Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ale przez wipasz kredutowali jeszcze komus ostatnio,to bs tylko tam z 7% krzykna,albo bgz agroekspres na 5 lat kredyt daja ale pod zastaw,bo te inne zachodnie to nie wiem ale ja sie ich boje,,ale ze pekao sie wycofal dziwna sprawa,, 

Opublikowano

Witam , z  jakiej firmy  polecacie kupno cielaków w wadze 70 -100 kg ,chodzi mi głownie o zdrowotność i współpracę  z firmą . Myślałem o ZMBM Kobylin kupował ktoś od nich ?

• Sad 1
Opublikowano
Dnia 14.11.2017 o 14:13, JanuszTracz napisał:

Ale przez wipasz kredutowali jeszcze komus ostatnio,to bs tylko tam z 7% krzykna,albo bgz agroekspres na 5 lat kredyt daja ale pod zastaw,bo te inne zachodnie to nie wiem ale ja sie ich boje,,ale ze pekao sie wycofal dziwna sprawa,, 

Agroekspres jest na 8% w BGż.

https://www.olx.pl/oferta/bb-sm-cieleta-opasy-CID757-IDser03.html#c642cf8e70 

Omijajcie tą firmę dobrze radzę .

Opublikowano

Kupiliśmy kiedyś w Kobylinie 6 sztuk z czego 3 wykitowały no i prawdopodobnie biegunka dla mieszkańców naszej obory w gratisie. Nie polecam. Lepiej się porozglądać i można w sąsiednich wioskach kupic bezpośrednio od hodowcy całkiem niezłe cielaki.

Opublikowano

Cóż  z kredytowniem cieląt sprawa wygląda następująco cilak odchodzi a kredyt zostaje :ph34r:;)

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez baranek
      Witam. Mam byczki w wieku 3 miesiące, dostają jeszcze mleko dwa razy dziennie po półtora litra, siano do woli, woda do woli i śruta po półtora kg na dzień na sztukę rano i wieczorem po 0.75 kg. Chodzi mi o skład tej treściwej... Jest to na chwilę obecną 50% jęczmień, 50% sucha kukurydza plus do tego Meggi koncentrat dla cieląt plus Dolfos C witaminy. Zmienili byście coś w tej treściwej?
      Zaznaczam, że cielęta zdrowe i przybierają na wadze.
    • Gość BestZetor
      Przez Gość BestZetor
      Witam ! Zwolniło się trochę miejsca w oborze i pomyślałem o kontraktacji cieląt. Szukałem trochę informacji na forum, ale nie zadowoliły mnie. 
          Myślałem o kontrakcie z Sokołowem, ZMBM Kobylin, Dobek, Biernacki. Chciałbym się dowiedzieć dokładnie ile cieląt trzeba brać, czy trzeba za nie płacić, czy są zdrowe oraz poznać wasze opinie i informacje. Może polecacie jakąś inną firmę ?
    • Przez PatryczekKkol
      witam chce sie zajac hodowla cielat mieszanych miesne i hf kupujac od gospodarzy cielaki tygodniowe i trzymac je do wagi ok.150kg co myslicie o tym?
    • Przez panmino
      czołem,
      znalazłem sobie ciągnik Belarus 1025 i potrzebuję fachowca, który specjalizuje się w Belarusach i potrafi ocenić  stan ciągnika. Lokalizacja: Międzyrzec Podlaski, Radzyń Podlaski i okolice. Może ktoś pomoże w temacie?
    • Przez zyz1o
      Witam tak jak w temacie czym to leczyc halocur slabo dziala ;/ jak sobie z tym dziadostwem radzicie ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v