Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

I dlatego szukają bo chcą dbać zarobić rolników,czyli bydła nadal trzeba skoro znowu chcą wywołać panikę ze spadkiem cen żeby towaru nakupić

Opublikowano (edytowane)

od kiedy czytam te forum to wszyscy piszą żę spadnie był u mnie wczoraj handlarz i cena bez zmian od 4 miesiecy 

propozycja za jałówki 11 złotych waga od 220  do 330 sztuk 20 i pytanie tuczyc na duże czy sprzedawać

Edytowane przez przemekhodowca
Opublikowano
40 minut temu, przemekhodowca napisał:

od kiedy czytam te forum to wszyscy piszą żę spadnie był u mnie wczoraj handlarz i cena bez zmian od 4 miesiecy 

propozycja za jałówki 11 złotych waga od 220  do 330 sztuk 20 i pytanie tuczyc na duże czy sprzedawać

sprzedawac w pi....du, ale takie koło 300kg po tyle ;) 3 tys za sztuke i niech ktos dokłada do interesu :) 

Opublikowano
2 godziny temu, przemekhodowca napisał:

Bez zmian czyli od 7.50 zł do 8.50 brutto. jak mieli po 14.30 zł O klasę ,a teraz mają po 13.60 to nadal jaki by nie był ten byk to w tym przedziale 7.50-8.50 wychodzą dobrze na swoje.wcześniej zarobił na nim 350 teraz 150,  Myślcie trochę ludzie .byk stanial od grudnia o minimum 40 groszy 

Opublikowano
3 godziny temu, krzychuuuuu napisał:

Kupić po tej cenie nieopłacalne. Chciałem kupić 12 jałowek odsadkow w takiej wadze ale gość chce po 9zl a ja więcej jak 8 nie dam.

Jak czystorasowe  to za 8 nie kupi odsadka nawet jałówki

Opublikowano (edytowane)

Sprzedane 4 herefordy na wbc do ABP Pniewy. Poszły w O+. Ktoś powie że słabo ale w przeliczeniu na wagę żywą dostałem po 8,50 netto. Kto na wagę żywą tyle da za hereforda w wadze około 600kg? Cały rok już do nich sprzedaje. Krowy, jałowki, opasy. Nikt mi nie marudzi, że biała głowa, że  lepiej LM, że za mały, że za duży... Płaci się za to co wisi na haku a nie pół dnia licytacji z handlarzem o 10gr/kg.

Edytowane przez Yoda
Opublikowano
7 godzin temu, Yoda napisał:

Sprzedane 4 herefordy na wbc do ABP Pniewy. Poszły w O+. Ktoś powie że słabo ale w przeliczeniu na wagę żywą dostałem po 8,50 netto. Kto na wagę żywą tyle da za hereforda w wadze około 600kg? Cały rok już do nich sprzedaje. Krowy, jałowki, opasy. Nikt mi nie marudzi, że biała głowa, że  lepiej LM, że za mały, że za duży... Płaci się za to co wisi na haku a nie pół dnia licytacji z handlarzem o 10gr/kg.

ja tez odaje do lukowa bydlo i jestem zadowolony a handlarzy mam w d...e 

Opublikowano
8 godzin temu, Yoda napisał:

To jaka cena za O klasę że tak wyszły?i na ile się wybily,z czyjej wagi? 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v