Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
1 godzinę temu, rolnik34 napisał:

Na podlasiu byczki ho od 300 do 500 max

zgoda ale jak doliczysz koszt paliwa do busa , jakis obiad na stacji, prowizja naganiacza to koszt takiej zabawy wynosi ok 800-850 zł, a po drugie tam sie ludzie powycwaniali i normalnie chca 500 zł ale jak widzom wielkopolska rejestracje to nieraz nagle taki byczek kosztuje 1000 zł i niekazdemu wytłumaczysz  ze jedziesz tyle kilometrów aby kupić od niego w udciwej cenie i ze za1000 zł  to kupie od handlarza jego byka u siebie namiejscu a on dostanie od handlarza grosze. niektórzy to rozumieja i np. za500- 600 zł ci sprzeda byczka a niektórzy sa uparci i chce 900-1000 zł od ciebie i niezejdzie niżej, a jak niekupisz to za 2 dni  potrafi handlarzowi tego samego byczka sprzedć za 500 zł niektórzy tam naprawde sa dziwni i trudno kupić cos sensownego

Opublikowano

Ja mam aktualnie w kojcu 19 niemcow 1litwina i 2 polskie. Polskie byly spokojne teraz przy Niemcach wariują, wiec moze mama krowa im opowiadala jak to ich babcie wywieźli niemcy i dlatego teraz sie tluka xD a tak na powaznie to co ma kraj pochodzenia do zachowania byka ?

Opublikowano
34 minuty temu, szymon09875 napisał:

Ja mam aktualnie w kojcu 19 niemcow 1litwina i 2 polskie. Polskie byly spokojne teraz przy Niemcach wariują, wiec moze mama krowa im opowiadala jak to ich babcie wywieźli niemcy i dlatego teraz sie tluka xD a tak na powaznie to co ma kraj pochodzenia do zachowania byka ?

wiesz a dlaczego rosjanie, ukraińcy sa agresywniejsi od polaków albo norwegów????? jak to moja babcia mówiła to jest gatun)))))) wiadomo nie kazde bydło ze słowacji  jest chore na głowe i nie kazdy rosjanin jest bandytą ale napewno wiecej wariatów masz ze słowacji niz z polskiej hodowli. Ja dwa stada kupiłem ze słowacji i kopyta na mojich nogach czuje do dzisiaj( gnój musze zgarnąc do kanału aby wyciag mógł wyciagnąc). jeden 800 kg jak mnie kiedys pierdolnoł to na scianie wyladowałem a noge miałem 2 tygodnie fioletową. teraz mam polskie i jakos kopyta niefruwaja mi koło nosa. Dlatego  lepszy polski hf niz coś ze słowacji, a polski hf i tak rosnie tak samo długo jak tzw. miesny ze słowacji. byk ze słowacji to odpady kosztuja góra 150 euro i nasi handlarze kupimą takiego w przeliczeniu za 600 zł a unas chca 1200 zł dlatego tak to badziewie reklamuja bo dla  nich to czysty 100 % zysku

Opublikowano

U mnie ostatnio jak dwa takie roczne hf ustawialy swoich mniejszych kolegow z boksu, jednego by zatlukly to przegnalem je do boksu z takimi 650 kg to zaraz ostygly☺☺

Opublikowano
bana dostałem z okazji pisania w tym temacie. chyba żarty jakieś.
Opublikowano

U mnie ostatnio tez tak jest. Za miesnego po 16 od reki. Także pier*ole rolników co tylko przyjezdzają i grymaszą. Zawsze wstawiam 50-100 zł taniej niż jest u wszystkich a i tak za drogo.

Opublikowano
2 godziny temu, kr9292 napisał:

U mnie ostatnio tez tak jest. Za miesnego po 16 od reki. Także pier*ole rolników co tylko przyjezdzają i grymaszą. Zawsze wstawiam 50-100 zł taniej niż jest u wszystkich a i tak za drogo.

Jaki rejon Jesteś?

Opublikowano
21 godzin temu, kr9292 napisał:

A handlaz da ci po 10 za kilo i skaczesz jak szalony

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v