Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

kilka lat temu to bym wam napisał ,co, po , ile ,jak gdzie. Pracowałem w ubojni co prawda nie dużej ,bo do 50szt/dień . Ale chyba dobrze prosperującej , bo w latach kryzysu podkupywaliśmy bydło Biernackiemu. Cała młodzież wyjeżdżała do włoch, hiszpani tylko krowy na przemiał do zakładu pod Częstochową. Kręciłem z córką prezesa , a ona rozliczała wszystko to na czysto zostawało 80-100zł/szt. Więc na żywą przepłacenie 20gr wiąże się z ryzykiem. Chyba że kontrakty mieli jakieś słabe podpisane. Ale w tym temacie konkurencja nie jest mała, to jakichś wygórowanych też bym się nie spodziewał:/

• Thanks 1
Opublikowano

Przez na czysto rozumiesz odjecie WSZYSTKICH kosztow? Kazdego pracownika, kazdego materialu, pradu, wody, transportu, czesci do ciezarowki ktora przywozila bydlo i tak dalej?:)

• Thanks 1
Opublikowano
36 minut temu, rolnik115 napisał:

@wiko pisałem już o tym pod zdjęciem Jarka, ubojnia z tego co słyszałem to podobno rzetelna. Ale przekonamy się za kilka tygodni

Człowieku, bo jebnę. Rzetelna? Nie czytałeś moich postów wczoraj?

Opublikowano

Thomas2135 napisał:

36 minut temu, rolnik115 napisał:

@wiko pisałem już o tym pod zdjęciem Jarka, ubojnia z tego co słyszałem to podobno rzetelna. Ale przekonamy się za kilka tygodni

Kali pisał że u niego pierwsza partia ładnie wyszła.

Opublikowano

Trochę kultury, to że Ciebie oskubali to nie znaczy że za pierwszym razem kogoś innego oszukają. Jebnąć to sobie możesz jedynie bąka i zachowuj się bo trochę "trzodę" robisz a temat jest o bydle.

Opublikowano
14 minut temu, Kentar napisał:

Przez na czysto rozumiesz odjecie WSZYSTKICH kosztow? Kazdego pracownika, kazdego materialu, pradu, wody, transportu, czesci do ciezarowki ktora przywozila bydlo i tak dalej?:)

tak po odjęciu wszystkich kosztów. Bez amortyzacji sprzętu. Chociaż czasami zdarzało się przeklasyfikowanie poszczególnych ćwiartek za granica i mało zostawało

Opublikowano (edytowane)

Jebnę znaczy tyle co padnę. Teraz rozumiesz? Widać to ciekawa firma i dzieli rolników na takich którym kradnie się za pierwszym razem i ja takich co za kolejnym. Po poście wnisokuję, żeś naganiacz jak 3/4 tu piszących. 

Jarek obyś tam dostał jak najlepiej, źle nie życzę, ale chyba mój przypadek powinien wyostrzyć Ci czujność.

Edytowane przez Gość
Opublikowano

Ok, slowem amortyzacja sprzetu mnie przekonales. Osoba ktora by pier**lila glupoty nie wiedzialaby co to amortyzacja, podatki od nieruchomosci itp ale tu widze, ze nie musze dalej pytac: wierze.:)

Opublikowano (edytowane)

@Thomas2135 jeśli bym był ich naganiaczem to inaczej bym pisał. Jestem zwykłym rolnikiem, też będę miał za chwilę prawie cały samochód bydła na odstawienie i będę szukać najlepszego kupca...

Edytowane przez rolnik115
Opublikowano

Tydzień temu kupiłem wagę to mnie nie oszuka. Raczej będę sprzedawać ma żywa wagę więc będą przyjeżdżać i wyceniać ja dokładna wagę będę znać i najpierw zaczniemy negocjacje z oka a potem do konkretów.

Opublikowano
9 godzin temu, rolnik115 napisał:

8 godzin temu, Thomas2135 napisał:

Post Tomka powinien być najlepszą odpowiedzią 

• Like 1
Opublikowano

soltys48 napisał:

9 godzin temu, rolnik115 napisał:

8 godzin temu, Thomas2135 napisał:

Post Tomka powinien być najlepszą odpowiedzią 

No cena też miała być nie realna. Teraz o cenie nic nie wspominasz jak dodałem zdjęcie???

Opublikowano
12 godzin temu, rolnik115 napisał:

Nie mogę się doczekać jak Jarek wstawi fakturę, a wam aż oczy zeza dostaną z tej zazdrości 😜

nie że bronie Jarka czy coś ale jeżeli tak pisze to coś w tym prawdy musi być

poczekajmy bo tez ciekaw jestem. w cenach słabo się orientuje bo rozwijam sie powolutku ale Jarka znam z forum podobnie i sołtysa - Jarek chwalipięta (nie kłamca) sołtys -najmądrzejszy wszystko wie najlepiej(sorki ale takich ludzi nie ma) no i wkońcu się starli i iskry się sypią pisząc dalej wole sołtysa bo pomaga i pomógł wielu osobom na forum a Jarek ? - inna bajka 

• Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano

BENNY82 napisał:

12 godzin temu, rolnik115 napisał:

Nie mogę się doczekać jak Jarek wstawi fakturę, a wam aż oczy zeza dostaną z tej zazdrości 😜

nie że bronie Jarka czy coś ale jeżeli tak pisze to coś w tym prawdy musi być

poczekajmy bo tez ciekaw jestem. w cenach słabo się orientuje bo rozwijam sie powolutku ale Jarka znam z forum podobnie i sołtysa - Jarek chwalipięta (nie kłamca) sołtys -najmądrzejszy wszystko wie najlepiej(sorki ale takich ludzi nie ma) no i wkońcu się starli i iskry się sypią pisząc dalej wole sołtysa bo pomaga i pomógł wielu osobom na forum a Jarek ? - inna bajka 

Kolego mam cala skrzynkę zapchana właśnie ludziom którym pomogłem. Ale właśnie widzę że nie warto;) Tak jak pisałem będę wstawial zdjęcia ale bez odpowiedzi na pytania i zaczepki. Cenę też będę pisał jaką mam zaproponowana lub jaką dostałem bo od tego jest forum.

