Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Profil usunięty
Opublikowano

Lemken w opcji ma siew nawozow. Zbiornik jest dzielony 100% ziarno 64%-40% ziarno nawoz 40%-60% ziarno nawoz

Opublikowano

A faktycznie duża jest oszczędność siejąc razem nawozy ze zbożem? bo wiadomo jeden zabieg na polu mniej, ale znów siewnik ma więcej redlic i potrzebuje też trochę więcej mocy.

Gość Profil usunięty
Opublikowano

W poprzednim roku pod kukurydze dalismy tylko gnojowice pod korzen-na zaorane jesienia pole rozlalismy 17m3/ha,pozniej agregatem i siew qqrydzy. Kukurydza najlepiej ze wszystkich roslin przyswaja skladniki znajdujace sie w gnojowicy. w Tym roku planujemy oprocz gnojowicy dac tez troche nawozow pod korzen, jakies 30% normalnej dawki

Opublikowano

Bo u nas nie mamy gnojowicy tylko obornik, ale jak rozrzucimy 40-50 ton/ha to pod korzeń dajemy tylko 1/3 zwyczajnej dawki nawozu. To pewnie będzie coś takiego jak u was. :P A gnojowice można też dawać np. pod zboża bezpośrednio przed siewem?

Opublikowano

witam

też niedawno przyprowadziłem LEMKENA COMPACT SOLITAIR 4metrowego i jak narazie maszyna się sprawuje super ciągam ją CASEM 180 km zasiałem dopiero 15ha też zastanawiałem się nad horschem pronto 3 metrowym.

Gość Profil usunięty
Opublikowano

@bartek ma wysiew nawozow? Wał trapezowy posiada? Jak się on sprawuje?

Opublikowano

ma wysiew nawozu i wał trapezowy ale nawozu jeszcze nie siałem narazie sie sprawuje bez zarzutu ale mam go dopiero tydzien.

HUBERT ile zapłaciłeś za twojego Lemkena?

Gość Profil usunięty
Opublikowano

O sprawowaniu pogadajcie jak zasieją po 1000ha. :P

Gość Profil usunięty
Opublikowano

@Bobek nie koniecznie. Są sprzęty, które po 50Ha się rozpadają.

Gość Profil usunięty
Opublikowano

To inna sprawa... Bardziej chodziło mi o magiczny odnośnik. :P Chociaż tak na prawdę zależy to od szerokości roboczej, bo siewnik 3m i 6m po 1000ha będą różnie zmęczone. :)

Opublikowano

Piszecie o siewnikach z podsiewem nawozu-wyliczał ktoś może jakie to daje oszczędności i jakie przynosi korzyści w stosunku do osobnego rozsiewania i siewu?

Gość Profil usunięty
Opublikowano

Jasiupila@ http://www.techpom.pl/ to jest stronka firmy, której przedstawicielem jest @R.Sprzedawca

Jeżeli miałbyś kupować Lemkena to radzę Tobie najpierw przejechać się do ich. Niezwykle miła i wysoko wyszkolona kadra pracowników i dealerów. Nawet jeżeli masz innego dealera Lemkena w swojej okolicy jedz do Techpomu :)

Wyniki sprzedaży tej firmy mówią same za siebie :)

PS. @R.Sprzedawca słyszałem, że firma w której pracujesz miała najwiecej podpisanych umów w 2009r z jednym z banków? ;)

Muszę sprostować moją wypowiedz. Niestety pośpieszyłem się i pochopnie opisałem firmę Techpom. Może mają przemiłą kadrę pracowników o dużej wiedzy ale...właśnie jest ALE. Ludzie z którymi domawiałem szczegóły kupna agregaty-uprawowo siewnego są kompletnie nie kompetentni, niesłowni, z klienta robią frajera wyprowadzając go w pole i oszukując.

Dokładnego przykłady, który nie spotkał nie będę opisywał bo szkoda słów oraz nerwów. Napisze w skrócie: Siewnik wyjechał 12kwietnia a do dziś nie dojechał. Codzienna tel. rozmowa kończyła się słowami: ,,jutro będzie''

Opublikowano

O w cho..rę jeszcze nie przywieźli Ci kolego tego siewnika???

Pytałem o to w ubiegłym tygodniu to mówili mi że były jakieś perturbacje z BNP ale że już wszystko dograne i załatwione.

Pozostaje mi przeprosić za nie swoje błędy, co tez czynię i jutro interweniować.

Spokojnego wieczoru mimo wszystko.

Gość Profil usunięty
Opublikowano

@R.Sprzedawca do Ciebie nic nie mam, bo dzieki Tobie w ogole doszło do tej transakcji lecz Twoi koledzy są kompletnie pozbawieni profesjonalizmu...brak szacunku dla klienta. Ojciec to juz zawału dostaje ze 300Ha czeka na sianie a oni sobie jaja robią i codziennie mowią, że TIR ze sprzetem wyjechał juz... ZENADA

Gość Profil usunięty
Opublikowano

@bratgarka uruchomienie siewnika najlepiej byłoby przemilczeć!! Mieli być na 10:00. Ojciec dzwoni o 10:01 i pyta gdzie są? Oni odpowiadają: ''dopiero wyjeżdzamy'' Przyjechali po 14 godzinie. Właśnie wróciłem do domu i powiem tak, że od 14 do teraz nie został złożony siewnik - o ile w ogóle można to coś nazwać siewnikiem!! @RolnikuSprzedawco przekaż swoim kolegom z pracy, że to co oni wyprawiają świadczy tylko o waszej firmie! Naprawdę mocno żałuję pochwał jakie słałem pod adresem ''Techpomu'' - cofam wszystkie pochlebstwa jakie napisałem o tej firmie!

Dlaczego jestem tak zbulwersowany? Dlatego że siewnik przyjechał w częściach... przysłali 1 chłopaka z firmy Lemken ( nie mylić z Techpomem) który też strasznie się zdenerwował, że nie ma nikogo do pomocy z Techpomu. Tak też wraz z ojcem musieliśmy zawołać 4 pracowników do pomocy w składaniu wszystkich sekcji. :)

Kolejną rzeczą jest, że przysłali siewnik niekompletny!!! Brak komputera Solitronic PRO, bez którego nawet podnieść talerzy nie można. Koleś z Lemkena dzwonił do Techpomu i pytał gdzie jest komputer, ten zaś powiedział po prostu ,,Nie wiem''

Brak znaczników przed schodowych.

Brak jednego koła dociskowego za redlicami.

Siewnik z roku 2008 a nie tak jak nam mówiono z 2009r

Urwany przewód hydrauliczny od znaczników

Następną bolącą rzeczą jest to, że praktycznie każdy siłownik jest uwalony olejem co świadczy o tym, że ma jakieś przecieki.

Elektrohydraulika też jest w oleju...

Aż wstyd wstawiać zdjęcia do galeri tego sprzętu...

@RolnikSprzedawca jeśli tak miało wyglądać Twoje załatwienie sprawy to ogromne dzieki... ;)

EDIT: Brak wału trapezowego!! Boże o tak dużej rzeczy zapomieć :)

Brak wagi elektronicznej

Brak kompletnego oświetlenia ( nie wiem może się myle, ale czy nie powinno być na siwniku reflektorów??)

Opublikowano

oj ja pie**dole ;) K***rwa mać :)!!!!!!! ale to się tylko nadaje do sądu.Co będziesz robił z tym czymś?Wymieniasz czy wyciągasz konsekwencje?

@Rolnik sprzedawca to nie do ciebie bo ty podajesz konkrety ale te twoje współpracownicy to <cenzura> :)