Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
5 godzin temu, staszek131415 napisał:

:22_stuck_out_tongue_winking_eye: Chyba 15 tysięcy

7 godzin temu, piotrdd napisał:

Dobra napisze to najprościej po odliczeniu wszystkich kosztów na rękę wyszło 155tys netto z 22sztuk ważone 2 razy w domu i na ubojni wagi od 820-1005 Kg 

możesz to rozpisać na czynniki pierwsze bo jakoś nie ogarniam .przyjmując średnią 900kg x 9zl netto , byk wychodzi 8100 .155000/22szt =7045 zł . wychodzi na sztukę 1054zł kosztów .... powietrzem je karmiłeś 

Opublikowano
8 minut temu, slawek2301 napisał:

możesz to rozpisać na czynniki pierwsze bo jakoś nie ogarniam .przyjmując średnią 900kg x 9zl netto , byk wychodzi 8100 .155000/22szt =7045 zł . wychodzi na sztukę 1054zł kosztów .... powietrzem je karmiłeś 

Dobrze piszesz tylko że do wagi 850 było 16 a powyżej 6 i średnia wieku 22miesięcy 

Opublikowano (edytowane)
43 minuty temu, tyran3 napisał:

te 14 miesiecy od zakupu wiec pewnie maja 18 miesiecy jak sprzedaje, i jest to mozliwe jak ma rasowca i daje białkową.

w kazdym razie zobaczie sobie ceny biernackiego bo to u nas wyznacznik cenny za HF daje do 7 zł a za miesnego na dziś 7, 6 wiec jaki jest sens chodowac rasowe bydło??????? a ceielak HF\ rasowy to roznica ponad 1000zł 

Jak przyjezdzaja waza srednio 100 kg i maja 1 do 2 miesiecy rasowe sruta bialkowa sianokiszonka i kukurydza kiszonka jak pisxesz oczywiscie to srednia waga brutto byly i wieksze i mniejsze nie wydaje mi sie aby to byl jakis nadzwyczajny przyrost 

Edytowane przez kewin123
Opublikowano
3 minuty temu, piotrdd napisał:

Dobrze piszesz tylko że do wagi 850 było 16 a powyżej 6 i średnia wieku 22miesięcy 

pokaż kalkulację , od zakupu cielaka po przez paszę prąd itp, aż po sprzedaż 

Opublikowano
1 minutę temu, soltys48 napisał:

coraz ciekawiej............

trza NAMYSŁOWA  brać co by pojąć

nie ma co się zastanawiać dalej :D sprzedał byki na wagę żywą ważone po transporcie na ubojni i jeszcze -8 skutki.i po filozofie

Opublikowano
1 godzinę temu, Maroslaw0770 napisał:

Przyjmujesz kolego na jakieś szkolenia, bo chętnie bym się czegoś od Ciebie nauczył? 700kg w 14 miesięcy, coraz lepsze te wyniki na tym forum.

ja brałem ostatnio herfordy w wieku 15miesiec to miały po 730 srednio wiec jest mozliwe.

Opublikowano

ło panie herefordy w takiej wadze i wieku ? ktos chyba z rok poczekał z rejestracją ;)

Opublikowano (edytowane)

A wiesz w jakim wieku były rejestrowane, podpowiem - nie jesteś w stanie tego określić, papier wszystko przyjmie.

8 minut temu, DariuszWięckowski napisał:

ja brałem ostatnio herfordy w wieku 15miesiec to miały po 730 srednio wiec jest mozliwe.

To, że handlarze to bajkopisarze to jest oczywiste, ale że łykają wszystko jak młode pelikany to dla mnie nowość. 

Edytowane przez Maroslaw0770
Opublikowano (edytowane)
12 minut temu, DariuszWięckowski napisał:

kolego ale papier wszystko przyjmie, myślisz że każdy pisze w paszporcie tak jak jest w realu. Ci co mają dużo do zgłaszania jadą raz z dużą ilością i wtedy tak jest, że zgłaszają cielaka który ma już ponad miesiąc(i wtedy muszą podać inną datę, podają że jest młodszy), a powinni zgłosić w ciągu tygodnia.

Edytowane przez stachu18021996
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, soltys48 napisał:

dokładnie niema takiej opcji,żeby dość duża partia tak szybko urosła.Pojedyncze sztuki mogą nie twierdzę,ze nie

7 minut temu, soltys48 napisał:

dokładnie niema takiej opcji,żeby dość duża partia tak szybko urosła.Pojedyncze sztuki mogą nie twierdzę,ze nie

Kolego soltys cos Ty taki niewierny. Dajesz dobrze pasze zbilansowana ktora jak wiadomo musi tez kosztowac towar masz dobry zdrowy. Nie ma bata musza rosnac -zywisz byle czym i przyrosty byle jakie zadna filozofia- tez kupilem 70 jalowek po 13 i 13 50 zobaczymy

Edytowane przez kewin123
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v