Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Chciałbym właśnie takie urządzenie zrobić bo mam tego trochę podgarniania a tym urządzeniem to by szybciej było. Ale to nie tak łatwo zrobić to tylko tak się wydaje. Może ktoś coś takiego ma do by jakieś wymiary podrzucił. Te koło po prostu na piaście jest.

Opublikowano

mam cos takiego od roku. zdaje egazmin bardzo dobrze. co do szczególików. montowane mam to na ładowarce czołowej. nie mam tam żadnego siłownika przez co zapinam i odpinam to bez wychodzenia z kabiny, oczywiscie dziala to wówczas tylko z jednej strony. opona to stara z "80" czyli 18,5 r 34. użyłem pół osi z starej przyczepy, a do felgi przyspawałem 8 kątowników by zwiększyc rozmiar, do kątowników przykręciłem opone. opona wystaje jakiesz 30 cm poza ładowarke. istotny jest kąt by opona byla trochę pochylona w bok (w tą strone co wystaje). bardzo polecam takie urządzenie.

Opublikowano

No tak(powiększyłem obrazek i silnik znikł :D ), w tym rozwiązaniu koło obraca się w wyniku tarcia pochylonej opony. Widziałem tez inne rozwiązanie - z silnikiem hydraulicznym.