Skocz do zawartości
deerefarmer

Problem Pompa hydrauliki John Deere 3640

Polecane posty

Wybrane dla Ciebie
galeria
Pompa
deerefarmer    0

Posiadam John Deere 3640 z turem i gdy podnosze coś turem albo podnośnikiem tylnym to na wolnych obrotach podnosi ( bez dodania gazu) a gdy zwiększe obroty silnika to podnoszenie zwalnia lub gdy skręcam kierownicą to ciągnik przestaje podnosić. Może mi ktoś pomóc w rozwiązaniu tego problemu bo na forum nie znalazłem nic na ten temat.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
piotr5a4    3

Witam. Słuchaj patrzyłaś na miarkę oleju? Jeśli masz tura to powinieneś mieć przesunięty poziom maximum mniej więcej o centymetr. U mnie w Case tak się działo po założeniu tura. Na nawrociach nie mogłem skręcić kołami i pompa piszczała po dodaniu gazu bo za mało było oliwy w obiegu teraz jest ok.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Wiadomość z agroFakt.pl

rafal3113    0

Posiadam John Deere 3640 z turem i gdy podnosze coś turem albo podnośnikiem tylnym to na wolnych obrotach podnosi ( bez dodania gazu) a gdy zwiększe obroty silnika to podnoszenie zwalnia lub gdy skręcam kierownicą to ciągnik przestaje podnosić. Może mi ktoś pomóc w rozwiązaniu tego problemu bo na forum nie znalazłem nic na ten temat.

Najprawdopodobniej masz problem z pompą zasilającą która jest w skrzyni biegów trzeba by zmierzyć ciśnieni systemowe około 10bar to jest idealnie jak będzie 8bar to takie minimum jakie jest potrzebne.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
deerefarmer    0

Posiadam John Deere 3640 z turem i gdy podnosze coś turem albo podnośnikiem tylnym to na wolnych obrotach podnosi ( bez dodania gazu) a gdy zwiększe obroty silnika to podnoszenie zwalnia lub gdy skręcam kierownicą to ciągnik przestaje podnosić. Może mi ktoś pomóc w rozwiązaniu tego problemu bo na forum nie znalazłem nic na ten temat.

 

 

Ciśnienie pompy jest dobre mysle żo to wina jakiegoś zaworó przelewowego/zaworu bezpieczeństwa jakby ktoś wiedział gdzie one się znajdują to prosze o napisanie

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
skrzyp    1

Witam. deerefarmer czy kiedy kolwiek czyściłeś filterek siatkowy[na smoku], bo wygląda jakby pompa miała problemy z zasysaniem oleju. Albo to, albo za mało oleju. Wlej parę litrów ponad maksymum oczywiście na włączonym silniku. Jak to nie pomoże pisz .

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
deerefarmer    0

Witam. deerefarmer czy kiedy kolwiek czyściłeś filterek siatkowy[na smoku], bo wygląda jakby pompa miała problemy z zasysaniem oleju. Albo to, albo za mało oleju. Wlej parę litrów ponad maksymum oczywiście na włączonym silniku. Jak to nie pomoże pisz .

 

Możesz mi napisać jak się te filterki na smoku czyści, bo ja wymieniłem olej wymieniłem filtry ale o tym nie wiedzałem. Napisz gdzie one są, jak się dostać do nich aby je wyczyscić

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
deerefarmer    0

Chciałbym sie dowiedzieć jak dostać sie do smoka (filtra siatkowego) w hydraulice w ciągniku John Deere 3640 co trzeba odkręcić aby móc się tam dostać i wyczyścić go.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
sleny    1

Trzeba olej spuścić i tutaj jest narysowane gdzie umieszczony jest ten filtr( nr 34- na zdjęciu):

http://jdpc.deere.com/jdpc/servlet/com.deere.u90490.partscatalog.view.servlets.HomePageServlet_Alt'>http://jdpc.deere.com/jdpc/servlet/com.deere.u90490.partscatalog.view.servlets.HomePageServlet_Alt

na tym zdjęciu jest oznaczony jako: "1J10"

http://jdpc.deere.com/jdpc/servlet/com.deere.u90490.partscatalog.view.servlets.HomePageServlet_Alt

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
deerefarmer    0

Trzeba olej spuścić i tutaj jest narysowane gdzie umieszczony jest ten filtr( nr 34- na zdjęciu):

http://jdpc.deere.com/jdpc/servlet/com.deere.u90490.partscatalog.view.servlets.HomePageServlet_Alt'>http://jdpc.deere.com/jdpc/servlet/com.deere.u90490.partscatalog.view.servlets.HomePageServlet_Alt

na tym zdjęciu jest oznaczony jako: "1J10"

http://jdpc.deere.com/jdpc/servlet/com.deere.u90490.partscatalog.view.servlets.HomePageServlet_Alt

 

Wyczyścilem ten filtr i dalej się nic nie zmieniło, co może być przyczyną

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

witam mam problem z john deere 3640 mianowicie mam go 2 lata i w pierwszym roku użytkowania po rozgrzaniu zaczynały nigać kontrolki od stanu oleju w skrzyni kierownica i podnosnik przestawają działac i po doradach fachmena zabralem sie do pompy tej w skrzyni wymieniłem na nową a problem jest dalej tylko teras jeszcze naped sie wlancza jak wlocze półbiegi naped i dalej to potem zawór nad filtrem i ten trujnikowy dalej to samo wiec pompe zewnetrzna wymienilem ale to samo problem pozostał i pewnie bede musiał jeszcze raz rozpolowic chyba ze macie jeszcze cos do podpowiedzi bardzo bym prosił

