Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 godziny temu, slawek2301 napisał:

czyli dobrze rozumując twój wpis , jak ty oszukujesz to wszystko w porządku , ale jak ciebie to już nie koniecznie 

Przecież on nie oszukuje tylko chce żeby potrącenie było zgodne z okarmieniem byka. Moim zdaniem nawet 6% na takim 700 kg byku to za  dużo 

Opublikowano

Zawsze tez mozna sonde w pysk i 80l wody. Ale osobiscie wole zbic na 6% niz meczyc zwierzaka i oszukiwac handlarza bo wiadomo ze pozniej z nim juz nie pohandlujesz.

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, rolnik34 napisał:

chandlarz to naj wienkszy oszust

A po polsku ?:D Bo sporo byków tu wyhodowałeś w tym zdaniu .:P

Opublikowano

Ciekawe ile w takim byki zmieści się kapsułek z narkotykami.i na eksport :D

Opublikowano

u mnie z byka zawsze 5%. Cena z lutego 8zł brutto za ładne hf-y. teraz niewiem

mam pytanie kojarzy ktoś firme ARTURRO Artur Domagała z okolic Pińczowa. Bo ostatnio pojawił się w okolicy, płaci 30-40gr lepiej niż lokalni. I powoli  przejmuje teren, rzetelna firma?

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Gringo1 napisał:

Nie ma h.ja we wsi handlarz zawsze zarobi i niech już tak nie płaczą że my ich oszukujemy 

Zdarzy sie przypadek ze moze stracić na poszczególnej sztuce,ale to sporadycznie.No a ze zarabia to normalne,przecierz nikt za darmo by nie jeżdził a nawet dokładał na paliwo.Tylko kwestia jak już to ile zarabia na danej sztuce.....

Edytowane przez Baks00
  • Like 1
Opublikowano
9 godzin temu, szaman1 napisał:

Jak ktoś trzyma wiązane to można nalać przez nos z 80 l wody lepiej mniej , inwestycja w oryginalny  sprzęt dosłownie dobra flaszka + lejek  https://medyczny-rzeszow.pl/p/105/913/zglebnik-zoladkowy-100-silikonowy-silikonowa-sonda-do-karmienia-przez-nos--sondy-zglebniki-zoladkowe-cewniki-dreny-zglebniki-sondy-zoladkowe.html

Jak się naleje czystej wody to nie pęknie, w najgorszym razie będzie powódź w oborze.

Jak z luzu to jak piszecie 6% to max bo takiego byka się nie nakarmi 

A może Tobie tyle wody przez d*pę nalać??Przecież od czystej nie pękniesz!

6 godzin temu, Smoka napisał:

Po ile są jałówki mięsne ?

za ładne MM'y propozycja 6,9 netto

północna wlkp

• Like 1
Opublikowano
2 minuty temu, soltys48 napisał:

A może Tobie tyle wody przez d*pę nalać??Przecież od czystej nie pękniesz!

Ja  czystej z grzeczności nigdy nie odmawiam. A bykowi nic nie będzie woda to źródło życia i nie ma nic zdrowszego od niej i dla nas ludzi i do zwierząt

Opublikowano

Taaa , powiedz to topielcowi . Sie może mooocno zdziwić .:D

Opublikowano

Gdzie nie dzwonię -40 groszy za byki przez telefon za hf w wadze 800 kg proponują 7.8 brutto jutro ma przyjechać pierwszy . Wszyscy mówią że Żydzi i Turcy nic nie biorę 

Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, zkordalski napisał:

Gdzie nie dzwonię -40 groszy za byki przez telefon za hf w wadze 800 kg proponują 7.8 brutto jutro ma przyjechać pierwszy . Wszyscy mówią że Żydzi i Turcy nic nie biorę 

to nie żydzi i turcy ale dopłatowcyxD  lub co bardziej prawdopodobne  bydła niema ale co roku ceny o tej porze spadały to i sztucznie je teraz obnizają licząc ze ludzie sie rzucą ze sprzedarzą skoro spadają. Manewr typowy dla swiń coraz częściej na rynku bydła stosowany

Edytowane przez tyran3
Gość marekfarmer
Opublikowano

ubuj   rytualny  będzie wstrzymany  od bodajże  następnego tygodnia na miesiąc  ceny spadną 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v