Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jedziesz koleżanko po całości.

Co do wbc, nie ma czegoś takiego, zakłady płacą za mięso,krojąc nawet handlarzy tak żeby parę groszy zostało a co by nie stracić dostawcy

Nawet nie muszą zarabiać na mięsie tylko na odpadzie.

O klasa teraz max 13,8 dla pośredników ,wybòj 51% średnio a na forum taki uczciwy handlarz napisze że płaci 7,5

Opublikowano

ania p to cenny nabytek tego forumxD przynajmiej odsłania kulisy krentactw.

aniu jezeli moge prosić to powiec jak idzie oszukac rolnika n na wadze ogólnej jak jedzie i patrzy czy wode nie spuszczaja.???

i powiec jak oszukać rolnika który ma swoja wage jak ja?????. bo warto takie rzeczy wiedzieć

z góry aniu p dziękuje

Opublikowano
2 minuty temu, AdamRo napisał:

Szczęśliwy posiadacz wagi zawsze dostaje niższe ceny, chyba że handlarz robi sobie u takiego reklamę a odbija stratę na sąsiadach

tu akurat sie zgadzam odkąd mam wage muszę sie nagimnastykować aby dostać sensowne pieniadze a i tak mam zawsze poczucieze za tanio

Opublikowano
4 godziny temu, wiko napisał:

Skąd dostęp do tego Jasia? Na wszystkie sztuki działa tak samo?

U veta dostaniesz.U mnie odbiorca mój ma to cały czas przy sobie.Na wszystkie sztuki działa,tylko mniej więcej od wagi bijesz ilośc.

Opublikowano
1 minutę temu, Baks00 napisał:

U veta dostaniesz.U mnie odbiorca mój ma to cały czas przy sobie.Na wszystkie sztuki działa,tylko mniej więcej od wagi bijesz ilośc.

baks ale jaki to srodek bo mój veterynarz ma tylko ketamine a to cholernie drogie i jak  ja ładuje 5 sztuk to mi sie to nieopłaca kupować

Opublikowano (edytowane)

nie do końca  każda sztuka reaguje inaczej , podawałem bykom przy obcinaniu rogów i np taki ponad 700kg padał moment i spał dlugo, a sierść mniej niż 500kg stał tylko lekko ospały dodam tylko,że zawsze daje równą dawkę tj 1,5ml niezależnie od szt

@tyran3 vetaxyl

https://imeds.pl/vetaxyl-20-mg-ml-roztwor-do-wstrzykiwan-dla-bydla-koni-psow-i-kotow-20-mg-ml

Edytowane przez soltys48
Opublikowano

Nie jadę po całości,pracując człowiek dużo widzi ,dużo wie.Nie jedno rozliczenie widziałam z transportu, nawet przeliczałam.Ile to szeryf na szt zarobił.Wszystko się zrobić.

Znam zakłady Milex,Zbyszko ,Viano,Pini Polonia .Byłam nie raz.Chyba nie masz jeszcze aż takiego doświadczenia w handlu.Bo jeszcze mało wiesz.Tak jak ja mam sama gospodarstwo.I dodatkowo pracowałam z lokalnym przewoźnikiem.I powiem Ci ,że czasem lepiej nic nie widzieć i nic nie wiedzieć.Zrezygnowałam z pracy,bo okradać samych swoich nie moja broszka.A pretensje będą do mnie-osoby wystawiającej faktury ,i oceniającej papiery.

Opublikowano

Mnie nie interesowało jak długo trzyma tylko by ,,szybko działało''Tyle ze zauważyłem że jak blisko głowy to szybciej działa.

4 minuty temu, tyran3 napisał:

baks ale jaki to srodek bo mój veterynarz ma tylko ketamine a to cholernie drogie i jak  ja ładuje 5 sztuk to mi sie to nieopłaca kupować

Obiecuje że dam ci cynka jak się nazywa jak znajde butelkę.Teraz odbiorca to ma wiec ja  rzadko kupuje. A cena nie pamiętam,ale to nie jest drogie

Opublikowano
7 godzin temu, wiko napisał:

Już nie przesadzaj, że uczciwie to robiąc nie wychodzi na swoje. Niektórzy to też takie smuty piszą. Wystarczy zarobić 120 -170 zł na sztuce uczciwie i po co więcej? A tyle pośrednik chociażby mając te 50gr więcej  na każdej klasie zarobi.

