Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Przestawia się radełka i znaczniki ... i tyle . No chyba że stary typ , to może nie być takiej opcji .

Edytowane przez zetorki12
Opublikowano

Przy pomocy kluczy i miary . Patrzyłeś jak to jest zbudowane ? Z czym właściwie jest problem i dlaczego to ma być z dokładnością do pół centymetra ?

Opublikowano (edytowane)

Kolego sprawdź czy wogóle jest możliwość zmiany rozstawu. 

W akpilu chyba jest. Przekladasz przedpłużki tak by był rozstaw miedzy nimi jaki chcesz. Tylne zewnętrzne redliczki rozszerzasz tak by przedpłużek był równo pomiędzy środkową a zewnętrzną redlicą

Edytowane przez ZYLA
Opublikowano (edytowane)

Widzę kolega się chce tylko na egzamin zawodowy przygotować :P Reszta "techniki" go  nie interesuje, a jak zamiast rozstawu będzie miał za zadanie zmiany gęstości sadzenia to wtedy leży i kwiczy :D

Edytowane przez MF675ursus
  • Like 1
Opublikowano

Zmiana gęstości sadzenia no to zmiesza lub zwiększa się za pomocą przekładni łańcuchowej jak ustawie na mniejsze to będzie większa gęstość 
Chciałem się dowiedzieć jak ustawić rozstaw rzędów i już wiem ze reguluje się na przodzie płozami 

Opublikowano (edytowane)

Gęstość w takich sadzarkach zmienia się przez zmianę obwodu kół roboczych sadzarki,  (chyba że to koła gumowe, to tam chyba nie ma regulacji gęstości ) a nie za pomocą przekładni. Rozstaw ustawia się i z przodu i z tyłu sadzarki.

Edytowane przez rexx123

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez wieslawa_olo
      Witam. Kupilem siewnik becker aeromat s i dopatrzyłem się problemu przy jednej sekcji. Podczas gdy 3 sekcje wysiewają od 50 do 60 ziaren podczas recznej próby jedna sekcja wysiewa nieco ponad 20 ziaren i w tej sekcji jest trochę pokruszonego ziarna. Dmuchawa i dysze są w porządku. Nożyki właśnie założyłem nowe i nie ma poprawy. Nie mam kogo podpytać gdzie może być przyczyna.
    • Przez Janek54321
      jakie stosujecie herbicydy przedwschodowe. co zrobić aby plantacja była wolna od chwastów od posadzenia  do zbiorów ziemniakow? jakie macie swoje doświadczenia? czy zabiegi wykonujecie raz czy może kilka razy? 
    • Przez Mikua
      Czesc Problem taki że nie mogę stawić początku wtrysku, na kole zamachowym posiadam 3 kreski, raz paliwo drgnie na pierwszej, raz na ostatniej A nie kiedy z 2-3 cm nad ostatnią kreską, silnik jest po kapitalnym remoncie, kola od rozrządu są nowe-ursusa, ustawienie-dwie kropki kola wału w jedna kola pośredniego, dwie kropki kola rozrządu w dwie kropkę kola pośredniego, i 0 kola pośredniego z 0 kola pompy wtryskowej, silnik zapala lecz nie równo pracuje, takie "szczekanie" ma ktoś pomyśl co może być nie tak? Pozdrawiam
    • Przez Analog11
      Witam
      Zakupiłem siewnik poznaniak s026 szerokosc 2,30m. W moim siewniku niestety niema tabeli wysiewu bo ulegla zniszczeniu i mam teraz problem by go ustawic na odpowiednia wartosc siania na ha.
      Prosze o pomoc i jezeli ktos ma taka tabele o wyslanie jej zdjecia.
      Pozdrawiam

• Przez Analog11
      Witam
      Mam zamiar ustawic sadzarke czeska na 70 cm i moje pytanie: czy nie bede mial pozniej problemow podczas obsypywania, rowniez poszezonym obsypnikiem na 70 cm ursusem c 360 ? Czy bedzie mi sie miescil w redlinach, czy bede musial cos w ciagniku pozmieniac?
  • Dodaj nową pozycję...
v