Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

spoko przemo ja nie staszek zebym Cie wyzywal i polityka jachal. ja szanuje twoje zdanie ty uszanuj moje i tyle. a narzekanie to nasz sport narodowy nie wiesz tego, hehehehe

a na koniec rozrywka  soltys pamietasz wiosna jak sie nie logowales a byl artykul ze jakiegos soltysa zamkli za nielegalny tyton w stodole. zazartowalem wtedy ze to ty byles i ze jak swinie beda po 6 zl netto to forum zrobi sciepe dla ciebie na adwokata i kalcje???? jakby to byla prawda do dostalbys chyba dozywocie patrzac na ceny swin))))))))))))))))))))))

Opublikowano
39 minut temu, soltys48 napisał:

kierowca kombinował i tyle...

Piałem już tu wielokrotnie , biernaccy dla dużych to bardzo dobry odbiorca rzetelne wybicie, przedpłata na konto i cena fajna

z innymi leci w ch*ja jak tylko może

dla dużych dostawców to się zgodzę, takich co przywożą ekstra towaru do zakładu po 60 sztuk tygodniowo. Ale w takim przypadku to każdy zakład jest cacy, dlatego nigdy nie powiem że Biernacki jest bardzo dobry. Był, dopóki nie przeciągali z płatnością bądź rolnik miał swoją wagę. A w ich WBC to kolego tak za bardzo nie wierz, bo mimo że nie jestem ani pośrednikiem/organizatorem handlarzem to znam temat Biernackich bądź jak mówią w naszych stronach Goliny bardzo dobrze... Gdyby było tak ekstra to brat który ma Dino nie oddzieliłby się od nich...

Opublikowano

Widze ze temat na opłacalnosć sie zmieniał....

Panowie tyran,ozzborn waszym zdaniem się nie opłaca.Ale nie uświadamiajcie wsystkich jaki to jest marny interes.Nich każdy sam zauważy czy jest to bines dla niego.Jednemu to się nie opłaca-w to wierzę,ale inny może sobie żyć na hodowli na przyzwoitym poziomie.

Opublikowano
8 minut temu, nexeqadore napisał:

potwierdzam to samo terz mam kilku znajomych czy krewnych co 4, - 5 lat  temu weszli w ten interes mieli po kilka sztuk a rozpedzili sie na 20 -30 i dzisiaj albo juz  skasowane  albo wyprzedaja ostatnie sztuki i dzwonia ze maja na sprzedarz siano zboze baloty itp

ja 16lat choduje i nie zamierzam rezygnować a pamiętam jak ojciec jałówki sprzedawał 1zł  jak UE wchodziła taką propadandę potrafili zasiać

Opublikowano

spoko baks nie zamierzam kontynulowac tematu  swoje powiedzialem a Tu wieklszoßci sa rozumni ludzie i sami sobie policza czy im sie to placa czy nie

Opublikowano
5 minut temu, sylwekbarca2 napisał:

dla dużych dostawców to się zgodzę, takich co przywożą ekstra towaru do zakładu po 60 sztuk tygodniowo. Ale w takim przypadku to każdy zakład jest cacy, dlatego nigdy nie powiem że Biernacki jest bardzo dobry. Był, dopóki nie przeciągali z płatnością bądź rolnik miał swoją wagę. A w ich WBC to kolego tak za bardzo nie wierz, bo mimo że nie jestem ani pośrednikiem/organizatorem handlarzem to znam temat Biernackich bądź jak mówią w naszych stronach Goliny bardzo dobrze... Gdyby było tak ekstra to brat który ma Dino nie oddzieliłby się od nich...

Temat biernackich znam

WBC jest bardziej rzetelne niż np w sokołowie

Co do rozdziału marketów i ubojni to inna bajka

Pamiętasz moze od kiedy zaczął walić w ciula z kasą??POdpowiem jak zaczęły powstawać markety-przypadek?NIe za coś trzeba było jezbudować

Opublikowano
3 minuty temu, sylwekbarca2 napisał:

a dlaczego Czeluścin nie chce mieć nic wspólnego z Biernackim z Golni, podobnie jak właściciel DINO? przypadek?

majątek trzeba dzielić w razie co

Znasz przykład Henia Stokłosy?

Opublikowano
Przed chwilą, soltys48 napisał:

majątek trzeba dzielić w razie co

Znasz przykład Henia Stokłosy?

nie nigdy nie współpracowałem więc tematu nie znam, znam za to bardzo dobrze temat Biernackich i nie zmienia to faktu że w moim rejonie jest spalony... Nie mówię że ze wszystkimi tak postępuje bo tak jak sam wspomniałeś dla dużych dostawców jest bardzo dobry ale tak jak ja i moi znajomy gdzie rocznie każdy z nas sprzedaje nie więcej niż +-80 byków po prostu chciał przyjechać i rżnąć... 

Opublikowano
15 minut temu, tyran3 napisał:

spoko baks nie zamierzam kontynulowac tematu  swoje powiedzialem a Tu wieklszoßci sa rozumni ludzie i sami sobie policza czy im sie to placa czy nie

Dokładnie

A tak wracając do cen u mnie w okolicy handlarze mówią ze ceny 20 gr w dół na byku.Ale mój odbiorca mówił że nic u niego się nie zmieniło.

Opublikowano (edytowane)

ile mogę wziąć za 2 jałówki  wiek 15 miesięcy ( mieszańce hf i sim). Macie jakies namiary na handlarzy z małopolskiego

Edytowane przez Rublow
Opublikowano

Sprzedane byk 670 8.1 krowa 620 5.4 jałówka 555 7.1 wagi i ceny brutto potrącenie byk i jałówka 7 krowa 8 Firma URBANEK 

Opublikowano

ja teraz bydla na sprzedaz nie mam ale szłysze ze obecnie ceny nie sa ciekawe. np. u Polowczyka w Miąskowie to nawet za HF płaca 6,4. najlepiej teraz nic nie sprzedawać. A swoją drogą interes przy takiej cenie jak cholera   to juz na 100% dokładka do interesu

Opublikowano
15 minut temu, MariuszKlim napisał:

nie wiem, ale jak zapraszałem handlarzy to dawali 7/7,50 brutto za te same byki, -7% czyli niecałe 7zł brutto 

czyli o 100-200zł większy zysk na wbc mam za HFy słabej i sredniej budowy

Pod warunkiem że nie zrobią Ci O- albo nie daj Boże ,P . 7% to nie za dużo na strączke ?

Opublikowano
3 godziny temu, AdamRo napisał:

Pod warunkiem że nie zrobią Ci O- albo nie daj Boże ,P . 7% to nie za dużo na strączke ?

średnia, niektórzy zabierają 8% ale takich nigdy nie zapraszałem do siebie.

nie raz miałem -O czy +O ta sama cena, więc wychodzi bardzo dobrze jak jest powyżej 13 netto :) a może kiedyś coś urośnie z mięsnych mieszańców to wskoczy do lepszej klasy...

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v