Piotr.W

Kody błędó CLAAS ARION 520

Polecane posty

Piotr.W    0

Witam wszystkich

Wyświetla mi się taki błąd Id 774Dh

Co to może być?

Załączam zdjęcie.

20171212_173938.jpg

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Piotr.W    0

T

Dnia 12.12.2017 o 21:30, Kustosz napisał:

To jest błąd od nastawnika turbosprężarki.

Podnośnik działa prawidłowo i wom też.

Edytowano przez Piotr.W

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Wiadomość z agroFakt.pl

Kustosz    11
Dnia 13.12.2017 o 23:14, sadek9 napisał:

a tylny tuz i WOM działają normalnie?

Wy to się naprawdę znacie. Przecież widzisz jak byk po obrazku, że jest to błąd silnika.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Piotr.W    0

Kustosz napisz mi czy ten sterownik działa poprawnie na załączonym filmie. Taki film przesłał mi niby spec od tego sterownika na tą chwilę jeszcze nie mam go.  

VID_20180205_235250.mp4

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Kustosz    11

Z tego filmu wygląda jakby ktoś podawał zasilanie (inicjował przekręcenie stacyjki), w tym czasie ruch powinien odbywać się od min pozycji do max i spowrotem do min bez tego zacięcia, czyli tu jest jeszcze coś nie tak. Trochę dziwnie mały skok dźwigni też jest, czy ręką przepchnie dalej dźwignię? Lecz może być tak, że wystarczy wykonać kalibrację VGT na turbinie i będzie ok. Trudno mi tak się jednoznacznie określić, bo nie wiem co się działo prędzej.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się

  • Podobna zawartość

    • Przez gospodarstwo85
      Witam może ktoś miał taki przypadek Claas Axion C-matic rok2009  bład 7986  skrzynia wpada w tryb awaryjny podczas jazdy wyzuca na luz a pozniej do 10km/h. Zapala sie również mruga na chwile kontrolka od cisnienia na skrzyni
    • Przez artur04c
      Witam, jak w temacie, Ile g powinno być w klimatyzacji, pacjent claas Arion 640 cebic 2008r,
    • Przez Pawel194
      Witam. Jestem posiadaczem claas ares 697 problem jest z miękka osią. Oprócz tego że mam luz na sworzniu na którym jest czujnik i urywa blachę (Jestem na etapie jego wybijanie, jest zaliczony ani drgnie) mam błędy, jak go kupowałem to działała więc chce to usprawnić.
      Dioda miga 2razy i 1raz po kalibracji tzn według mnie, ustawilem oba czujniki żeby miały ta sama wartość. Chyba pomogło bo dioda miga 1raz w jednakowych odstępach. Co dalej??? Jak mogę ja zresetować czy jej uruchomienie bez kompa jest możliwe? Bo nie reaguje ani do góry ani do dołu jest w środkowej pozycji ogólnie amoryzuje.
    • Przez Pawel194
      Witam wszystkich 🖐️
      Znajomy ma problem z Claasem Ares 697. Ciągnik kupiony parę miesięcy temu z Niemiec. Do tej pory wszystko było ok, ale ostatnio gdy temperatura na zewnątrz spadła w okolicy 0'C, to rano nie chce zapalić. Kręci jak szalony, a nie chce załapać. Wystarczy psiknąć mu odrobinę plaka to odrazu odpali. Wystarczy że pochodzi minutę i odpala później za każdym razem. Dziwne jest to, że jeżeli nocuje na hali gdzie temperatura jest w okolicy 7'C to odpala na widok kluczyka. Filtry paliwa wymienione przewody też. Cofanie się paliwa wykluczam bo na hali normalnie odpala nawet jak stoi 3 dni, a wystarczy noc na dworze i temperatura +2'C i już nie odpali. Czy ktoś miał podobnie? 
      Pompa Sanadyne DE10
       
       
       
    • Przez Piotr.W
      Witam. Ciągnik Arion 520 problem jest z układem paliwowym CR. Denso silnik John Deere 4,5L 16V.  Objawy usterki: obroty silnika spadają i wzrastają podczas pracy.
      Dokładniej. Podczas pracy silnik pod obciążeniem pracuje prawidłowo,nie czuć spadku mocy wystarczy ,że zrobię krótką przerwę np 2 minuty  w pracy bez gaszenia silnik ma wtedy obroty 850obr/min wznawiam prace a on mi zaczyna spadać z obrotów np: gaz ustawiony na 2000obr. i samoczynnie ujmuje prawie do 850obr. i tak kilka razy. Wtedy ja mu redukuje bieg bo nie jest w stanie się pozbierać i wkęcić ponownie na ustawione obroty. Trwa to może minute aż mu przejdzie to samo i pracuje normalnie aż znowu do kolejnej przerwy. Tak jakby ktoś dodał gazu i odejmował gaz.
      Zero objawów dymienia  ten silnik po prostu nie kopci na luzie i pod obciążeniem (dużym) jedynie przy odpaleniu puści czarnego bączka zwłaszcza na zimnym.
      Wymieniona pompka zasilająca (orginał nie zamiennik) pompe główną nic to nie pomogło.
      Wymienione filtry paliwowe na nowe MAN filter
      Zbiornik paliwa przy smoku sprawdzony nie ma tam nic było trochę szlamu piasku wyczyszczone nadal przerywa. Przewody drożne do filterka wstępnego.
      Wymieniony zawór SCV orginalny DENSO   294009-0260 nie pomogło nic. Zawór wymieniłem na nowy ponieważ oring był uszkodzony na starym i twierdził serwisant claas że on może być wadliwy. Po wpięciu komputera twierdzi że dobże pompa dawkuje paliwo.
       
      Jedni twierdzą ,że sterownik silnika jest uszkodzony drudzy ,że pompa do sprawdzenia nie sztuką jest wydać kasę na nowy sterownik silnika a później może okazać się że był dobry.
      Jeżeli ktoś miał podobny problem to proszę o pomoc.
       
×
×
  • Utwórz nowe...

Ważne informacje

Używamy plików cookies, aby poprawić funkcjonowanie strony Agrofoto.pl. Pliki cookies dopasowują treść strony, w tym wyświetlanych reklam, do indywidualnych potrzeb i zainteresowań użytkownika, pozwalają nam również zrozumieć, w jaki sposób korzystasz z naszej strony. Korzystanie z Agrofoto.pl bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce prywatności i plików cookies.

Agrofoto.pl Google Play App

Zainstaluj aplikację
Agrofoto
na telefonie

Zainstaluj