Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam. Koledzy powiedzcie mi ile mogę żądać za zrywanie ścierniska gruberem 3 m, oraz za wykonaną orkę pługiem obrotowym 4 -skibowym 1,6 m + walki doprawiające( duet z Krośniewic) .Ceny mogą być i za godz. pracy lub za ha .Pozdrawiam

Opublikowano

znajomy prasą krone bierze 8 zl za bele , my za 120 120 bierzemy 7

8 zł za balota??? no co Wy u nas to za tyle nikt nie pojedzie prasować najmniej 20 zł opłaca się Wam za 8 zł??? :)

Opublikowano

Co roku robisz remont skrzyni? To ile Ty kosisz w sezonie? Lub inaczej powiem, może nieumiejętnie się nią posługujesz...

co do skrzyni racja co roku się jej nie robi...ale 300zł za ha to nie jest zbyt drogo...biorąc pod uwagę cenę zakupu kombajnu koszty paliwa i materiałów eksploatacyjnych... Sam serwis kombajnu to koszt ok 3-4 tyś zł... naprawa młocarni to koszt powyżej 10 tyś... więc jak mam robić za dwa piwa to dziękuję za taki zarobek....

Opublikowano

Witam chciałbym się dowiedzieć ile mógłbym brać za orkę 5 skibowym zagonowym pługiem 40 odkładnia za godz.

I przy okazji jaka jest u was cena za prasę kostkującą za godz.

Z góry dzięki

Pozdrawiam ;)

Opublikowano

8 zł za balota??? no co Wy u nas to za tyle nikt nie pojedzie prasować najmniej 20 zł opłaca się Wam za 8 zł??? ;)

8zł za balota to normalna cena i nie jest ani wygórowana ani niska. W mojej okolicy jest podobnie.

Gość Profil usunięty
Opublikowano

Ja prasując ciągnikiem 60KM biorę 140zł/h. :)

Opublikowano

A dlaczego frajerów - niech sobie taki jeden czy drugi jak to napisałeś "frajer" kupi kombajn, przygotuje go do żniw to zobaczy jakie to jest miłe i tanie...

Gość Profil usunięty
Opublikowano

@FarmerPawlos my za zestaw rozsiewacz 3t + ciągnik 80KM + ciągnik z ładowaczem 80KM braliśmy po 120zł/h.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez AgroSikora
      Jakie ceny nasion kukurydzy za j.s na waszym terenie?

- KWS
      - Pionner
      - LG
      - Syngenta
      - Euralis

• Przez Anetka1
      po ile kupujecie nasiona zbóż kwalifikat
    • Przez Pawel93puma
      Witam. Odnośnie kopania ziemniaków to czy znacie jakieś firmy świadczące usługowe kopanie ziemniaków profesjonalnym sprzętem? Najlepiej z woj.MAZOWIECKIEGO a konkretnie Ciechanów , Płońsk ok 10 ha do roboty,
    • Przez Piters182
      Witam. Mam pytanie odnośnie ceny takiego ciągnika ile kosztował nowy, co prawda ten model nie jest już dawno dostępny jako nowy, ale gdy był w tych latach produkcji jako nowy, to jaką miał cenę w wyposażeniu podstawowym, standardowym??
    • Przez KrychxU
      Witam Państwa, wraz z ojcem myśleliśmy jak poprawić dochód naszego gospodarstwa. 
      Areał jaki obrabiamy to ok. 30 ha, z czego dobre 5 to łąki etc. 
      Mamy w posiadaniu Bizona z050 od 19 lat, sprzęt jak na swój wiek kosi dobrze, gubi znikome ilości ziarna ale obkasza rocznie do 40 ha. 
      Myśleliśmy nad zmianą Bizona na Claasa Dominatora 88/98/108, z głównym nastawieniem na pomoc (oczywiście odpłatną) sąsiadom. 
      Tylko jest jeden zasadniczy problem, większość gospodarzy w okolicy ma swój kombajn, a jeśli nie ma to mają swoich stałych usługodawców, np. Bizon Rekord, New Holland tc 5.70, Claas Tucano 320, Deutz Fahr xx. Są to sprzęty godne uwagi i co najważniejsze nowe więc normalne będzie to że mają większe zainteresowanie. 
      Co do zakupu Claasa, na pewno kosił by ok 30 ha na usłudze, może więcej. 
      I teraz główne pytanie, czy warto się pchać w takie coś? 
      Znam gospodarza co ma 100 ha i kombajn najmuję, może udało by mi się z nim dogadać. 
      Czekam na wasze sugestie, pozdrawiam. 
      Ps. Zdjęcie z internetu, nie mojego autorstwa 

• Dodaj nową pozycję...
v