Polecane posty

Kverneland    0

Witam wszystkich.Posiadam jelonka 3650 i mam niemały problem z WOM.Mianowicie chodzi o to że nie ma w nim mocy.Można zatrzymać go nawet ręką,nie napędzi także rozsiewacza nawozu.Więc w czym tkwi problem? Proszę o radę jak to naprawić.Z góry dziękuje.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Wiadomość z agroFakt.pl

Kverneland    0

Więc nie wszystko działa.Podnośnik szarpie jak go podnoszę i wtedy zanika także wspomaganie.Dodam że filtry zostały wymienione na nowe i stan oleju(Agrol U) jest prawidłowy,ale to niestety nie pomogło.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Kverneland    0

Próbowałem włączać 1000 i 540.Wszystko się załącza po małej regulacji dźwigienek(ktoś już tam grzebał przede mną).Widać zmianę obrotów tylko nie ma mocy,mogę go nawet ręką zatrzymać.Ale jak dam więcej gazu to wom ma trochę więcej mocy tylko że i tak nie ruszy żadnego sprzętu

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
mimcio    2

W moim 3140 też zaczynają sie podobne problemy z WOM-em tzn. gdy olej się rozgrzeje walek traci moc, na wolnych obrotach mogę zatrzymać go ręcznie. Podobne objawy są z połówkami. WSpomaganie i podnośnik bez problemu, olej Agro Stou 10w40, filtr wymieniony. Jak myślicie dlaczego tak jest, pompa czy tarczki, a może olej nie taki?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Kverneland    0

Problem z podnośnikiem i orbitrolem zniknął ponieważ zmieniłem olej hydrauliczny na orginalny JD (a miałem Agrol U).Przedni napęd i żółw działają także bez zarzutu tylko ten WOM został,ale myślę że to wina tarczek.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się

  • Podobna zawartość

    • Przez seba836
      Witam mam problem z wyłącznikiem prądu jak się pomylę i kliknę dwa razy na ON to nie chce się już włączyć przez kilka godzin/dni. Ostatnio czekałem 2 dni i normalnie po tym działa wiecie o co może chodzić i jak to obejść ?
    • Przez TOMASZ22
      Jestem po wymianie obu pomp w moim jelonku, wymieniłem oraz filtr oleju, a ciągnik nadal kiepsko podnosi
       
      Caps Lock!
    • Przez Bogdan0077
      Witam, 
      Tak jak w temacie, poszukuje mechanika z tych okolic. Hydraulika nagle zaczęła drgać i nie ma ciśnienia na wyjściach. 
    • Przez Bogdan0077
      Witam, 
      Wiem, że problem poruszany był już wiele razy na forum, jednak na kilka pytań nie znalazłem odpowiedzi. 
      Sprawa wygląda tak, kupiłem ciągnik i hydraulika chodziła świetnie(brak nawet najmniejszych drgań na podnośniku) . Problemy zaczęły się, gdy postanowiłem uporządkować przewody idące od pompy wewnętrznej do pompy głównej (były dziwnie pozawijane i zwisały prawie do ziemi). Po założeniu nowych przewodów podnosnik zaczął drgać, podobnie kierownicą. Z informacji wyczytanych na forum zrobiłem te rzeczy :
       
      1. Wymiana filtrów, czyszczenie sitka smoku, w pompie 
      2. Sprawdzenie zaworu obejścia filtra
      3. Sprawdzenie zaworu redukcji cisnienia oraz orbitrolu(poprzez zaślepienie przewodu idącego na ten zawor i orbitrol) 
      4. Sprawdzenie zaworu pod śrubą regulacji cisnienia w pompie głównej (pompa małego typu) 
      5. Pomiar cisnienia pompy wewnętrznej (zdjąłem przewód z pompy głównej i wkręciłem tam zegar, bałem się odpalic więc tylko kręciłem rozrusznikiem, nabiła w ten sposób 8 bar) 
      6. Zmierzyłem ciśnienie na pompie, jest w porządku, jednak wskazówka manometru drga
       
      Jednak nic nie pomogło. Wiem, że 8 bar to zbyt mało, jednak sądzę, że odpalony silnik kręci się szybciej i pompa dobiłaby do 10. W dodatku zbiornik nad pompą główną jest zawsze pełny oleju, więc niezależnie od działania pompy wewnętrznej, pompa główna powinna być w stanie wytworzyć cisnienie,bo ma oleju pod dostatkiem. Stąd wnioskuję, że problem leży na obwodzie wysokiego ciśnienia. No i ten dziwny objaw, że  przestało działać po wymianie przewodów, może coś się zapowietrzyło? 
      Proszę o pomoc i z góry dziękuję. 
    • Przez zenas
      Co może byc przyczyną że podnośnik nie chce za cholere opaść na dół raz mi się to już zdarzyło ale odkręciłem jakąś śrubkę w podnośniku i opadł ale to było dawno teraz nie wiem która to była może ktoś z użytkowników JD orientuje się co jest grane,bo trudno orać z pługiem podniesionym w górę.Dodam że wspomaganie działa b.d.

×
×
  • Utwórz nowe...

Ważne informacje

Używamy plików cookies, aby poprawić funkcjonowanie strony Agrofoto.pl. Pliki cookies dopasowują treść strony, w tym wyświetlanych reklam, do indywidualnych potrzeb i zainteresowań użytkownika, pozwalają nam również zrozumieć, w jaki sposób korzystasz z naszej strony. Korzystanie z Agrofoto.pl bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce prywatności i plików cookies.

Agrofoto.pl Google Play App

Zainstaluj aplikację
Agrofoto
na telefonie

Zainstaluj