Skocz do zawartości

Jaki pług wybrać

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Jaki pług będzie najlepszy do ciągnika o mocy 160 km? Chodzi o pług obrotowy. Zastanawiam się nad lemkenem lub kvernelandem. Który z nich jest według was lepszy? I jak wygląda sprawa z cenami lemieszy, odkładni, itp? Do któregą są droższe?

Opublikowano

Ceny elementów roboczych w większości masz na allegro. Moim zdaniem obojętnie co wybierzesz to i tak będziesz zadowolony. Moim zdaniem obie marki to elita. Moim zdaniem poszukaj pługa vario, trochę droższy ale dobrze można dopasować do warunków na polu.

Opublikowano

lemken i kverneland to dwie firmy jakie weszły do mojego finału wyboru pługa, kolego wzioł czerwonego ja niebieskiego, pługi różnia się konstrukcją w czewonym pierwsza skiba wypada bliżej koła ciągnika w niebieskim dalej przekłąd się to na długość pługa, częśći delikatnie lemken jest droższy (zależy od rabatów jakie ustalisz z dilerem przy kupnie) lemken jest lżejszy i w moim odczuciu orzę się nim lżej, ja jestm badzo zadowolony, choc na moim terenie króluje kverneland i sa ludzie zadowoleni, twoje pytanie ktory moja odpowiedź lemken