Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Witam. Chciałbym poznać wasze opinie na temat ładowarek przegubowych Avant. Czy maszyny te są warte swej wysokiej ceny? Interesuje mnie najbardziej model 528. Z góry dzięki na odpowiedź.

Opublikowano

NIedawno też się nad takązastanawiałem,ale potem zanalazłem agromatic(model 760).Myślę że jest dużo lepsza do trudnych warunków i bardziej przystępna cenowo.Tu masz porównanie avanta i agromatica:http://www.youtube.com/watch?v=neF6cCqpBXU . Ale w ostatniej chwili przed wyborem znalazłem mustanga (ładowarka przegubowa z koncernu manitou).Są różne modele al106-26km al206-35km i al306-35km w lepszym wyposażeniu niż al206.Własnie dzisiaj przywieźli mi al306 jestem z niej bardzo zadowolony bo jest w podobnej cenie ,a bez porównania do avanta.ZApłaciłem 109.000 tys. brutto z paleciakiem i łyżką.Tu masz tańszą: http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=B127931 .

Opublikowano

Witam nie wiem do jakiego celu będze używany ten sprzęt ale jedno jest pewne jest to wynalazek do którego człowiek bardzo szybko się przyzwyczaja zastępuje wiele maszyn napewno jest dużo praktyczniejsza od 'Tura'zwinna prosta w obsłudze po prostu jest to maszyna którą z rana pierwszą odpalasz a ostatnia którą gasisz gdy już ją będziesz miał to po roku powiesz że jest warta każdą cenę pozdrawiam.

Opublikowano

Wielkie dzięki. A ja się tyle tego naszukałem. To całkiem niedaleko ode mnie. Jednak nie wiem czy model 106 nie będzie za mały do przewozu małych bel z sianokiszonki. Natomiast 206 i 306 wydają się zbyt duże gabarytowo

Opublikowano

Jeśli go dobrze dociążysz to powinien dać rade :P

Ale al 206 nie jest zbyt większy od al 106 tak mi się wydaje.Na wiosnę był o tym artykuł w tygodniku rolniczym i były przeprowadzane test belkę słomy 140x140 dźwigną bez problemu.Cena takiego 106 napewno jest sporo mniejsza,więc wydaje mi się że warto.

Mój był brany w gravicie w woj. lubelskim

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez kolos87
      Cześć, potrzebuję porady na temat okładzin szczęk hamulcowych do fadromy Ł200. A mianowicie czy wie ktoś z Forumowiczów czy podchodzą z jakiegoś innego pojazdu w ludzkich pieniądzach? Nie ukrywam, że maszyna sumarycznie pracuje może 1-2 miesiące w ciągu roku. Dlatego szkoda mi jakoś bardzo inwestować w ten sprzęt, niemniej jednak hamulce się przydają.

A może zalegają komuś takie okładziny i chciałby się wymienić na kilka papierków z wizerunkiem odpowiedniego władcy?

Pozdrawiam!
    • Przez Tikuś
      Witam, 
      posiada ktoś może dokument jak skalibrować czunik przeciążenia w ładowarce Dieci?
      Pozdrawiam, Tikuś!
    • Przez Kierownik
      Witam. Szukam użytkowników tej skrzyni. Jak to się sprawdza co z czym się je?
    • Przez JakubPL
      Dzień dobry,
      mam problem z hamulcami w ładowarce JCB 526s, rok produkcji 1997r. Z tego co udało mi się ustalić to działają one na tym samym oleju co układ hydrauliczny od wysięgu, ramienia itd. Problem polega na tym, że pedał hamulca jest dość miękki i ładowarka nie zawsze hamuje po wciśnięciu. Czasem jest tak, szczególnie na rozgrzanej, że hamulce działają jak brzytwa. Natomiast przy zimnej ładowarce, dopiero po około 3 sekundach po wciśnięciu pedału hamulca. Dolewałem oleju do zbiornika bo było mało. Jednak po uzupełnieniu problem nie zniknął. Podejrzewam, że mogły się zapowietrzyć, czy ktoś miał podobny problem ? Wiecie może jak je próbować odpowietrzyć ? Dziękuje za odpowiedź. 
    • Przez kamil43228
      Witam wszystkich. Od jakiegoś czasu jestem posiadaczem mini ładowarki schaffer 332. Czy ktoś mógłby mi powiedzieć jaki olej zalewa się do jej hydrauliki ? Pierwszy raz mam styczność z hydrostatem i nie wiem jaki będzie w porządku.
  • Dodaj nową pozycję...
v