Nie wiem na ile jest prawda to co wnosi do tematu Dariusz,ale przyznał się że handluje,głupot nie klepie,odnosi sie do tematu wydaje mi się poważnie  -no ale taki  polski naród i tak podsumuje chlopa swojego na nie.. 

jak bym nie był uczciwy to bym nie odstawiał 50 sztuk tygodniowo bydła do ubojni. zapłać uczciwie zważ uczciwie i zostaje stówka za sztuke po odciagnieciu paliwa podatku itp. mi starczy i nie musze brac lezakow zeby miec weterynarie na karku. A klijentów mam coraz wiecej wiec nie martwie sie o to zeby zbankrutowac.

7 godzin temu, AdamRo napisał:

Po postach Dariusza wnioskuję że zajmuje się handlem nie dłużej niż pół roku. Jeśli jest tak uczciwy jak pisze i daje takie ceny to góra następne pół i bankrut.

Umiesz szukać w internecie wiadomości o ludziach hahha

Opublikowano (edytowane)

52 minuty temu, DariuszWięckowski napisał:

zalezy jakie to sa mieszanki. przewaznie do 8,30 bo 20gr ucieli na cenie

Jednak ucieli, mieszanka R i  U 7,7-8 zł netto bez czarodziejskiej różdżki

Edytowane przez AdamRo
Przpadkowe kliknięcie
Opublikowano
1 godzinę temu, DariuszWięckowski napisał:

jak bym nie był uczciwy to bym nie odstawiał 50 sztuk tygodniowo bydła do ubojni. zapłać uczciwie zważ uczciwie i zostaje stówka za sztuke po odciagnieciu paliwa podatku itp. mi starczy i nie musze brac lezakow zeby miec weterynarie na karku. A klijentów mam coraz wiecej wiec nie martwie sie o to zeby zbankrutowac.

Umiesz szukać w internecie wiadomości o ludziach hahha

Że tak powiem możesz być niemalże zmuszony do brania leżaków, dobry handlarz to taki co w razie potrzeby i z taką sztuką pomoże stałemu klientowi..

Opublikowano

niektóre wypowiedzi mnie śmieszą ile handlarze to nie zarabiają na bykach jak to nie oszukują owszem są tacy co tną są tacy co nie ale jak ktos liczy kogos zyski to niech sam sie za to zabierze niech kupi samochód z wagą używka jakies 50 tys zł troche gotówki i do dzieła ceeniki w rzeźni przykładowo 13,60 netto za byka a przy dostawach powyżej 10 szt 30 groszy do kila powyżej 50 sztuk 50 gr do kila ( cennik z ubojni na południu polski ) troche trzeba sie pewnie najeździc zeby  kupic te 50 byków trzeba to gdzies przetrzymac kilka dni i wgl i jeszcze jedno okarmianie przed sprzedażą niech sie każdy przyzna ile ładuje ziemniaków czy jakiej innej paszy które bydło lubi to nawet te 7 % strączki jak sciągną to i tak jest mało tego co zje wczesniej. 

Opublikowano
13 minut temu, didu70 napisał:

niektóre wypowiedzi mnie śmieszą ile handlarze to nie zarabiają na bykach jak to nie oszukują owszem są tacy co tną są tacy co nie ale jak ktos liczy kogos zyski to niech sam sie za to zabierze niech kupi samochód z wagą używka jakies 50 tys zł troche gotówki i do dzieła ceeniki w rzeźni przykładowo 13,60 netto za byka a przy dostawach powyżej 10 szt 30 groszy do kila powyżej 50 sztuk 50 gr do kila ( cennik z ubojni na południu polski ) troche trzeba sie pewnie najeździc zeby  kupic te 50 byków trzeba to gdzies przetrzymac kilka dni i wgl i jeszcze jedno okarmianie przed sprzedażą niech sie każdy przyzna ile ładuje ziemniaków czy jakiej innej paszy które bydło lubi to nawet te 7 % strączki jak sciągną to i tak jest mało tego co zje wczesniej. 

Dokładnie, nikt wam nie broni handlować, ale gadac to wszyscy beda :D

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v