Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam ja kupiłem wał do swego ltz w wierzbówce koło parczewa no i był orginalny zapłaciłem chyba z przesyłko 600 zl no i do tego komplet panewek dwa razy t 25 no i złozyłem i chodzi juz walnych lat chyba 6 ale dokladnie  nie pamietam u mnie pekl na korbowodzie zrobilem tylko dol a gora chodzi do dzis

Opublikowano

Witam, mam ogromną prośbę, a mianowicie czy ktoś może mi dac namiary do sklepu w którym dostanę koło zębate do Ltz 55a do skrzyni biegów o oznaczeniu T251701052 >K gdyż istnieją dwa typy skrzyni biegów i do gej drugiej jest dostępneto kkoło a do mojej nie mogę nigdzie znaleźć. (to koło ma krótszą tuleje niż to które jest powszechnie dostępne w internecie. Proszę o pomoc.

Opublikowano

masz tu numer do sokolki tam do tygodnia czasu bedziesz mial tryby zamienniki jak orginalnych nie bedzie ja dostalem tam wszytkie jakie chcialem 

857110120

Opublikowano

Witam,
Mój LTZ strasznie szybko tracił ciśnienie oleju w silniku. Na zimnym trzymał 4 a po 15 minutach pracy na wolnych obrotach było już 0.5. Więc pierwsze podejrzenia padły na pompę oleju oraz wał i panewki. Pompa została założona nowa oraz zrobiony szlif wału i panewki kupione nowe na pierwszy szlif. Wszystko robiłem sam i jestem pewny że wszystko dobrze poskladalem. Ale żeby było ciekawiej to po odpaleniu silnika dzieje się to samo, czyli na początku około 4 a później szybko spada ciśnienie. Proszę o podpowiedzi w czym może tkwić problem bo ja już nie mam pojęcia co się mogło stać.

Opublikowano

Witam

Mam problem. Po remoncie nie chce odpalić Rozrząd ustawiony dobrze. Układ odpowietrzony zawory ustawione odpala tylko na plack na chwilę. Przed remontem padł całkowicie. 

Opublikowano

Witam

Mam problem. Po remoncie nie chce odpalić Rozrząd ustawiony dobrze. Układ odpowietrzony zawory ustawione odpala tylko na plack na chwilę. Przed remontem padł całkowicie.

Skoro przed remontem nie odpalał to prawdopodobnie pompa wtryskowa daje za słabe ciśnienie. Trzeba ją zregenerować albo wymienić. Jak na plack'a odpala to na bank pompa.

Opublikowano

Pompa oddawana do regulacji i wszystko z nią ok

Z tego co piszesz to wychodzi na to że nie dochodzi paliwo, więc albo pompa źle zrobiona albo układ nie jest odpowietrzony. Sprawdź czy rurki wtryskowe są przykrecone w odpowiedniej kolejności.

Opublikowano

a paliwo pompuje do pompy wtryskowej ? 

Może masz uszkodzoną pompkę zasysającą lub odstojnik zapchany parafiną po zimie.

poluzuj tuż przy pompie lub przy wtrysku 1 z czterech przewodów wysokiego cisniena i zakręć silnikiem i niech ktoś pompką ręczną pompuję 

powinno pojawić się paliwo na poluzowanym (odkręconym) przewodzie.

Lub jest pęknięty przewód od zbiornika i powietrze ssie. Nalej paliwa pod korek do zbiornika i powinno samo lecieć do filtra poluzuj przewód 

ten co idzie do pompy aby powietrze wypchało aby odpowietrzyć układ zasilający.

Opublikowano (edytowane)

Przewody wszystkie zmienione były. Filtry wszystko wyczyszczone. Paliwo pompuje czekam na wtryski nie mam juz pomysłów. Wie ktoś jaka powinna być kompresja?

Edytowane przez PiotrSkocze
Opublikowano

posiadam ciągnik ltz 55a,ma zrobione 2200 mth i od pewnego czasu w misce olejowej przybywa oleju. Pompa hydrauliczna jest nowa i raczej nie ubywa oleju w zbiorniku od hydrauliki. Prosze moze ktoś wie co może być przyczyną i skąd ten nadmiar w misce.

Opublikowano

witam możliwe że paliwo dostaje się do oleju i dlatego przybywa oleju wina pompy paliwa ale może być że woda się dostaje zależy czym masz chłodzony czy wodą czy powietrzem

Opublikowano

Witam mam problem wysiadły mi biegi  polowe  pozostałe wszystkie są w ltz a 55 jaka mozę być tego przyczyna i czy trzeba zdejmować kabine aby się tam dostać. Bardzo proszę o pomoc.

Opublikowano

siemka:) panowie mam problem. mianowicie ciagnik odpala na strzał gdy jest wyłaczona pompa od hydrauliki ale jak ja włacze to nie zapali za nic w swiecie... hmmm co moze byc przyczyna...??

Opublikowano

Witam wszystkich potrzebuje pomocy kupiłem nie dawno LTZ 55a ogólne wszytko chodzi tylko gdy  jechałem po drzewo i w tedy gdy wrzuciłem  6 zaczęło coś jakby stukać (tylko na tym biegu) czy jedzie się na pusto czy na pełno to tak stuka tylko  jedyne przestaje pukać gdy odpuszcza się gaz lecz gdy sie dodaj znów zaczyna pukać czekam na podpowiedź co to możne być  z góry dzięki