Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

soltys48 napisał:

1 minutę temu, JarekBazydlo napisał:

Inny użytkownik inaczej się wypowiadał o tej ubojni.

I co z tego że sie wypowiadał, mówić każdy może

Liczą sie fakty,że lecę w ch*ja i tyle

Z tego co mi wiadomo Ty też lecisz w... z tym gdzie oddajesz bydło😎

Opublikowano

Gringo1 napisał:

I jak to wygląda woda nie zamarza bo mam zamiar puścić wodę do stodoły do cielakòw

Ja mam podgrzewane poidla i do tego na rurce przewód w tamtym roku nic się z wodą nie działo chociaż były spore mrozy

Opublikowano

A jak pisałem o swojej cenie za krowy to h*j nikt nie wierzył każdy aby liczył te ceny po 11.5 za krowe i 15 za byka jak  ten Jarek. Nie minie chwila  a żaden z nas faktury za te byki w takiej cenie nie ujrzy na oczy a On sam zapewne nie doda ani jednego postu wiecej jak przyjdzie rozliczenie . Wiec skoro już jedziesz na to ubojnie to weź apap i  jasowidza. Apap na ból głowy jak cię ojebią a jasnowiadza żeby ci przepowiedział na jakim etapie to za***ali . Jak sprzedaje na żywo to chociaż wiem ile mam . Ale Kit z tym jeszcze 9% cię jebneli na brud coć to kpina w biały dzień gdzie już po drodze zgubiła brud . Wiesz jak ty masz te montki to cena powinna być jak nic 6 plus vat i tyle napewno da ci URBAnek  i zapewne każdy inny . Przecież w takich sztukach to wybicie mamy na poziomie 52-54%  i minimum klasa 0+ a raczej napewno R a ty masz klase P

Opublikowano (edytowane)

@zkordalskiNIe do końca się z Tobą zgodze chociaż masz sporo racji, moje zastrzeżenia dotyczą sie drugiej części Twojej wypowiedzi.Tomek dostał O.

Widziałem tą sztukę na zdjęciach ,źle oszacowałem jej wagę jednak od razu mu powiedziałem że nie mniej jak 50%Od dawna podaję ceny jakie dostaje duży dostawca u dziada biernackiego , to na forum kiedyś mało mnie nie zjedli bo co kogo obchodzi duży dostawca.Podobnie @AdamRo nie tak dawno podawał ceny dla pośredników i sa niższe niż podają tu zwykli mali rolnicy więc coś jest nie halo kwestia tylko co?

@JarekBazydlo jakiej kłótni ?Jeśli masz rację pochylę głowę i przyznam racje

Edytowane przez soltys48
Opublikowano

Jak kiedyś rolnicy nie mieli swoich wag czy nie było tak dostępnej w okolicy wagi ogólnej to rznęli na wadze, a jak się to zmieniło wprowadzili WBC. Ciężko kogoś w miarę rozgarniętego oszukać na swojej czy ogólnej wadzę. To teraz ludzie dają się sami dymać i się jeszcze z tego cieszą ile dostali i jaka klasa R O. Jaki byk taka cena, a co jest 

• Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano
2 godziny temu, Thomas2135 napisał:

U mnie jest trudno o dobrego odbiorcę na żywo. Jak pisałem wcześniej, jednemu za daleko, inny wogóle nie zajedzie, innemu zawieź. W tym roku oddałem do Ecobeef pierwszy raz na wbc latem 3 krowy i byłem zadowolony. Drugi raz sytuacja była bardziej złożona i kiepski towar to na klasie pojechali. Teraz oddałem 3 raz jedną to liczyłem po opiniach innych, że za pierwszym razem mnie nie wyrąbią. Drugi raz nie planowałem odawać. Ja się o cenę nie targowałem, żeby mieli z czego brać. 11 zaproponował więc cena ok. 

