Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak jak mówisz,po 20 szt krów i 20 szt do 24 miesięcy na dzień 15 maja

Opublikowano

Aby dostać dotacje to do 20 sztuk które 15 maja nie bedą miały wiecej niz 24 miesiace. Od złorzenia wniosku trzeba trzymać 30 dni. czyli jak ktoś złorzył wniosek 15 marca to juz 15 kwietnia mógł sprzedać.

Ważna ciekawostka jezeli ktoś zglosił np. 20 marca cielaka do dopłat a nastepnie sprzedał go komuś po 30 dniach to dopłate dostanie ten co pierwszy złorzył wniosek. czyli kupujący ma tylko cielency placek za tego cielaka a nie dopłate, heheheh

Opublikowano

Ale jak w E wniosku wpiszę się ponad 20 szt to nie pokazuje że błąd 9_9

Opublikowano
13 minut temu, kazik6 napisał:

jak zlozysz doplate na cielaka to musisz go tak dlugo trzymac az skonczy pol roku

kazik niema takiego czegość  cielak sie rodzi 15 marca ja skadam wniosek o dopłaty trzymam 30 dni i sprzedaje tobie, ja dopłate za niego wezme Ty nie o zadnym 6 miesiącach w przepisach niema mowy.

Opublikowano
Dnia 30.04.2018 o 19:21, Pikus2182 napisał:

Średnia waga WBC 446,64 kg, największy SM na żywo 998 kg (25 m-cy), waga WBC 567,80 kg, najmniejsza waga WBC 382,60 kg

Mam pytanie czy ten kowalczyk to ubojnia kolo czestochowy ,od kiedy mu sprzedajesz i jak z platnoscia 

Opublikowano
2 godziny temu, Pikus2182 napisał:

@nexeqadore Tak, koło Częstochowy. Sprzedaliśmy już 4 partie , a z płatnością do 4 tygodni. 

to 4 tygodnie to jeszcze dłużej, u nas do 21 dni to wydawało się długo ale warto czekać bo cenę mają dobrą i z wagą też nie ma problemu 

Opublikowano

no wiem wiem że długo 4 tygodnie, tak jak mówiłem w naszych okolicach to jest 21 dni i przynajmniej ja nigdy do banku nie dzwoniłem ani do nich tylko 22 dnia szedłem po pieniądze.  A wiem że jak sprzedaje HF-a za 7 zł to dostaje 7 zł a nie jak u pośrednika przez telefon 7 zł a jak widzą wagę to za 6,5 chcą kupić...

Opublikowano
Dnia 18.04.2018 o 21:57, MariuszKlim napisał:

myślę że około 45-48% wagi na WBC wychodzi z moich HFów.

Co to za byki? Genetyka musi być słaba albo słabe karmienie

Dnia 26.04.2018 o 21:01, Renault85-15TX napisał:

Panowie takie pytanko do tych co dużo sprzedają handlarzom, a mianowicie ile potrafią uwalić na wadze kg oczywiście tak plus minus pewnie każdy miał z tym do czynienia to może się podzieli informacją? Tak mnie to ostatnio zaciekawiło czy czasami nie opłaca się kupić własnej wagi. 

Powiem tyle DUUUŻO np na szt ok 770kg 10% jeden próbował

Dnia 7.05.2018 o 18:33, AdamRo napisał:

Mam pytanie,Więckowski D kupuje jeszcze ?

A On kupował? Czy próbował?

Dnia 10.05.2018 o 21:24, AdamRo napisał:

Byki w dół, bardzo dużo się pojawiło.

Gdzie? Ż moich info bydła brakuje.....

Biernaccy jeżdżą z kasą za każdą szt a jak krowa czy jalowka to moment

Opublikowano

Bydła narazie brak bo chłopy roboty mają i brak czasu na interesy zainteresowani sami się dowiadują czy "masz tam cos"

Opublikowano

wszeliki duch Pana Boga chwali sołtysa z puszki wypuścili:D Sołtys kryminalisto coś Ty w tej  stodole trzymał????? i nie  :Dwciskaj ludzią ze to są byki:D

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v