Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Hej może mi ktoś pomóc, dziś byłem na jednej firme chcę kupić u nich 20 szarole, policzyli mnie 72000 za byków. Ale tak dokładnie nie wiem , czy kupować czy nie. 
Byki są fajne, ale są z Estonii. Ktoś już kupował takich ? 

Opublikowano
19 godzin temu, TelefonyRadom napisał:

Kłosiewicz potrafił za***ać 70 kg na byku przynajmniej tyle mu udowodnili a Sieczkowski nie znam chyba że mówisz o Stykowskim to ten sam typco kłosiewicz i kasa za 3 miechy 

Jak Stykowski przecież już chyba nie handluje, a co do Sieczkowskiego to dziwne że nie znasz bo tu w okolicach to na każdej wsi rozwiesza ogłoszenia i chodzi po domach i w płoty kartki wkłada z treścią skup bydla, a pochodzi gdzieś zza Wierzbicy chyba koło Oronska mieszka 

Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, aro321 napisał:

sprzedane 15 szt byka do Sokołowa cena za R klasę 14.68 netto a za U 14.92

Nieźle, dostałeś więcej niż najwięksi pośrednicy.

Brawo Ty.

Edytowane przez AdamRo
Opublikowano
3 godziny temu, MariuszZloty napisał:

Hej może mi ktoś pomóc, dziś byłem na jednej firme chcę kupić u nich 20 szarole, policzyli mnie 72000 za byków. Ale tak dokładnie nie wiem , czy kupować czy nie. 
Byki są fajne, ale są z Estonii. Ktoś już kupował takich ? 

Mówisz o baltic beef?

Opublikowano
cena netto wyszła dobra cena bo sprzedawane w niedzielę za co sokolow dopłaca 10 gr do kg, 20 gr jak byka kupi żyd, 3 procent za umowę i jeszcze jest jakis dodatek za program razem w przyszłość. ojciec jutro sprzedaje 2 byki LM do Łukowa i ma ugadane po 13.90 netto za E klase
Opublikowano
9 minut temu, bobienko napisał:

Mówisz o baltic beef?

chyba tak. Mój sąsiad brał u nich ale tam byli łotewskie, a tu są estońskie. Nie wiem, jakie oni są. czy chorują czy nie ?  Wiesz coś o tym ?? 

Opublikowano
2 minuty temu, MariuszZloty napisał:

chyba tak. Mój sąsiad brał u nich ale tam byli łotewskie, a tu są estońskie. Nie wiem, jakie oni są. czy chorują czy nie ?  Wiesz coś o tym ?? 

Byłem raz kupić ale gościa nie było.oborowy był pokazał bydło,co drugi na zdechieciu.mówił że przez tydzień 20szt z obory wywalił.a.ludzie co pokupili to przyjeżdżają i tego gościa chcieli napierdalać.i co jakiś czas tylko bazy zmienia.to było w marcu gdzieś.jak teraz jest nie wiem

Opublikowano
2 minuty temu, bobienko napisał:

Byłem raz kupić ale gościa nie było.oborowy był pokazał bydło,co drugi na zdechieciu.mówił że przez tydzień 20szt z obory wywalił.a.ludzie co pokupili to przyjeżdżają i tego gościa chcieli napierdalać.i co jakiś czas tylko bazy zmienia.to było w marcu gdzieś.jak teraz jest nie wiem

ja słuchałem że zagraniczne te bydło są nie dobre i chore, ale paczę na sąsiada, kurze jak oni rosną, no ale u niego łotewskie. ja też takich chce ale w tym Bałtyku teraz są estońskie. czy będą oni tak samo rosnąć czy nie nie wiem. No ale oni mówią że będzie .    

Opublikowano
3 minuty temu, bobienko napisał:

A w jakiej wadze one?

ja wybrałem takich 300, 350

15 minut temu, aro321 napisał:

trochę drogo za te szarolezy, po sprzedaży opasa musiałbyś za szt wziąść min. 7 tys zeby wyjść na swoim

72 tysięcy to mnie policzyli już na brutto za 20 sztuk 

Opublikowano
58 minut temu, MariuszZloty napisał:

No ale oni mówią że będzie .

A spodziewałeś się że Ci powie - " Panie to nie będzie rosło - zdechnie po tygodniu jak tylko antybiotyki przestaną działać" ?

72 tys za 20 byczków 300-350 kg. Przyjmując że średnio byczek waży 330 to za kg byczka płacisz 10.90 - taka cena znośna dość. Sprawdz dobrze zródło i sam oceń czy warto zaryzykować

Opublikowano

Ja 2 lata temu wziąłem ale z innej firmy Łotewskie i nie jestem zadowolony charolaise od moich mamek były młodsze o 2 mies i przy sprzedaży średnio 150 kg cięższe . Chowane w jednym kojcu. W dodatku musiałem wszystkie szczepić bo jakiegoś syfa mi wtedy przywlekły i cały budynek kaszlał. Słyszałem że na Łotwie to jałówki chodzą z bykami w stadzie, byczki kryją młode jałówki  i występuje pokrewieństwo w stadzie. Byczki na ogół wyglądały ładnie umięśnione ale drobnej kości

Opublikowano
11 godzin temu, bobienko napisał:

A w jakiej wadze one?

W jakiej ONI wadze powinieneś zapytac. Znajomy hoduje właśnie od tego Baltic beef,  on sobie chwali,z tym że to też taki typ ,że wszystko co robi On jest naj. Widziałem te sztuki ,ma kilka grup po 15 szt, w każdej z grupy jest z 5 szt konkretnego towaru,z 10 szt sredniakow mających dobry kolor, i z 5 szt typowych małych karakancow. 

Kupowałem swoje MMy w listopadzie w tamtym roku,on w tym samym czasie swoje,ja 5 szt swoich sprzedałem już w sierpniu wazacychpo ok 750-800kg, resztę z miesiąc temu A On swoje nadal jeszcze trzyma także...?

Opublikowano

Kto Ci bajek naopowiadał? Stara śpiewka handlarzy. Jak jeden co kiedyś przyjeżdżał, co przyjechał kupić to bydło potaniało i tak przez kilka lat to samo pier...e. 

Opublikowano (edytowane)

Tu już nie ma z czego obniżać 😕

a jak stanieje to się to rzuci w pizdu i tyle

Edytowane przez bobienko
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v