Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Jarek ale to przecież tylko email . Nie jakas deklaracja zobowiązująca do czego kolwiek. Nawet jak byś dostał np 14.5 zł a tu masz napisane że 14.7 to z tym emailem możesz sobie go wydrukować pognieść i dupe podetrzeć ponieważ to tylko słowa pisane na poczcie elektronicznej. Żadna umowa . Czego tu zazdrościć ? Prowadzi inny typ gospodarstwa pasie te byki rasowe czy tam mieszańce to i waga inna i cena inna . Ale na takie słowa jak on dostał emailem to nie raz dostawałem . A to tylko deklaracja . Wesołych świąt .Ja tam czekam na mikołaja może za moje dwie krowy da mi po te 7 brutto :D na świeta 

Opublikowano

Proste jak LM ma 840 kg na brudno 800 na czysto po 9.2 netto bo to cena całkiem  realna za LM nawet przy 3 sztukach to dostanie za byka 7360, na WBC dostaje  

14,7 x 840 x wybicie > lub = 7360

7360= 12348 x wybicie

Wybicie musi być >= 59,6%

Nie piszę już tu o cenach 9,5 netto za LM na wagę żywą bo przy takiej ilości to raczej ciężko wynegocjować ale mój znajomy odstawiał LM 15 20 szt po takiej cenie.

Także jak wyjdzie wybicie 60 % będzie ok

Żebyś się przekonał czy się  nie zrobiłeś w konia nakarm bydło normalnie przed odstawą i dokładnie zważ w osi fod work krowy zgubiły 80 kg przed ubojem przez parę godzin pewnie ze stresu ale wybiły się ze ho

Opublikowano
9 godzin temu, rolnik115 napisał:

Aj zazdrość tyłek ściska wam panowie, widzę że sołtys jest adwokatem Thomasa. Poczekajcie nie spinajcie się jak plandeka na żuku w styczniu będzie wszystko wiadomo.

A jak jestem to co??

8 godzin temu, zetorki12 napisał:

Przed chwilą twierdziłeś że przestaniesz odpisywać na zaczepki . Więc ... ?

Staska zmasz więc po co pytasz😉

9 godzin temu, BENNY82 napisał:

poczekajmy bo tez ciekaw jestem. w cenach słabo się orientuje bo rozwijam sie powolutku ale Jarka znam z forum podobnie i sołtysa - Jarek chwalipięta (nie kłamca) sołtys -najmądrzejszy wszystko wie najlepiej(sorki ale takich ludzi nie ma) no i wkońcu się starli i iskry się sypią pisząc dalej wole sołtysa bo pomaga i pomógł wielu osobom na forum a Jarek ? - inna bajka 

Że ja najmądrzejszy? Są tu osoby które wiedzą duzo więcej ode mnie i starają sie pomagać jak sie ich o to poprosi.

Mnie możecie co najwyżej nazywać przemądrzałym ale nie zarozumiałym😉

🤔

6 godzin temu, AdamRo napisał:

Odnośnie naganiaczy , mam o takich ludziach jak najgorsze zdanie. Za 50 zł są w stanie otumanić swojego najlepszego przyjaciela bardziej niż jakiś perfidny handlarzyk. Przeważnie jest tak że prowadza taki naganiacz kilku kupców i każdego będzie wychwalał ale jeśli ma swój towar do sprzedania wtedy dzwoni do ubojni i sprzedaje za niższą cene niż płacą handlarze z którymi ten naganiacz "pracuje".

Znowu mamy wspólne zdanie.

Naganiacze a zwłaszcza rolnicy dorabiający jako naganiacze to wg mnie najwieksze k**wy jakie po tym świecie chodzą , tylko patrzą jak za parę srebrników wy***ać drugiego rolnika a najlepiej swojego sąsiada

Opublikowano (edytowane)
13 minut temu, soltys48 napisał:

A jak jestem to co??

Staska zmasz więc po co pytasz😉

Że ja najmądrzejszy? Są tu osoby które wiedzą duzo więcej ode mnie i starają sie pomagać jak sie ich o to poprosi.

Mnie możecie co najwyżej nazywać przemądrzałym ale nie zarozumiałym😉

🤔

Znowu mamy wspólne zdanie.

Naganiacze a zwłaszcza rolnicy dorabiający jako naganiacze to wg mnie najwieksze k**wy jakie po tym świecie chodzą , tylko patrzą jak za parę srebrników wy***ać drugiego rolnika a najlepiej swojego sąsiada

Nikt tak nikogo nie wypier..li Jak Polak Polaka, a szczególnie sąsiad sąsiada. Akurat w naszym rejonie nie ma raczej naganiaczy , z bydłem opasowym mam małe doświadczenie bo dopiero drugi rzut będę robić więc może za mało słyszałem

Edytowane przez rolnik115
Opublikowano

"Nikt nie wy***rdoli Cie jak polak polaka" Ja mowie inaczej. Nikt nie wyrucha rolnika bardziej niz drugi rolnik. :) Dziesiatki sytuacji widzialem. Handlarzowi sprzeda co mu sie spodoba i to taniej a sasiadowi najlepiej sprzeda kalectwo w cenie zlota. :)

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

@Baks00sąsiadkę i ja bym wy.....ł😉

1 godzinę temu, Kentar napisał:

"Nikt nie wy***rdoli Cie jak polak polaka" Ja mowie inaczej. Nikt nie wyrucha rolnika bardziej niz drugi rolnik. :) Dziesiatki sytuacji widzialem. Handlarzowi sprzeda co mu sie spodoba i to taniej a sasiadowi najlepiej sprzeda kalectwo w cenie zlota. :)

znam to doskonale ....miałem polskiego nadzorce/brygadzistę jak w DE ogóry rwałem

Edytowane przez soltys48
Opublikowano

No to pozostaje ci pozazdrościć sasiadki.U mnie niestety jedna z takim przebiegiem że ty tyle klusek w życiu nie zjadł co ona ch...widziała,a u reszty to raczej już brak smarowania,więc szkoda graty wyciągać.......l.

A co do majstrów za granicą.....To  masz rację.Przerabiałem ten sam temat będac w Irlandi w rzeżni.Najgorsze jest to że człowiek zaczyna obok ciebie na stanowisku,a potem traktuje cię jak śmiecia.A majstrem w moim przypadku został tylko dlatego że wyłamał sie podczas buntu z całej grupy...........

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, Optimus napisał:

Sprzedana krowa 736kg po 5.5 brutto 8% straczki  dobra cena bo słyszałem że można wyrwać po 6zl za krowę? Powiat przasnysz

Jak widać zdjęcia to widać czydobrze czy źłe 

Krzysztof Wasiak zna ktoś takiego człowieka handlowałktoś z nim

Edytowane przez TelefonyRadom
Opublikowano
19 minut temu, Optimus napisał:

Krzysiek Zag.... 

na Elblągu i Kościerzynie płaci po 6 brutto takie sztuki :)

Chyba ze masz wagę to nie zagląda wcale

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v