Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Mam pytanie ile brać za wywóz gnojowicy Beczka o pojemnosci 8400 litrów??

a czy przypadkiem ta beczka nie ma pojemności 8750litrów????

myślę że 40-50 PLN jak blisko no i w zwyż w zależności od odległości wożenia

Opublikowano
a czy przypadkiem ta beczka nie ma pojemności 8750litrów????

myślę że 40-50 PLN jak blisko no i w zwyż w zależności od odległości wożenia

Nie wiem ile ma pojemnosci dokładnie

Opublikowano
Nie wiem ile ma pojemnosci dokładnie

to jak to kupiłeś a nie wiesz co?????? - przecież to trochę nie logiczne?!!

wydajność 1ha około 5-6h dobrego kopania i opróżnianiu zbiornika podczas kopania - czyli po przeliczeniu stawka za godz. wynosi 100-130PLN

Opublikowano

Za sieczkarnie Claas i 1 ciągnik z 10tonową przyczepą biorę 500zł/h. Za usługi prasą Sipma zwijającą biorę 100-120zł/h, ale teraz już rzadko robię usługi bo ledwo dla siebie wyrabiam.

Opublikowano

A ja mam do was pytanie mogę zdobyć klienta na sianokiszonkę plus kukurydz, areał to 25ha trawy (2 pokosy = 50ha) do tego 18ha kukurydzy i chłop chce się dogadać nie na godziny nie na hektary tylko na konkretna kwotę płacona w gotówce od razu przed robota ?? dodam ze sprzęt to będzie sieczkarnia plus 2 ciągniki i 2 T088

Opublikowano

moim zdaniem to ktos na tym interesie straci, a ile i kto to bedzie to okarze sie po skonczonej robocie :P

ja bym na cos takiego nie poszedl bo mozna stracic na tym interesie np. przykladowo jak dogadacie sie ze za 5tys mu wykonasz ta usluge a pozniej po boliczeniu wszystkich poniesionych kosztow okarze sie ze jestes na zero albo co gorsze wyszedles do tylu to jaki z tego interes???? zreszta to Twoj wybor, a ja tylko doradzam :P pozdro

Opublikowano
Witam.Chciałem się dowiedzieć ile bierzecie za godzinę lub za hektar za koszenie Ursusem c-360 z kosiarką rotacyjną(165cm)?

Ja zestawem zetor 7711 i kosiarka 165 cm brałem po 80 zł za hektar koszenie w mojej okolicy :D:D

Opublikowano

Witek. W ten sposub raczej nie ma co się ugadywać. Bo wyjdziesz z założenia że kolo będzie miał taką sobie trawę i taką sobie kuku. A zdazy się rok że masy będzie od groma i wtedy na tym nie zarobisz.

Ps.:

U nas za sieczkarnię + 2 ciągniki z rozrzutkami 4,5t(w tych wysokich zastawkach) 500zł/h

Opublikowano

witam ja bym chciał sie dowiedziec ile brac za siew zestwem siewnym ares L/Z i zetor 12045 oraz ile za rozsiewanie nawozu 360+ rozwiewacz nawozu brzeg 500???

Opublikowano

Bez różnicy, czy z nawozem czy bez.

U nas ogólnie też biorą ok. 100zł/ha. Ja jednak za takie pieniądze to nie ruszyłbym się z domu. Według mnie to w tym roku byłoby ok. jakby za ha było ze 180.

I mimo ceny na brak klientów nie nażekam :) .

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez AgroSikora
      Jakie ceny nasion kukurydzy za j.s na waszym terenie?

- KWS
      - Pionner
      - LG
      - Syngenta
      - Euralis

• Przez Anetka1
      po ile kupujecie nasiona zbóż kwalifikat
    • Przez Pawel93puma
      Witam. Odnośnie kopania ziemniaków to czy znacie jakieś firmy świadczące usługowe kopanie ziemniaków profesjonalnym sprzętem? Najlepiej z woj.MAZOWIECKIEGO a konkretnie Ciechanów , Płońsk ok 10 ha do roboty,
    • Przez Piters182
      Witam. Mam pytanie odnośnie ceny takiego ciągnika ile kosztował nowy, co prawda ten model nie jest już dawno dostępny jako nowy, ale gdy był w tych latach produkcji jako nowy, to jaką miał cenę w wyposażeniu podstawowym, standardowym??
    • Przez KrychxU
      Witam Państwa, wraz z ojcem myśleliśmy jak poprawić dochód naszego gospodarstwa. 
      Areał jaki obrabiamy to ok. 30 ha, z czego dobre 5 to łąki etc. 
      Mamy w posiadaniu Bizona z050 od 19 lat, sprzęt jak na swój wiek kosi dobrze, gubi znikome ilości ziarna ale obkasza rocznie do 40 ha. 
      Myśleliśmy nad zmianą Bizona na Claasa Dominatora 88/98/108, z głównym nastawieniem na pomoc (oczywiście odpłatną) sąsiadom. 
      Tylko jest jeden zasadniczy problem, większość gospodarzy w okolicy ma swój kombajn, a jeśli nie ma to mają swoich stałych usługodawców, np. Bizon Rekord, New Holland tc 5.70, Claas Tucano 320, Deutz Fahr xx. Są to sprzęty godne uwagi i co najważniejsze nowe więc normalne będzie to że mają większe zainteresowanie. 
      Co do zakupu Claasa, na pewno kosił by ok 30 ha na usłudze, może więcej. 
      I teraz główne pytanie, czy warto się pchać w takie coś? 
      Znam gospodarza co ma 100 ha i kombajn najmuję, może udało by mi się z nim dogadać. 
      Czekam na wasze sugestie, pozdrawiam. 
      Ps. Zdjęcie z internetu, nie mojego autorstwa 

• Dodaj nową pozycję...
v