Kredytowanie zakupu cielat
-
Podobna zawartość
-
Przez baranek
Witam. Mam byczki w wieku 3 miesiące, dostają jeszcze mleko dwa razy dziennie po półtora litra, siano do woli, woda do woli i śruta po półtora kg na dzień na sztukę rano i wieczorem po 0.75 kg. Chodzi mi o skład tej treściwej... Jest to na chwilę obecną 50% jęczmień, 50% sucha kukurydza plus do tego Meggi koncentrat dla cieląt plus Dolfos C witaminy. Zmienili byście coś w tej treściwej?
Zaznaczam, że cielęta zdrowe i przybierają na wadze.
-
Przez Gość BestZetor
Witam ! Zwolniło się trochę miejsca w oborze i pomyślałem o kontraktacji cieląt. Szukałem trochę informacji na forum, ale nie zadowoliły mnie.
Myślałem o kontrakcie z Sokołowem, ZMBM Kobylin, Dobek, Biernacki. Chciałbym się dowiedzieć dokładnie ile cieląt trzeba brać, czy trzeba za nie płacić, czy są zdrowe oraz poznać wasze opinie i informacje. Może polecacie jakąś inną firmę ?
-
Przez PatryczekKkol
witam chce sie zajac hodowla cielat mieszanych miesne i hf kupujac od gospodarzy cielaki tygodniowe i trzymac je do wagi ok.150kg co myslicie o tym?
-
Przez panmino
czołem,
znalazłem sobie ciągnik Belarus 1025 i potrzebuję fachowca, który specjalizuje się w Belarusach i potrafi ocenić stan ciągnika. Lokalizacja: Międzyrzec Podlaski, Radzyń Podlaski i okolice. Może ktoś pomoże w temacie?
-
Przez zyz1o
Witam tak jak w temacie czym to leczyc halocur slabo dziala ;/ jak sobie z tym dziadostwem radzicie ?
-

Rekomendowane odpowiedzi
Siewnik zbożowy Sulky opinia
Manitou 737 130PS