Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Po 9 to za belgi dal znajomemu w ten sam dzien co u mnie ja pisze co mi zaplacil 8.2 brutto za hf 760 kg nie byl to grzbiet jakies haefisko jak moze macie tylko równy po calosci i nie sadze zeby mial ponad 800 z wygladu jak pisze adam ze mogl za***ac 100 kg cos napewno skubie na wadze ale nie 50 czy 100 to was z wagami znowu na cenie wy***ia i na jedno wyjdzie przynajmniej kasa pewna bo do 15kola to na reke a powyzej to 1albo 2 dni i jest na koncie

Opublikowano
2 godziny temu, Gringo1 napisał:

Po 9 to za belgi dal znajomemu w ten sam dzien co u mnie ja pisze co mi zaplacil 8.2 brutto za hf 760 kg nie byl to grzbiet jakies haefisko jak moze macie tylko równy po calosci i nie sadze zeby mial ponad 800 z wygladu jak pisze adam ze mogl za***ac 100 kg cos napewno skubie na wadze ale nie 50 czy 100 to was z wagami znowu na cenie wy***ia i na jedno wyjdzie przynajmniej kasa pewna bo do 15kola to na reke a powyzej to 1albo 2 dni i jest na koncie

dziwne myslenie masz na cenie nigdy nie wy***ie tyle ile na wadze. A jak ktoś skubie to albo nieskubie wcale albo skubie tyle ile może. Jak jesteś udciwy to nie ukradniesz nawet 1 zł a jak kradniesz to tyle ile sie da. skoro sam mówisz ze coś skubnie to znając twoje podejscie skubie Cię 100 kg i wiecej bo przecież w głowie Ci sie nie miesci ze mozna tyle uskubać, hehehehe zresztą widać to po twojej cenie i kolegów Ty dostajesz 8, 2 koledzy 7, 25 czyli 1 zł róznicy byk ma 700 kg wiec prosta matematyka skubnoł Cię 100 kg

Opublikowano (edytowane)

Soltys te 7.25 to bylo pisane ze netto czylli 7.75brutto czyli do 8 zl brutto nie daleko. Tylko wieksza ilosc i kilku handlarzy przegonic.

Edytowane przez Bugii
Opublikowano

Jak juz pisalem byk mial 760 kg nawet mu tule nie liczylem napewno 800 nie mial jako taka orientacje to mam na swoich sztukach a juz napewno nie mial 100 kg wiecej ale coz kazdy ma swoje wizje

Opublikowano

koledzy czy bydła brakuje??? bo wczoraj dzwonił wieczorem do mnie jeden handlarz a dziś 5 minut temu drugi i pytaja sie czy czegość niemam. Jak mówie ze coś tam mam to propozycja zeby jak najszybciej sprzedawać bo dopłatowcy zaczną sprzedawać i cena spadnie na conajmniej miesiąc nawet do 6, 8 za hf. a oni do czwartku maja zapewniona cene za hf 7,1 jeden a drugi 7,3  za miesznce 7, 6 ceny netto się zdziwiłedm ze obaj tak o mnie ciepło myśla i starają sie abym nie stracił;)

Opublikowano

Musi być jakaś dziura bo u mnie skup czynny poniedziałek wtorek środa,a w gm tym skupowali aż do dziś

Opublikowano

SzlachtaM napisał: 17 godzin temu, Bugii napisał: 6- 6.2 brutto  Chyba netto 47 minut temu, bodzioman18 napisał: dzisiaj sprzedane hf, cena 7.25 netto. Firma Kojs A waga Twoja? Bo cena nierealna. Kojs tez u mnie był i ceny szalowej nie dawał ..na dużej wadze samochód warzony, już 4. raz im sprzedawalem, kasa na drugi dzień, byki były z luzu to też w miarę wyglądały

Opublikowano

Tylko ciekawe czy to chwilowe braki np, 1 tydzień czy jakiś miesieczny kontrakt jest do wypełnienia.

Co do dopłatowców to raczej sciema bo 30 dni od złorzenia wniosku a przecież częsc ludzi składała wniosku w marcu i kwietniu a nie 15 maj, np. ja niezłorzyłem wniosku jeszcze złorze w ostatni dzień jak od 10 lat a nie tylko ja tak robie wiec po 15 lipca tez powinny byc spadki cen

Opublikowano

ja składam zawsze w ostatni dzień jakby termin na lipca przesuneli to bym i w lipcu złorzył. w końcu kto chce być wytypowanym do kontroli

Opublikowano (edytowane)

No u nas jak jeszcze ta piękna pogoda potrzyma to i krowy co słabsze zaczną wywozić ludzie bo nie będzie co żreć.qq już kilkakrotnie się zwijała to zgłupieje i wiechę wypuści i w porywach do 2m bedzie

Edytowane przez bobienko
Opublikowano (edytowane)
Dnia 9.06.2018 o 23:00, oktawia1988 napisał:

Po ile realnie moge dostac za krowe 500 kg (mala i chuda) i 650 kg ( mala i tlusta ) ? do kogo warto sprzedac w lubelskiem, pow. chelmski ?

Za ta 650 kg tlusta to spokojnie 6 zl mozna by wziasc a z ta mniejsza chudsza to trudno powiedziec nie widzac,w krowach jest bardzo duza rozbieznosc cen ale pewnie max 5 zl,a jesli jest naprawde chuda i jeszcze do tego hf to moze i nie wiecej niz 4 zl

Edytowane przez MariuszDe
  • Like 1
Opublikowano

z tymi brakami to co roku jest to samo do mnie tez dzwonili czy niechce sprzedać prędzej 

Ludize trzymają bo zgłosili na dopłaty a w lipcu wiadomo ze cena pojdzie trochę w dol bo bedzie trzeba sprzedać żeby mieć kase na zrobienie zniw a sprzedających będzie wiecej

w sierpniu cena się odbije bo wszyscy będą zajeci zniwami co roku jest to samo 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v