Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Rozglądam się za czym lepszym, ale przydalo by sie go naprawic. lata temu rozwalil sie wieniec koła i lipa, jakis sie znalazło, a teraz walec który podaje słome na wytrząsacze. Najgorsza usterka jaka moze byc.

Opublikowano

Claas Senator, heder 3,60m, sieczkarnia, 6-tka Perkins, lat 37 :lol: .. Przez ostatnie 7 sezonów zrobiłem nim ok. 200ha i poza pękniętą kosą, małymi problemami z zapowietrzaniem układu paliwowego oraz jednym łożyskiem przeszedł bezawaryjnie :lol: W ubiegłym sezonie założone nowe cepy, z wydajnością nie ustępuje ZO-56 a zboże tak czyste,że praktycznie nadaję sie bezposrednio do siewu :lol:

Opublikowano

ja mam claasa dominatora 106 i miałem claasa dominatora 86 i bez zarzutów tamtego miałem 5 sezony a tego zaczyna 3 i mam samo zbierkę claasa też bez zarzutów polecam godna firma i miałem sieczkarnie jaguar 682 też bez zarzutów

Opublikowano

Ja mam claasa mercatora 70 i 75 z czego 70 mam na sprzedanie. Mercatora 70 mam od 4 sezonów i wyrobiłem sobie pewną opinię o tej marce kombajnów. Są to idealne maszyny, proste, mało awaryjne, bardzo komfortowe jak na lata w których były produkowane. Claasa nie zamienił bym na żaden inny kombajn a polskiego bizona to za darmo bym nie chciał. Bez porównania mają większą wydajność niż bizon super, może mają taka jak rekord. Wyposażone są w paliwooszczędne silniki. Super sprzęt i polecam je.

Opublikowano
Wpisujcie się zobaczymy który model Claasa jest najlepszy a który najgorszy wasze opinie

ja mam dominatora 80 od 13 lat i nigdy mnie nie zawiódł, tylko silnik perkins wymaga remontu, Sezon temu kupiłem dominatora 105 i teraz śmigamy na dwa

Opublikowano

JA posiadam Dominatora 108 Maxi wcześniej był dominator 96 a jeszcze wcześniej mercator 70. Działały bez zarzutów.

Oprócz tego w tym roku kupiłem Rollanta 46RC zobaczymy jak sie sprawdzi.

Opublikowano

A ja mam CLAASA ... no własnie jakieg? Szukałem jakiegos kombajnu i wybór padł własnie na claasa. Znalazłem w dosc dobrym stanie i kupiłem. Z tyłu jeste napisane MERCATOR 75 ,a na tabliczce znamionowej PROTRCTOR. Rok tego kombajnu to 1972 i na kołach równiez jest ten rok wbity. Kosa ma 2.6 m. Oreginalnie był zamontowany silnik 4 cylindrowy ale został zmieninoy na 6 PERKINS. Jest dłuzszy od mercatora 70 i szerszy. Jak mozecie mi pomóc to piszcie...