Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
16 godzin temu, rolnik34 napisał:

A handlaz da ci po 10 za kilo i skaczesz jak szalony

To rolnicy chcieli by po dychu albo mniej zapłacić. W tej chwili handlarz po 12 i nie trzeba żadnego pier*olenia słuchać. Są i normalni rolnicy nie mowie, że nie, ale cwaniaków jest na pęczki.

Opublikowano
2 minuty temu, soltys48 napisał:

koło mnie ale cena wydaje mi sie spora, prosto z obory??

a ty kolego skąd jestes jezeli moge zapytac? kupione w SK Dobrzyniewo gospodarstwo Mrozowo nieraz trafi sie ze sa taniej. Bo ogolnie ciezko cos sensownego kupic

Opublikowano

ogolnie mialem juz troche sztuk od nich i ladne duże porosły. ale nie tylko trzymam hfy, mieszane bydło tez mam od rolników. tylko teraz chcialem kupic a nie bylo gdzie to pojechalem tam

Opublikowano

MIęsa na to nie nałożysz ale rama jest dobra.

Wg mnie jeśli brać hf'a to właśnie z takich obór jak Mrozowo, Bądecz....tam genetyka dobra sztuki wyrośniete i inseminowane bykami z górnej półki, co innego jak weźmiesz z małej obory po niewyrośniętej matce pokrytej bykiem ze średniej/niskiej półki albo nie daj Bóg ze wschodu........

Opublikowano

Miałem juz kilka sztuk z Mazur i Podlasia, jak trafisz na cos karłowate to nawet w niedziele nie bedzie rosło. dlatego staram sie  kupowac od rolnikow albo własnie Mrozowo bo wiem ze cos z tego urosnie i zdrowe. tak jak mowisz mięsa nie nalozysz ale wielkościa wage nadrobisz.... 

Opublikowano
1 godzinę temu, soltys48 napisał:

Jakie partie handlarzowi oddajesz??czy są to pojedyncze sztuki?Świadectwo zdrowia wymaga??Jak z przemieszczeniami??NIe przywlekł jeszcze niczego do obory??

Tak swiadectwo jest potrzebne. Z przemieszczeniami nigdy nie było problemu. Zazwyczaj pojedyncze sztuki. 

Opublikowano

Jałóweczki jeżeli sprzedaje to w ludzi po 700-800 tygodniowe albo młodsze. Schodzą po ja świeże bułeczki. Ale to sporadycznie. Byków w sezonie maks 20 z tego bedzie maks 5 czerwonych. Jak kryję miesnym (Piter ze shiuzu, albo poetix z tg) to zawsze rodzą się całe czerwone grubej kości.

Opublikowano
29 minut temu, soltys48 napisał:

J a z mazur biorę i rosną fajnie, ale z gospodarstwa bezpośrednio

bo pewnie sam sobie po nie tam jezdzisz. a tu dookola pelno handlarzy co przywożą, to róznie z tymi cielakami jest no i ceny jak z kosmosu nieraz

Opublikowano

Ja teraz mam same HF lub RW ew HFxRW i zawsze wszystko w dobrej cenie idzie (okolice Jędrzejowa) Dużo osób hoduje byki. Teraz planuje robić najlepsze sexem a najgorsze mięsnym tylko nie wiem jaka rasa była by najlepsza dla kupujących. Teraz za 2 tygodniowe HFxMO x HF dostałem 1000 od handlarza a bardziej do HF był podobny tylko biała głowa go ratował. Później pewnie kit wciśnie że to jest super ciele i za 1200+ sprzeda. 

Gość marekfarmer
Opublikowano
8 minut temu, soltys48 napisał:

tak sam jade

To jak ty to ogranisz   przecież  taki wyjazd  to cały  dzień  praktycznie trzeba  poświęcić   a w domu  bykom ktoś  dać musi i krowy  wydoić 

Opublikowano

krów nie doje, jadę po obrządku wracam w nocy  lub nad ranem przez to jedno danie później żreć to nic sie nie zesra.Jak mam więcej kursów to ktoś albo ojciec albo brat dorzuci żarcia

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v