Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
10 godzin temu, Gringo1 napisał:

pytanie z innej beczki dotyczace opasow a raczej doplat mam okolo 30 szt mlodziezy a wiadomo ze doplata jest do 20 co zrobic aby te pozostale sztuki nie byly pokrzywdzone i dostaly te nie cale 300+ czy na zone mozna jakie by musiala spelniac warunki

drugi numer gospodarstwa mususz założyc na zone i po problemie j tak mam

Opublikowano
11 godzin temu, Patryg napisał:

Nie wiem czy wiesz ale okolice poznania to tylko duza waga.. więc klik klik klik 100 kilo znikł tam nie przechodzi.

Ile musi dać mięsa i przy jakiej cenie za o(bo to hf) hf żeby zapłacić 7.5 ? i nie dołożyć ?

Ja nie mam problemu z waga ogólna. A co ty myslisz ze jak płace 7.5 to musze zaraz orżnąć? po prostu sie pilnuje uboju i tyle w temacie.

Opublikowano
3 godziny temu, nikolas29 napisał:

ci co sprzedają na WBC ile z byka SM 735kg po uboju zostanie wagi????????? 

za krowe 3letnia to dostaniesz tak samo jak za krowe a nie jalowke?? to do 6.5

ok 420

Opublikowano
13 godzin temu, Gringo1 napisał:

pytanie z innej beczki dotyczace opasow a raczej doplat mam okolo 30 szt mlodziezy a wiadomo ze doplata jest do 20 co zrobic aby te pozostale sztuki nie byly pokrzywdzone i dostaly te nie cale 300+ czy na zone mozna jakie by musiala spelniac warunki

Sprzedaj, przepisz bydło przed dopłatą osobie której brakuje do dopłat, najlepiej dogadaj się z dobrym kolegą a kasą podzielicie się 50 na 50.

Opublikowano
3 godziny temu, mat22889 napisał:

57% wybicia liczysz?

sztuka z luzu czy łańcucha? i jak wygląda?

pi razy drzwi

Opublikowano
7 godzin temu, DariuszWięckowski napisał:

ja tez tak mam i problemów nie ma, a w ogóle wspólnie obory nie można użytkować

Opublikowano
8 godzin temu, DariuszWięckowski napisał:

Powodzenia w czasie kontroli.....

8 godzin temu, Maroslaw0770 napisał:

A nie będzie problemem, że sztuki z dwóch gospodarstw stoją w jednym budynku?

Będzie, jak przejmowałem gospodarstwo i bydło to  dwie sztuki zostały na ojca i stały w tym samym budynku co moje, dobrze że to byli z powiatu szybka pilka i bydło kupiłem od ojca dzień wcześniej:D

Opublikowano

Zanim zakladalem kolejne siedziby  to najpierw pytalem o to w agencji i w weterynarii. A przy zakladaniu siedziby podaje sie adres i numer dzialki gdzie zwierzeta beda trzymane i  jak sami to klepnęli  to juz sie nie wycofaja.

Opublikowano (edytowane)
9 godzin temu, dawcio2218 napisał:

W razie kontroli bydło musi być w oddzielnych budynkach.

gupoty mówisz ja mam cześć byków na brata i miałem kontrole babka z agencji szukała po kolczykach moje byki bo ja nawet sam niewiedziałem który jest oficjalnie mój a który brata

P.s, co do drugiego numeru na zone to manewr nieprzejdzie chyba ze macie intercyze inaczej jest wspólnosc majatkowa i stado twoje jest również stadem zony a stado zony twojim bez wzgledu na ilośc numerów i agencja was rypnie w casie kontroli

Edytowane przez tyran3
Opublikowano

Ja mam pare bykow na matke to agencja ma to gdzieś a weterynaria sie czepiala ze nie moga byc zwierzęta z dwóch gospodarstw w jednym budynku,

A mialem kontrolę  z  agencji i z weterynarii

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v