Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Dnia 8.05.2018 o 10:25, AdamRo napisał:

Za gufno nikt nie płaci. Handlarz głupi nie jest.

A za tłuszcz w wędlinach może też przestaniemy płacić i zaczniemy odliczać z wagi?

Opublikowano

Czyli jak obrotny , to i po 10 tys na dzień zarabia ? Czemu sam się nie weźmiesz za taką fuchę ?

Opublikowano

Absolutnie nie . No ale jak można kogoś tak bezzasadnie posądzać ? Daj jakieś argumenty na takie zyski .

Opublikowano

Taaa , bo handlarze to tylko zyski mają , a kosztów to właściwie nie ponoszą . Nie to że bronię , no ale nie spodziewajmy się że charytatywnie będą handlować .

Opublikowano
1 godzinę temu, zetorki12 napisał:

Taaa , bo handlarze to tylko zyski mają , a kosztów to właściwie nie ponoszą . Nie to że bronię , no ale nie spodziewajmy się że charytatywnie będą handlować .

zetorki12 charytatywnie???? handlarz jak kupi od ciebie byka o godzinie 8 rano a sprzeda o 14 to przez 6 godzin zarobi nieraz wiecej niz rolnik chodząc przy byku 2 lata taka prawda. w ujbojni oni maja opas góra 3 % minimum 50 gr wyższą cene niz ty byś do ubojni przywiół   do tego kradna na wadze. ja nie znam ani jednego handlarza który by zbankrutował. 500- 1000 zł jest zarobku dla handlarza za 6 godzin roboty na jednym byku o ile jest udciwy bo jak opierdoli na wadze 100 kg  to już całkiem eldorada

Opublikowano

No bogacą się . No ale np znam takiego , któremu byki dość mocno zdrowie zjadły . Wiem że doją ile mogą , no ale niektórzy ze sprzedających naprawdę przecenia ich zarobki ./ Dla mnie to prawie taka sama gadka jak miastowych o dopłatach w rolnictwie .

Opublikowano
16 godzin temu, zetorki12 napisał:

Czyli jak obrotny , to i po 10 tys na dzień zarabia ? Czemu sam się nie weźmiesz za taką fuchę ?

Nie każdemu honor pozwala kraść. Oczywiście nie mówię ze każdy handlarz to złodziej.

Opublikowano
Dnia ‎27‎.‎05‎.‎2018 o 22:08, tyran3 napisał:

zetorki12 charytatywnie???? handlarz jak kupi od ciebie byka o godzinie 8 rano a sprzeda o 14 to przez 6 godzin zarobi nieraz wiecej niz rolnik chodząc przy byku 2 lata taka prawda. w ujbojni oni maja opas góra 3 % minimum 50 gr wyższą cene niz ty byś do ubojni przywiół   do tego kradna na wadze. ja nie znam ani jednego handlarza który by zbankrutował. 500- 1000 zł jest zarobku dla handlarza za 6 godzin roboty na jednym byku o ile jest udciwy bo jak opierdoli na wadze 100 kg  to już całkiem eldorada

Pracowałem na ubojni i mniej jak 5% żaden handlarz nie dostał. 3% to tuczniki. 50gr lepszą cenę też nie bardzo. Bardziej 20gr. Chyba że tanio kupi to i 50gr zarobi. Skupowałem kiedyś bydło, i powiem że każdy widzi tylko kokkosy, ale ile trzeba się na szarpać, to już nie. Jazda jak z jajkiem, a i tak "rozjechane" bydlaki.Coś w stylu " chłop śpi, a mu w polu rośnie"

Opublikowano
8 godzin temu, artur125 napisał:

Pracowałem na ubojni i mniej jak 5% żaden handlarz nie dostał. 3% to tuczniki. 50gr lepszą cenę też nie bardzo. Bardziej 20gr. Chyba że tanio kupi to i 50gr zarobi. Skupowałem kiedyś bydło, i powiem że każdy widzi tylko kokkosy, ale ile trzeba się na szarpać, to już nie. Jazda jak z jajkiem, a i tak "rozjechane" bydlaki.Coś w stylu " chłop śpi, a mu w polu rośnie"

Artur125 co ty mówisz ze handlarz niema przywilejów. W Miaskowie to  masz normalnie na gabloce w cenniku obok ceny opas - byki rolnik 6% handlowiec 3% swinie rolnik 2% handlowiec 1%. W gabloce na kartecze sobie wisi jak  przysłowiowy byk 3% opasu a wiem ze stali duźi dostawcy maja jeszcze mniej. Do tego cena handlarz ma o  wiele wyższą niz rolnik bo w gabloce masz podstawowa cene a jak zadzwonisz do handlarza który tam wozi to ci cene zaproponuje 20 gr wyższa a i tak sam zarobi( zaznaczam ze mówie o handlarzu który jest udciwy i nie tnie na wadze)

Opublikowano
8 godzin temu, tyran3 napisał:

Artur125 co ty mówisz ze handlarz niema przywilejów. W Miaskowie to  masz normalnie na gabloce w cenniku obok ceny opas - byki rolnik 6% handlowiec 3% swinie rolnik 2% handlowiec 1%. W gabloce na kartecze sobie wisi jak  przysłowiowy byk 3% opasu a wiem ze stali duźi dostawcy maja jeszcze mniej. Do tego cena handlarz ma o  wiele wyższą niz rolnik bo w gabloce masz podstawowa cene a jak zadzwonisz do handlarza który tam wozi to ci cene zaproponuje 20 gr wyższa a i tak sam zarobi( zaznaczam ze mówie o handlarzu który jest udciwy i nie tnie na wadze)

o jakim ty brudzie dla handlarz synku piszesz? żaden handlarz nie jest rozliczny z bydła z żywej wagi na zdanej ubojni..

i do twojego 500-1000 na sztuce to albo na lezącej jak kupił krowę 800kg za 1000 zł albo od pijaczka z oka.

jak by było po 500 na sztuce nikt nie bawił by się w leasingi na samochody po co ? jak na nowy pracuje się miecha ? a z leasingem problem załatwić nawet viaTOLL

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v