Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
Dnia 28.10.2018 o 20:08, AdamRo napisał:

Pewnie. Rozumiem urwać 50 gr ale nie 2 zł.

Mam pytanie. Po ile sprzedajecie typowo mięsne krowy, np. mamki wybrakowane ? Chodzi mi o sztuki w super kondycji.

nie tak dawno kolega sprzedawał dwie jedna CH druga CH/BD waga +750 kg po 6netto

Opublikowano
1 minutę temu, soltys48 napisał:

nie tak dawno kolega sprzedawał dwie jedna CH druga CH/BD waga +750 kg po 6netto

ostatnio ja byłu mnie skupujący tona wbc za dobre krowy R = cena wbc byka O U klasa = cena byka R klasa oczywiście mowa o wbc

Opublikowano (edytowane)

u mnie też potaniało, dzwoniłem pytałem abp poland tykocin 13 netto za klasę O :( było 13,20

ile tak biorą za byczka kulejącego około 400kg wagi żywej? bo u nich po 5zł netto, wbc

Edytowane przez MariuszKlim
Opublikowano
14 godzin temu, stonka15ak napisał:

jak z Sokołowa Podlaskiego to pewnie hujograjcy .mogę Ci polecić Karczewski pobratymy .

jak to handlarz to pewnie był kiedyś u mnie taki Grzegorz z tamtych rejonów i dawał grosze za HFy, lepiej wyszedłem po WBC bo tam na wygląd nie patrzyli.

Opublikowano
47 minut temu, MariuszKlim napisał:

u mnie też potaniało, dzwoniłem pytałem abp poland tykocin 13 netto za klasę O :( było 13,20

ile tak biorą za byczka kulejącego około 400kg wagi żywej? bo u nich po 5zł netto, wbc

5 zł za wbc????? kolego za taka cene kup zamrazalkę siekiera  i w łeb byka a nie sprzedawanie. Przeciez oni ci na wydruku zrobią wybojowośc na poziomie 50 % wiec zapłacą ci za ok 200 kg miesa za 5 zł dostaniesz zatem całego tysiaka.   Byk do zamrazalki kolczyk na młodszego zarłaka a kolczyk zarłaka na duzego cielaka a kolczyk duzego cielaka na nowo zakupionego i po problemie. Albo byk do lodówy a kolczyk i łeb odasz farmutilowi i 100 zł kierowcy i po problemie

Opublikowano
35 minut temu, tyran3 napisał:

5 zł za wbc????? kPrzeciez oni ci na wydruku zrobią wybojowośc na poziomie 50 % wiec zapłacą ci za ok 200 kg miesa za 5 zł dostaniesz zatem całego tysiaka.  

to i tak nieźle, u mnie co po gminach jeździ i skupuje pourazowe bydło, które chodzi o własnych siłach, płaci 500zł za takiego byczka 400kg i jeszcze mówi że nie zarobi, 

Opublikowano

po ki grzyb kombinować dogadać się z ubojnia na legalny ubija

u mnie taka przyjemność z odbiorem bydlaka z gospodarstwa,ubojem,utylizacja,badanie  i sprawami w arimr 400 brutto

Masz mięso i zero kłopotu

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

podejrzewam ze nikt z forumowiczow niewie jak wygladaja połtusze z 400 kg. bydlaka to bedzie ze 220 kg połtusz i potrzeba co najmiej 4 zamrazarki . zwykłe domowe  , nieraz ktos z wioski kupi na kg.      ale popieram uboj na własny uzytek . uboj z koniecznosci w domu  moze zorganizuj ,niekazdy ma ubojnie w poblizu .   Kiedys przyjechał domie handlarz po cielaka jałosze i dał po 5 zł była kiepska i z 10 lat temu , pojechał do wioski obok dawał tez po 5 zł   rolnik kazał skupojacemu poczekac , poszedł po nuz i przy handlarzu cielakowi łeb poder.... i miał dla siebie i dzieci dobre miesko  .

Edytowane przez jarecki
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)

koledzy  oczywiście lepiej legalny ubój zrobić w masarni ale nie kazda masarnia chce ubijać bydlaka. oficjalnie maja kłopot itd, a nieoficjalnie masz im sprzedać za 500 zł a nie zabijać samemu. tak jak ze świnią świnia obecnie ok 500 zł a ubicie w masarni 100 zł plus rzeźnik robiacy wyroby kolejne 100zł.

Innymi słowy jak mozna legalnie to wiadomo lepiej legalnie ale jak ktoś za 400 kg zwierze daje ci 500 zł to lepiej dobić zwierzaka i zjeść samemu a jak lekami nafaszerowany to  podzielić i dać psom bo psia karma  wyniesie wiecej niz "majatek" jaki  jest proponowany

ps. ubój gospodarski jest możliwy  do 6 miesiecy zwierzaka( utylizacja głowy i wnętrzności) i do roku w ubojni. Powyżej roku nie masz prawa zabijać nawet w ubojni na własne potrzeby dlatego handlarzyki dają takie ceny bo oni wiedzą ze legalnie musisz tylko zwierzaka sprzedać.

Edytowane przez tyran3
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v