Przejście z TMR na system żywienia tradycyjnego
-
Podobna zawartość
-
Przez Ursus1614Turbo
Witam drogich użytkowników AF.
Kto się wybiera do tej szkoły i na jaki profil idziecie ??
Ja się wybieram na Technik Mechanizacji Rolnictwa.
-
Przez rolnik1999
witam mam problem bo poprzedni rzut świń karmiłem z paśników i poideł i po odsadzeniu dopiero po 5 miesiącach od odsadzenia miały wagę rzeżną a tata opowiadał że gdy on karmił dawniej świnie na mokro parowanymi ziemniakami śrutą i koncentratem to po 3,5 od odsazenia były takie co miały po130kg
-
Przez Rolnik276
Witam, od 15 lat z tatą sadzimy Kapustę białą i nigdy nie mieliśmy takich problemów z nią jak w tym roku. Zaprawialiśmy korzenie rozsady opryskami:
-Sumi Alpha
-Topsin
Czy mogło to spowodować uszkodzenie korzeni kapusty. W ubiegłych latach używaliśmy inny oprysk zamiast Sumi Alpha i nie było żadnych problemów z jej korzeniem.
Czy może to także być wina zgorzela, ponieważ po posianiu nasion na rozsadę bardzo padało i było zimno.
Oto kilka fotek tej kapusty.
Korzeń:
Czy z tej kapusty coś będzie czy zostaje jej likwidacja?
Proszę o szybką odpowiedź.
-
Przez Gość Profil usunięty
Witam. Przeczytałem w gazecie o systemie eMik. Miał ktoś z was z tym do czynienia? Jak to się sprawdza w praktyce? W gazecie brzmi to obiecująco: dostęp na bieżąco do wyników prób mleka, limitu, faktur ale jak to się mówi papier wszystko przyjmie.
-
Przez rudy112
Mam zamiar zbudować paszowóz do transportu paszy sypkiej z paszarni do zbiorników. Wszystko już wymyśliem tylko nie wiem jak rozwiązać problem wyładunku paszy z niego, konkretnie chodzi mi o kolono nad siłownikiem:http://www.google.pl...start=0&ndsp=24
Chciałbym, żeby po włączeniu żmijki moża było wyładowywać paszą gdy długa żmijka ustawiona jest w poziomie i ukośnie. Tylko nie wiem jak połączyć żmijkę pionową z poziomą. Mam nadzieję, że coś wymyślicie.
-

Rekomendowane odpowiedzi
EHR obsługa
Agregat Podorywkowy Agro-System