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Drogi kolego kontrolki stanu oleju w tym ciagniku nie ma tylko kontrolka cisnienia systemowego czyli polowki, hamulec i sprzeglo wom, rozlaczanie przedniego napedu i doladowanie pompy glownej. Jak rozbierales to powinienes sprawdzic wszystkie uszczym jestzelnienia w srodku a w szczegolnosci polowek. Pisales ze zapalala sie kontrolka i wtedy brakowalo hydrauliki wiec przyczyna jest zapewne w srodku a nie na zewnatrz co tez przy tych objawach z tym ze bez zapalania kontrolki byloby mozliwe z racji nadmiernego odbioru oleju z lini wysokiego cisnienia przez uszkodzony orbitrol lub podnosnik ( lub zawor ladowacza jesli jest). Czeka cie rozjezdzanie ale najpierw sprawdz sobie na czym masz spadek cisnienia albo najlepiej zagladaj w kazde srzeglo

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Drogi kolego kontrolki stanu oleju w tym ciagniku nie ma tylko kontrolka cisnienia systemowego czyli polowki, hamulec i sprzeglo wom, rozlaczanie przedniego napedu i doladowanie pompy glownej. Jak rozbierales to powinienes sprawdzic wszystkie uszczym jestzelnienia w srodku a w szczegolnosci polowek. Pisales ze zapalala sie kontrolka i wtedy brakowalo hydrauliki wiec przyczyna jest zapewne w srodku a nie na zewnatrz co tez przy tych objawach z tym ze bez zapalania kontrolki byloby mozliwe z racji nadmiernego odbioru oleju z lini wysokiego cisnienia przez uszkodzony orbitrol lub podnosnik ( lub zawor ladowacza jesli jest). Czeka cie rozjezdzanie ale najpierw sprawdz sobie na czym masz spadek cisnienia albo najlepiej zagladaj w kazde srzeglo

 

Dzieki za zainteresowaniw i podpowieć ale tak przed rozbiurką kontrolki swiecily tylko jak porobilem tak 5 godz i tylko na wolnych obrotach a teraz swieci mi kontrolka na zimnym jak włanczm pólbieg to swieci a jak go wyłoncze to gasnie czy morze tak byc ze tarczki na pólbiegah mogly by byc trohe zurzyte i tamtedy cisnienie ucieka czy ja cos zle poskladalem oringi nowe dalem wszedzie ale przed wymianą pompy na zimnym gdy wlanczałem pólbieg to nic nie swieciło juz jestem troche glupi na to a teras jak wloncze pólbieg to swieci kontrolka i zarazem wlancza sie naped przedni bez wlanczania przeloncznikiem ajak wyloncze pólbieg to zaraz rozlancza naped

Edytowano przez telega-pawel

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Najlepiej byloby jakbys do mnie zadzwonil to latwiej by mi bylo ci pomoz. Problem w twoim ciagniku jest dosc popularny i nie taki straszny jakby sie wydawalo. Wierze ze tracisz juz nerwy ale hydraulika w starych JD jest trudna i zeby sie nauczyc sam nie raz rozjezdzalem jeden i ten sam ciagnik po dwa razy wiec cie rozumiem. Numer znajdziesz gdzies w moich postach a jak nie to napisz mi meila to ci wysle.

Edytowano przez deerepiotrek

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

To by było super i dzięki z góry za to ze chcesz się podzielić swoim doświadczeniem bo majster którego chciałem się dopytać powiedział mi ze nie ma czasu na głupoty bo ma robotę kazał przywieść J D i on wymieni mi pompę ale za 2.5000 a za tą kasę to ja pompę kupiłem no i już parę maszyn miałem i robiłem ale dawałem rade no a tu trochę mnie zatrzymało ale jak to mówią nikt od razu nie był mądry to e-mail telega-pawel@wp.pl

Edytowano przez telega-pawel

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Witam posiadaczy i znawców john deere czy wie ktos co to moze byc ciągnik zwieksza obroty a pretkosc nie tak mysle ze to sprzegło i gdy pracuje z pługiem to podczas jazdy gdy tak ciągnie slizga to wydostaje sie dym z pod kabiny to pewnie tarcza

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

witam by wyjąc ten zawór to zagnij sobie sobie drucik na taki haczyk i powinienes go wyciągnac bo on jest tak z 1,5 cm schowany

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
bercik26    0

Witam.. mam cignik john deere 3640 z turem... i mam problem z hydraulika poniewaz zacina mi sie i nie wiem od czego... jak chwile nim jezdze na wolnych obrotach albo jak robie cos turem to zacina mi sie hydraulika i nie idzie nawet krecic kierownica.... a jak dodam mu do konca gazu to po chwili chodzi normalnie i tak przez jakis czas i znowu sie zatnie i tak coraz czesciej i musze mu caly czas gazowac... Moze wie ktos co jest przyczyna ???? Prosze o pomoc!!!!!!!!

Edytowano przez bercik26

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

witam mam model 3640 nie działa mi hydraulika, podłączyłem zegar pod wyjście z tyłu i nie ma ciśnienia pompa jest nowa, czy może mi ktoś podpowiedzieć co może być przyczyną jeżeli to nie pompa

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
kundys    5

wymieniles którą pompe? wewnetrzna czy zewnetrzna?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się


×