Opublikowano
27 minut temu, JarekBazydlo napisał:

No cena też miała być nie realna. Teraz o cenie nic nie wspominasz jak dodałem zdjęcie???

Tylko powiedz mi, zacytuj, w którym poście napisałem,że cena nie realna i że nie otrzymałeś takiej? 

Od początku jestem przekonany, że z cena nie oszukujesz, ale oszukany będziesz na ubojni z % w wybiciu.

Opublikowano

wiko napisał:

27 minut temu, JarekBazydlo napisał:

Tylko powiedz mi, zacytuj, w którym poście napisałem,że cena nie realna i że nie otrzymałeś takiej? 

Od początku jestem przekonany, że z cena nie oszukujesz, ale oszukany będziesz na ubojni z % w wybiciu.

A skąd wiesz że wybicie będzie złe? Jasnowidzem jesteś czy coś? Zobacz wcześniej co sołtys pisał.

Opublikowano

Przed chwilą twierdziłeś że przestaniesz odpisywać na zaczepki . Więc ... ?

Opublikowano

Jareczek bazyliszku.. po pierwsze w tym emailu to nie pisze ze to cena netto..

a tak offtopowo ze swoimi 4 sztukami to ty dla zwykłego handlarza jesteś klaunem nie klientem..

nie mówiąc o wielkich zakładach przedstawiciel od skupu bardziej się zmartwi brakiem cukru do kawy rano jak twoimi śmiesznymi 4 sztukami o które niby jeszcze możesz się targować i jechać z nimi do ubojni

Opublikowano
12 minut temu, JarekBazydlo napisał:

A skąd wiesz że wybicie będzie złe? Jasnowidzem jesteś czy coś? Zobacz wcześniej co sołtys pisał.

Jasnowidzem nie,tylko przy obecnych cenach na innych zakładach ta cena nie idzie w parze z uczciwym wybiciem, też oddaje na wbc ,ale tak naiwny nie jestem jak Ty.dla mnie to i po 16 Ci mogą dac i zrobić uczciwe rozliczenie, po 63% wybicie bo i tak nic z tego nie mam,wkurza tylko to,że Ty masz swoje, nigdy świadomie nie przyznasz nikomu racji, A jak napluje Ci ktoś w twarz to się uśmiechasz i mówisz że deszcz zaczął padać.  Nienawidzę takiego gatunku ludzi ktorym nic nie przetłumaczy.więcej już nie drazę tematu. Pozdtawiam

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, JarekBazydlo napisał:

Kolego mam cala skrzynkę zapchana właśnie ludziom którym pomogłem. Ale właśnie widzę że nie warto;) Tak jak pisałem będę wstawial zdjęcia ale bez odpowiedzi na pytania i zaczepki. Cenę też będę pisał jaką mam zaproponowana lub jaką dostałem bo od tego jest forum.

no ok nie siedze w skrzynce tym bardziej u Ciebie pewnie tak jest. mój wniosek wyszedł po paru Twoich "olaniach pytań o pomoc chociażby pod zdjęciami w galerii" i  innych wypowiedziach tego typu. nie atakuje Twojej osoby tak po prostu porównałem sobie Ciebie i sołtysa...  życze dobrego wybicia towaru bo szkoda ludzkiej pracy a złodzieji i oszustów nie brakuje tym bardziej że pąństwo nic z tym nie robi bo i po co/? jak rodzinki polityków zarządzają interesami ubój rytualny był potrzebny to przywrócili bo interesy nie szły.....

Opublikowano (edytowane)
14 godzin temu, artur125 napisał:

tak po odjęciu wszystkich kosztów. Bez amortyzacji sprzętu. Chociaż czasami zdarzało się przeklasyfikowanie poszczególnych ćwiartek za granica i mało zostawało

Po prostu klient urealnił klasy. Ubojnia kupujac bydło zaniża klasy, sprzedając zawyża lecz to nie zawsze się udaje.

14 godzin temu, Thomas2135 napisał:

Jebnę znaczy tyle co padnę. Teraz rozumiesz? Widać to ciekawa firma i dzieli rolników na takich którym kradnie się za pierwszym razem i ja takich co za kolejnym. Po poście wnisokuję, żeś naganiacz jak 3/4 tu piszących. 

Jarek obyś tam dostał jak najlepiej, źle nie życzę, ale chyba mój przypadek powinien wyostrzyć Ci czujność.

Odnośnie naganiaczy , mam o takich ludziach jak najgorsze zdanie. Za 50 zł są w stanie otumanić swojego najlepszego przyjaciela bardziej niż jakiś perfidny handlarzyk. Przeważnie jest tak że prowadza taki naganiacz kilku kupców i każdego będzie wychwalał ale jeśli ma swój towar do sprzedania wtedy dzwoni do ubojni i sprzedaje za niższą cene niż płacą handlarze z którymi ten naganiacz "pracuje".

Edytowane przez AdamRo
  • Thanks 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v