Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

proste że jest :) powinieneś mieć taką rynienke i podstawić ją pod redlice i wykonać bodajże 16 obrotów (zalerzy od rozmiaru opony i szer. siewnika) kołem i zważyć to co wyleciało i pomnożyć razy 100 i masz wynik :D a jak nie masz tej rynienki to obisz to w stodole i potem zmiotka i szufelka i zbierasz :) proste ??

Opublikowano

Szukam informacji , czy w siewniku Poznaniak z lat 80 jest możliwość wykonania próby kręconej? Jeśli tak to w jaki sposób?

A nie masz do niego tabel wysiewu ??? Ja ustawiam wg tych tabel i zawsze wychodzi.

Opublikowano

W kazdym siewniku jest mozliwosc zrobienia proby kreconej, tylko musisz wiedziec ile razy obrucic kolem na jeden ar a potem wynik razy sto i jest na hektar tak jak pisał zetor. @murtek3 no niby wg tabeli wysiewu wychodzi ale wystarczy ze masz dwie rozne przenice ozime np i obie siejesz na taki sam wysiew ale jedna jest grubsza a druga ciensza i juz inaczej wychodzi wie c warto taka probe robic zeby siac dokladnie (np 200 kg) a nie około 200kg.

Opublikowano

Instrukcja podaje 1900 Obrotów na hektar czyli 19 obrotów na ar kołem napędowym ( 7,5 obrotów korbą), koła 15 calowe jak w syrenie

100/(szerokość robocza * obwód koła) =liczba obrotów koła na 1 ar

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez PiotrKaliski
      Witam, co sądzicie o tych redlicacg talerzowych? Czy warto montować? Cena 280zl. Siewnik amazone d7

• Przez maly123a
      Witam
      Mam  problem  z  siewnikiem  (zaznaczam , że  jestem  nowym posiadaczem  owego siewnika) po  przekręceniu  kołem   tryby sie nie  poruszają łańcuch się  porusza płynnie  tylko zapadka  przezkakuje  co może być tego  przyczyną ? Mam  pytanie  jeszcze  do  czego służy ta  wajha   na  ostatnim  zdjeciu ? Może  ktoś  posiada   instrukcje  obsługi  lub  tabele  wysiewu  to prosiłbym  o wstawkę.

• Przez kuba13x
      Witam czy ktoś z posiadaczy siewnika unia poznaniak ze znacznikami hydraulicznymi sterowanymi przez zawór w siewniku do którego potrzebne tylko jedno wyjście hydrauliczne z ciagnika wie dlaczego oba znaczniki stoją w miejscu i nie można ich rozłożyć? 
    • Przez Zoltan
      poszukuje tabeli wysiewu do stegsted 2m.17r
    • Przez wyrzyk21
      Witam !

Jaki polecili byście siewnik 3 lub 4 metrowy z firmy Unia , Horsch lub Amazone ?
      Siewnik mniej więcej do ciągnika 150-170 km.
  • Dodaj nową pozycję...
v