Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

100 tys netto za 12 ton a ja 99tys netto z 8 ton. Masakra,ale mam słabą ofertę. Po dołożeniu nadstawek ok 30 cm robi się większa skrzynia nie pamiętam na jaką pojemność...

może źle usłyszałem o jaki chodzi już sam nie wiem...

Opublikowano

witam, jestem zainteresowany kupnem nowego rozrzutnika obornika o pojemności 8 ton. rozrzutnikiem chciałbym jeszcze rozrzucac wapno. najmniejsza szerokość pola wynosi ok 16 m. rocznie rozwoziłby ze 30 ha obornika i 30ha wapna, pod uwagę brałem 3 marki. unia, metal fach,pronar. teraz pytanie do was, jakie wyposaŻenie fajnie by było mieć, chodzi o wygodę pracy rozrzutnikiem, jaka ilość ślimaków, pionowe czy poziome, i oczywiście co najważniejsze cena, jaki koszt. Ciągnik z którym by współpracował to jd 140 km. z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiam.

Opublikowano (edytowane)

witam, chce kupić rozrzutnik obornika 11-14 ton na jednej osi czy ktoś się może orientuje w cenach i co polecacie 

Tematy połączone

Edytowane przez danielhaker
Opublikowano

Witam możecie mi doradzić. Czy C-360 poradzi sobie z rozrzutnikiem Jol-met 6t z dwoma wirnikami ślimakowymi na tandemie. Chce go też

wykorzystać do wożenia kukurydzy w tym celu też chce zakupić dodatkowe burty i tylnią klapę hydrauliczną. Jak myślicie?

Opublikowano

8TD ma 6,5tony nominalnie. W 10TD zasuwa też jako opcja. Różnica między 8TD a 10TD to 11tys netto. A w konstrukcji wystarczy tylko nadstawki dołożyć do 8 i będzie to samo co 10  :D

Opublikowano (edytowane)

Zasuwa skrzyni ładunkowej dla Tytana 10TD i większych powinna być w standardzie - na to wskazuje katalog. Nadstawki to nie do końca to samo, bo... dla 10 też można wziąć nadstawki, inna sprawa - dopuszczalna ładowność też jest większa. Zasuwa to koszt około 5 tys. zł netto, stąd napisałem o rozważeniu Tytana 10TD, bo z 11 tys zł netto powinno się zrobić około 6 tys. zł netto dopłaty do 10 TD.

Edytowane przez Kos_pl
Gość Damian1994rolnik
Opublikowano

Ja dałem 63 brutto

Opublikowano (edytowane)

Witam, poszukuję nowego rozrzutnika i chciałbym usłyszeć od was opinię oraz cenę.

Wyposażenie:

10t ładowności

2 adaptery pionowe

jedna oś

4 łańcuchy w posuwie

posuw hydrauliczny

przegroda hydrauliczna

delflektory rozrzutu hydrauliczne

resorowany zaczep wzdłużny

hamulce pneumatyczne

Co sądzicie o Alimie Bis ES-10 za 86 tyś netto ?

Pozdrawiam

Edytowane przez Skiner
Opublikowano

Dzięki, ktoś jeszcze się podzieli.

I mam pytanie co to znaczy w specyfikacji ładowność na polu ? Bo dużo ofert różni się ty właśnie że jest podana ładowność na polu. A po za tym jak czytać pojemności bo też często jest że rozrzutnik ma 10 t i pojemności 10m3 albo i 9m3, a inny znowu ma ładowności 10t a pojemności 12m3 ?

Pozdrawiam

Opublikowano

Witam ja też zamierzam kupić rozrzutnik tylko 12 i też myślę na alimą lub daf agro dobre do załadunku bo niskie, ale zastanawiam się nad ocynkiem bo jest taka możliwość, a może ktoś powie jak się spisują jedno osiowe przy wożeniu kukurydzy.
Latem proponowano mi alimę 12 w takim wyposażeniu jak u Skinera za 94 tys. Byłem niedawno u dilera i daf agro był 10 tys tańszy
W daf agro ocynk 10 tys
W daf agro ocynk 10 tys

Opublikowano

A możesz mi podać namiary na tego dilera od daf Agro, ja mam wycenę na daf Agro 10 t z deflektorami hydraulicznymi, resorowany dyszel, 4 łańcuchy na hydraulice, zasuwa hydrauliczna, stopa hydrauliczna, sterowanie z kabiny. Cena 84 tys. Dodam że daf agro jest 0.5 t cięższy bo ma grubsze blachy.

Opublikowano

Dzięki, ktoś jeszcze się podzieli.

I mam pytanie co to znaczy w specyfikacji ładowność na polu ? Bo dużo ofert różni się ty właśnie że jest podana ładowność na polu. A po za tym jak czytać pojemności bo też często jest że rozrzutnik ma 10 t i pojemności 10m3 albo i 9m3, a inny znowu ma ładowności 10t a pojemności 12m3 ?

Pozdrawiam

Patrz na objetość, a nie na ładowność. Na polu nikt nie będzie patrzył czy rozrzutnik ma 7 ton czy 10. Pakuje się ile objętość pozwala.
Opublikowano (edytowane)

Pichon 1350 12t gilotyna wałek szerokokątny opony 620 109netto
Euromilk 16m3 12t gilotyna podwujna hydrauliczna amortyzacja błotniki wałek szerokokątny onony 650 /32 adapter HD 2,25 na 2,15 99netto

Edytowane przez Gość