Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 godziny temu, Rozwojowiec napisał:

Chciałbym zapytać czy hodowla świnodzików jest legalna bo kiedyś była, trzeba było mieć pozwolenie. Nie wiem jak jest teraz

Jest nielegalna nawetpowolenianie dostaniesz

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez KamilMaj
      Witam jeśli jest temat to przekierować ale szukam i nie mogę się doszukać a dokładniej zawaliło nam całe pole tym dzikim rzepakiem (rzepik czy jakoś tak)gdzie nie gdzie nawet ścieżek nie widać i teraz pytanie co z tym zrobić pryskać na samosiewy rzepaku czy jak? Pierwszy raz taka sytacja u nas. Z tego co patrzyłem to właśnie to zaoraliśmy i pewnie puściło nasiona
    • Przez Kazimierzjaceniuk
      Moj ojcie hodowal konie i je sprzedawal od 30 lat w takiej malej wiosce na opolszczyznie teraz ja sie tym zajmuje od kilku lat chcialbym sie dowiedziec czy takie hodowle trzeba gdzies zglosic,placic podatki od sprzedazy albo ilosc koni zglaszac.
    • Gość Mateusz2111
      Przez Gość Mateusz2111
      Witam chciałbym się dowiedzieć jaką stosować pasze dla warchlaków(25 kg-30 kg) do 120-130 kg . Obecnie stosuje na 1 tonę  250 kg jęczmienia, 250 kg owsa, 500 kg pszenżyta, 30 kg koncentratu z sano na szybki tucz i przyrosty są słabe trzeba hodować około 7-8 miesięcy. Szukałem podobnych tematów ale nie ma. Proszę o pomoc 
    • Gość Mateusz2111
      Przez Gość Mateusz2111
      Witam niedługo przejmuje gospodarstwo i tu mam własnie pytanie dotyczące dawania paszy, magazyn na zboże mam jakieś 25 metrów od tuczarni i tu właśnie nasuwa się moje pytanie jak dostarczyć paszę do tuczarni na jeden rzut wchodzi około 300 sztuk świnek to dziennie około 900kg paszy, ręcznie nosić wiaderkach to mozna sie zachodzić jak myślicie jak sobie ułatwić noszenie paszy do karmników dla świń.?
    • Przez XkajkopterX17
      Witam, jestem zainteresowany zapoczątkowaniem hodowli owiec mięsnych na areale 21ha. Jakie wymagania posiadają takie owce w praktyce ? Czy wystarczy im małe pastwisko i siano na zime ? Czy jagnięcina jest opłacalna ? Słyszałem że  kraje zachodu lubią importować od nas te mięso. Owce mieszkały by w oborze i posiadały by wybieg w postaci pastwiska za oborą o powierzchni 0,7 ha

• Dodaj nową pozycję...
v