Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam kolegów , mam takie pytanie ile tak mozna brac w tym roku za prasowanie prasą rolująca warfamą Z-543 biorąc pod uwage słome jak i sianokiszonke ? czy bierzecie za godzine czy moze od belki ? : )

Gość Profil usunięty
Opublikowano

Odpowiedź znajdziesz choćby na poprzedniej stronie

Opublikowano

to u was jakieś ceny tanie bo u mnie jak ciągnik nawalił to musiałem dać za samo talerzowanie 200 zł na ha orka 250 sianie 50 koszenie trawy 120 zbiór siana prasą zwijającą 12 koszenie zboża 250

Opublikowano

zaczyna się sezon orania ozimin ile kasujecie za orkę bo mi wychodzi że ciągnik 140koni +2metrowa obrotówka +wał kambella , to poniżej 250 złoty na godzinę to robota po kosztach .paliwo, wymiany oleju ,elementy robocze przy pługu , wszystko drogie jak .......

Opublikowano

Siew qq przez firmę 120zł/ha, zbiór 450zł/ha za samą sieczkarnie, ja będę brał 130zł/ha ale raczej będę niechętny na siew usługowy z powodu braku czasu.

Opublikowano

Siew qq przez firmę 120zł/ha, zbiór 450zł/ha za samą sieczkarnie, ja będę brał 130zł/ha ale raczej będę niechętny na siew usługowy z powodu braku czasu.

450 za sieczkarnie to chyba jeszcze dokładasz do tego interesu bo u mnie za ha 800 zł krzyczy i jeszcze jak ma okazje to odstaluje zeby mu sie lżej kosiło masakra jakas zapraszam w moje strony bedzie ok 50 ha w miejscu do skoszenia

Opublikowano

450 za sieczkarnie to chyba jeszcze dokładasz do tego interesu bo u mnie za ha 800 zł krzyczy i jeszcze jak ma okazje to odstaluje zeby mu sie lżej kosiło masakra jakas zapraszam w moje strony bedzie ok 50 ha w miejscu do skoszenia

To akurat nie ja wykonuję usługę koszenia, jestem tylko usługobiorcą.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez AgroSikora
      Jakie ceny nasion kukurydzy za j.s na waszym terenie?

- KWS
      - Pionner
      - LG
      - Syngenta
      - Euralis

• Przez Anetka1
      po ile kupujecie nasiona zbóż kwalifikat
    • Przez Pawel93puma
      Witam. Odnośnie kopania ziemniaków to czy znacie jakieś firmy świadczące usługowe kopanie ziemniaków profesjonalnym sprzętem? Najlepiej z woj.MAZOWIECKIEGO a konkretnie Ciechanów , Płońsk ok 10 ha do roboty,
    • Przez Piters182
      Witam. Mam pytanie odnośnie ceny takiego ciągnika ile kosztował nowy, co prawda ten model nie jest już dawno dostępny jako nowy, ale gdy był w tych latach produkcji jako nowy, to jaką miał cenę w wyposażeniu podstawowym, standardowym??
    • Przez KrychxU
      Witam Państwa, wraz z ojcem myśleliśmy jak poprawić dochód naszego gospodarstwa. 
      Areał jaki obrabiamy to ok. 30 ha, z czego dobre 5 to łąki etc. 
      Mamy w posiadaniu Bizona z050 od 19 lat, sprzęt jak na swój wiek kosi dobrze, gubi znikome ilości ziarna ale obkasza rocznie do 40 ha. 
      Myśleliśmy nad zmianą Bizona na Claasa Dominatora 88/98/108, z głównym nastawieniem na pomoc (oczywiście odpłatną) sąsiadom. 
      Tylko jest jeden zasadniczy problem, większość gospodarzy w okolicy ma swój kombajn, a jeśli nie ma to mają swoich stałych usługodawców, np. Bizon Rekord, New Holland tc 5.70, Claas Tucano 320, Deutz Fahr xx. Są to sprzęty godne uwagi i co najważniejsze nowe więc normalne będzie to że mają większe zainteresowanie. 
      Co do zakupu Claasa, na pewno kosił by ok 30 ha na usłudze, może więcej. 
      I teraz główne pytanie, czy warto się pchać w takie coś? 
      Znam gospodarza co ma 100 ha i kombajn najmuję, może udało by mi się z nim dogadać. 
      Czekam na wasze sugestie, pozdrawiam. 
      Ps. Zdjęcie z internetu, nie mojego autorstwa 

• Dodaj nową pozycję...
v