Skocz do zawartości

Radio w ciągnikach John Deere

Rekomendowane odpowiedzi

• Root Admin
Opublikowano

Hej, coś mi nie działa radio - zwykły Kenwood, niestety nie miałem dziś pod reką klucza zeby go wyjąć z kieszonki montażowej, więc chce zacząć inaczej. orientujecie się czy w instalacji ciągnika jest jakis bezpiecznik tylko dla radia? Jesli tak to który?

Gość Profil usunięty
Opublikowano

U mnie przynajmniej jest bezpiecznik od radia. Nie pamiętam już niestety oznaczenia. Masz bezpieczniki po lewej stronie kabiny na błotniku?

Opublikowano

Z wyłączonym kluczykiem podczas pracy działa? Może to być wina zbyt dużego napięcia na obwodach i radio może być czułe tak jak u mnie w zetorze i na włączonym silniku nie działa :)

Opublikowano

to jedyba opcja, zeby ktos z forum jesli ma to niech zeskanuje strone na ktorej sa bezpieczniki, jak wymiana nie pomoże to wyjecie radia. jak bezpieczniki beda w porzadku to wtedy czym inny bedziemy sie martwic :)

• Root Admin
Opublikowano

z tego co wyczytałem to nie było to takie oczywiste bo jest jeden bezpiecznik opisany jako światło ostrzegawcze (kogut) i on też zabezpiecza radio. Tak jak pisałem - jutro zerkne. a radia poki co nie rusze bo nie mam przy sobie klucza Kenwood

• Root Admin
Opublikowano

radyjko gra.

Gdzie była przyczyna nie wiem, wyjąłem i włożyłem bezpiecznik, wyjąłem i założyłem ten nieszczesny w Kenwoodach z windą panel, włączyłem zapłon i radio zagadało :-)

Nie wykluczone ze czeka mnie albo wymiana tasiemki do Panela, albo złączki łączącej sanki i sam panel.

Jestem w szoku jak dokładnie zbiera to radio, jednak bat jest duzo dłuższy jak w samochodzie, do tego antena jest zamontowana znacznie wyżej, no a przy tym tez radyjko jest dosc stare ale przy tym dosc wysoki model - a jak wiadmomo elektronika dawniej była lepsza - nie było takiego cięcia kosztów.

Opublikowano

Witam,podepne sie pod temat,chodzi mi o radio delphi,nie chce wogóle stacji znaleść,antena w radio wciśnięta,na dachu też,jak przyczyna może być,dodam że ściągany był dach,wymieniany był też minusowy kabel aku