Od ecobeefu lepiej trzymaj sie z daleka. Oni potrafia srednich/ srednio-duzych posrednikow wy***ac na wszystkim jak leci ktorzy oddaja do nich dlugie lata a co dopiero rolnika ktory oddaje raz czy dwa. :)

Opublikowano
1 godzinę temu, JarekBazydlo napisał:

Thomas2135 a mowiles im że będziesz z nimi współpracował jak wyjdzie dobrze?

Był w oborze, widział 2 rzędy białych łbów a między innymi sztuki i po 800 kg. Widać jak był napalony a zwłaszcza, gdy małego byczka zobaczył. Nic  nie obiecywałem, bo nie trzeba było. Ja mam tylko krowy to mówiłem obym musiał jak najrzadziej sprzedawać.

Opublikowano
22 godziny temu, donweter1989 napisał:

No tak myślałem. Jest taka babka na fb na grupie co wielce zachwala ten Bratex i jakoś mi się tak skojarzyło. 

w moich stronach już od dawna nie kupują po różnych akcjach z wagą , z kasą też były spore poślizgi ale to jeszcze za czasów kopi

teraz to już któraś z kolei nazwa

Opublikowano
29 minut temu, Kentar napisał:

Od ecobeefu lepiej trzymaj sie z daleka. Oni potrafia srednich/ srednio-duzych posrednikow wy***ac na wszystkim jak leci ktorzy oddaja do nich dlugie lata a co dopiero rolnika ktory oddaje raz czy dwa. :)

Ku....wa ku...wie łba nie urwie. To w większości są bystre i cwane osoby, a na gospodarstwie w większości zwykli prości  ludzie. Wystarczy zobaczyć jakimi autami jeżdżą i jak mieszkają. Oni pilnują tego przy uboju wszystko widzą, to jest ich cała praca i muszą ich w miarę rozsądnie rozliczyć. A do chłopka przyjadą załadują na szybko i się zastanawiają ile jebnąć żeby nie skapnął. Później rzucą ile chcą jak księdzu na tacę i zawszę się musi zgadzać 

Opublikowano
35 minut temu, bluecows1 napisał:

w moich stronach już od dawna nie kupują po różnych akcjach z wagą , z kasą też były spore poślizgi ale to jeszcze za czasów kopi

teraz to już któraś z kolei nazwa

No na moim terenie (granica pomorskiego z kuj-pom) jeszcze ich nie spotkałem, ale na sam wyraz Kopi cofie mnie momentalnie. Jeszcze w życiu ani jednej pozytywnej opinii o nich nie słyszałem.

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Thomas2135 napisał:

Był w oborze, widział 2 rzędy białych łbów a między innymi sztuki i po 800 kg. Widać jak był napalony a zwłaszcza, gdy małego byczka zobaczył. Nic  nie obiecywałem, bo nie trzeba było. Ja mam tylko krowy to mówiłem obym musiał jak najrzadziej sprzedawać.

PEWNO CHODUJE MIEJ SZTUK OD CIEBIE ALE ZASZE SIE STARAM ZEBY BYNAJMIEJ 2 SZTUKI BY  ŁY NARAZ  na sprzedarz nieraz jakąś przetrzymam ze 3 tyg ale mam min. 2 sztuki  to io kupujacego łatwiej 

Edytowane przez jarecki
Opublikowano
1 godzinę temu, stonka15ak napisał:

Dzisiaj proponowana cena za jalowki 8.2 br.siedem sztuk lm.ch.bb.Waga 550-700.lokalny odbiorca.

W jakiej klasie masz te jałówki R, U ?Skąd jesteś i komu sprzedajesz?

Opublikowano
4 minuty temu, jarecki napisał:

PEWNO CHODUJE MIEJ SZTUK OD CIEBIE ALE ZASZE SIE STARAM ZEBY BYNAJMIEJ 2 SZTUKI BY  ŁY NARAZ  na sprzedarz nieraz jakąś przetrzymam ze 3 tyg ale mam min. 2 sztuki 

A co to za różnica czy jedna czy dwie sztuki?  No chyba, że im smutno jak pojedyńczo sprzedajesz.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v