenia radzę kupić jakoś tanią używkę i pożądnie podremontować niż odstawiona chałę na polu przez takie to niby nowe siewniki/najczęściej niesprawne/ Za swój dałem 3500 zł /wymieniłem tarcze,redlice zregenerowałem,całość przesmarowałem,zmodofikowałem zagarniacze ,przerobiłem znaczniki na hydrauliczne zamontowałem czyjniki wysiewu na sekcjach i sieję już 6 lat po u siebie i u sąsiadów po około 40 ha

Edytowane przez icek1
Opublikowano

Tym samym co nowy samochód od starego w dobrym stanie mimo ze sie dokłada w niego to wystepuje tzw zmedczenie materiału i w końcu poprawki czesto przewyższają jego wartość.Wolisz nowy traktor czy starszy w dobrym stanie???hehe

Opublikowano

Sasiad ma nowego i go serwisuje od nowości zgodnie z instrukcją ale jak twierdzi koszta są kolosalne  miał poprzenio starego Fendta LSA to tylko paliwo i oleje i twierdzi iż jednak wolałby jedna tego starego

Opublikowano

Pewnie jak sobie kupicie nowe siewniki to bedziecie siać super dokładnie i za 30 zł najlepiej .

Pewnie nabrałeś kredytów i chcesz po 200 zł za ha i masz pretensję iż inni sieją po 80 czy po 100zł za ha widocznie im się opłaca i z korzyścią dla usługobiorcy

Opublikowano

Witam wszystkich.Mam pytanko kto sial w tym roku odmiane kukurydzy saaten union- subito?

Pytam, bo na etykiecie widnieje polski numer , a powinien byc chyba francuski , i jakos wyglad ziarna byl inny i zaprawka na nich tez.

Pozatym worek i reszta jak oryginal, moze poza tym ,ze worek z numerem francuskim byl wiekszy, taki jak ze trzy latatemu sialem,a teraz jakies to inne.

dajcie znac, kto co i jak?dzieki

Opublikowano

Witam wszystkich.Mam pytanko kto sial w tym roku odmiane kukurydzy saaten union- subito?

Pytam, bo na etykiecie widnieje polski numer , a powinien byc chyba francuski , i jakos wyglad ziarna byl inny i zaprawka na nich tez.

Pozatym worek i reszta jak oryginal, moze poza tym ,ze worek z numerem francuskim byl wiekszy, taki jak ze trzy latatemu sialem,a teraz jakies to inne.

dajcie znac, kto co i jak?dzieki

Mi sie wydawalo ze to niemiecka firma, wiec nie wiem dlaczego mialy by byc francuskie numery

Opublikowano

Niemiecka, ale chyba pakowana we Francji. W tym roku mam czeską i też z Francji numery.

Opublikowano

dokładnie kolego. ja Oseve w tym roku miałem z fancuska etykietą a kws to zależ od odmiany. corolinio-germany gottardo-france a kaduras romania. to tak jak z naszymi oponami kormoran. prawie wszystkie made in serbia

Opublikowano

Pewnie nabrałeś kredytów i chcesz po 200 zł za ha i masz pretensję iż inni sieją po 80 czy po 100zł za ha widocznie im się opłaca i z korzyścią dla usługobiorcy

Tak tak panie psychologu ,u nas 150 zł to standart wiec sie nie wypowiadaj.