Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam kupiłem ostatnio kilka pierwiastek które były żywione TMR niestety nie mam wozu paszowego i u mnie są żywione tradycyjnie, dość kiepsko pobierają paszę, myślicie że się przyzwyczają? Jak długo może potrwać adaptacja?
Liczę na poważne odpowiedzi a nie że ktoś coś słyszał albo komuś się coś wydaje.

Pozdrawiam.

Opublikowano
u mnie krowy w tamtym roku jadły pół roku TMR a potem tradycyjnie. zawsze pierwszy dzień jedzą nie chętnie ale z czasem już normalnie. przyzwyczają się i u ciebie bez problemu. wystarczy poczekać. ewentualnie można spróbować melasą polać to powinny chętniej pobierać
  • Like 2

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez Ursus1614Turbo
      Witam drogich użytkowników AF.
      Kto się wybiera do tej szkoły i na jaki profil idziecie ??
      Ja się wybieram na Technik Mechanizacji Rolnictwa.
    • Przez rolnik1999
      witam mam problem bo poprzedni rzut świń karmiłem z paśników i poideł i po odsadzeniu dopiero po 5 miesiącach od odsadzenia miały wagę rzeżną a tata opowiadał że gdy on karmił dawniej świnie na mokro parowanymi ziemniakami śrutą i koncentratem to po 3,5 od odsazenia były takie co miały po130kg
    • Przez Rolnik276
      Witam, od 15 lat z tatą sadzimy Kapustę białą i nigdy nie mieliśmy takich problemów z nią jak w tym roku. Zaprawialiśmy korzenie rozsady opryskami:
      -Sumi Alpha
      -Topsin
      Czy mogło to spowodować uszkodzenie korzeni kapusty. W ubiegłych latach używaliśmy inny oprysk zamiast Sumi Alpha i nie było żadnych problemów z jej korzeniem.
      Czy może to także być wina zgorzela, ponieważ po posianiu nasion na rozsadę bardzo padało i było zimno.
      Oto kilka fotek tej kapusty.
      Korzeń:

Czy z tej kapusty coś będzie czy zostaje jej likwidacja?
      Proszę o szybką odpowiedź.

• Gość Profil usunięty
      Przez Gość Profil usunięty
      Witam. Przeczytałem w gazecie o systemie eMik. Miał ktoś z was z tym do czynienia? Jak to się sprawdza w praktyce? W gazecie brzmi to obiecująco: dostęp na bieżąco do wyników prób mleka, limitu, faktur ale jak to się mówi papier wszystko przyjmie.
    • Przez rudy112
      Mam zamiar zbudować paszowóz do transportu paszy sypkiej z paszarni do zbiorników. Wszystko już wymyśliem tylko nie wiem jak rozwiązać problem wyładunku paszy z niego, konkretnie chodzi mi o kolono nad siłownikiem:http://www.google.pl...start=0&ndsp=24
      Chciałbym, żeby po włączeniu żmijki moża było wyładowywać paszą gdy długa żmijka ustawiona jest w poziomie i ukośnie. Tylko nie wiem jak połączyć żmijkę pionową z poziomą. Mam nadzieję, że coś wymyślicie.
  • Dodaj nową pozycję...
v