Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Witam wszystkich, posiadam 14ha ziemi uprawnej i chciałbym się dowiedzieć ile powinienem z tego obsiać trawą, ile robić kiszonki z kukurydzy i ile hektarów obsiać zbożem na te 15 sztuk opasów. Ile tyle sztuk potrafi wyprodukować obornika przez rok i gnojowicy? (Sianokiszonka w balotach nie wchodzi w grę) Z góry dzięki za odpowiedzi, pozdrawiam. 

Opublikowano

no to ja bym zrobil 2ha trawy zrobisz troche kiszonki troche siana 4 ha kukurydzy i reszta zboza pszenzyto i mieszanke jeczmien pszenica

na 15 sztuk to jeszcze slome sprzedaz i z 2 ha kukurydzy kiszonka a drugie 2ha na ziarno i dokupisz  sobie cielakow przynejmniej bedzie za co ;)

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez donweter1989
      No to mamy 2019 rok więc pora na nowy temat. To jak tam w cennikach bydła w tym roku do góry czy do góry😛 Do jakiej ceny za żywiec wołowy dobijemy w tym sezonie? czy to skupy nas dobiją?
      Kontynuacja tematu: https://www.agrofoto.pl/forum/topic/263888-cena-bydla-2018/
    • Przez Pawel0418
      Witam,od kilku dni jestem posiadaczem zetorka 7745 i mam pytanie do was ile i gdzie trzeba wlać oleju oraz gdzie znajdują się filtry i jaki olej lać najlepiej

• Przez farmer-f13
      Cena za byki z dnia na dzień spadła 1,50zł na kilogramie i leci w duł dalej co gorsza nikt teraz niechęć skupować za granicę bo czekają co orzeknie komisja. Moim zdaniem zawiniło tu Państwo i powinno to zrekompensować chłpu dopłatą do każdego kilograma byka który chce sprzedać na rynek. Odnas wymagają to niech dadzą coś od siebie skoro zawiniła ubojnia kontrolowana przez państwowego inspektora weterynarii. 
    • Przez NiMamHa
      Bydło. Jakie jest wasze zdanie w temacie hodowli byków. Zastanawia mnie czy hodowla byków luzem to mit, że są spokojniiejsze czy jednak prawda?. A może są tacy którzy zdecydowanie popierają metodę wiązania byka łańcuchem jeden obok drugiego?. 
      Czekam na wasze odpowiedzi 😉
    • Przez KrystianKuliski
      Ile opasów wejdzie do obory o wymiarach 60 x 20  
  • Dodaj nową pozycję...
v