Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Chciałbym się dowiedzieć jak przerobić pług trzy skibowy. Pług jest obrotowy zawieszany a ma być półzawieszany. Isnieje możliwość takiej przeróbki :lol:. Zrobił ktoś już taką.

Opublikowano

a dlaczego chcesz miec polzawieszany?? w sensie do czego ci to potrzebne, bo jesli np. tylko do transportu to mozna zalozyc kolo transportowe, tylko ze jeszcze nie slyszalem zeby ktos mial takie w plugu 3-skibowym

Opublikowano

Kolega chce kupić do u3512 pług obrotowy. Uparł się na 3x30 rabe werku. Ja mu mówiłem ze jak już to niech kupi 2x45. I ja sobie tak pomyślałem ze jakby go kupi to przód bedzie w powietrzu. I chciałem się dowiedzieć czy idzie tak zrobić. Myśle że wystarczył by mu tylko do transporu :lol:

Opublikowano

A rozwarzał kwestię pracy obrotowym i 3512 ? Tam jest problem z chydrauliką jak podnosnik to nie wyjście, no chyba że poczynił jakies przeróbki aby sobie ułatwic prace obrotowym, może przerobił że mu działa chydraulika zewnetrzna razem z podnosnikiem ? Jak tak to niech zademonstruje co zmienił.

Opublikowano

Hydrauliki jeszcze nie przerobił ale ma pomysł na łatwe przerzucanie tej dźwigni. Jak będzie mieć pług to przerobi.

Ja mu chciałem młotkiem wybić kupno pługa ale się uparł. A gleby 4-6 troche 3 :lol:. Dziś z nim rozmawiałem o tym pługu to powiedział że

dlatego bierze 3x30 bo najwyżej odkreńci 3 korpus jak gdzieś nie da rady.

Półzawieszany to tylko do transporu aby podnośnik miał lżej. I tam wystarczy tylko to kółko wsadzić?

I mi się zdaje że @1rajdzik miał taką przeróbke w swoim pługu ale nie umiem znaleść fotki ;)

Opublikowano

znajomy ma 3x30 i ciąga go c385 ale po sam pas :lol: a prubował go ciągnąc 3512 i na 3,4 klasie tak na 25cm dawał sobie znakmicie rade i podnosi go bezproblemowo tylko z obrotem są drobne problemy ;)

Opublikowano

Ty mi spadłeś z nieba chłopie. Masz może jakieś fotki pługa albo możesz zrobic. Jaki to jest pług z cieżka ramą czy z lekką i jakiej firmy

Opublikowano

fotki postaram sie jutro zrobic firmy nieznam ale sie dowiem a rame ma skrencaną z płaskowników i jest dosyc lekką i stabilną konstrukcją jutro postaram sie dowiedziec wiencej :lol:

Opublikowano (edytowane)

zdjęcia zrobione ale niestety nie dam rady ich dzisiaj dodać :lol: a przód już działa założyłem zamiast tarczek dwa koła zębate z wypustami i jest ok ;) teraz jeszcze oponki na tył i będzie git ;)

Edytowane przez tomek
Opublikowano

niestety ''mix'' jest problem foty mam na aparacie ale niemam kabla zeby je dac na kompa :D siora zabrala kabel a bedzie dopiero w sobote wieczur ze niestety niejestem w stanie nic zrobic :angry: sorki a jesli chdzi o pług to niedoszlismy jakiej jest firmy bo niema tabliczki ani naklejek ale raczej jest produkci niemieckiej konstrukcją przypomina mojego frosta tylko jest mniejszy ma mniejsze odkładnice i jest wykonany z cięszych płaskowników :blink:

pozdro

Opublikowano
Yogi a ten przód to przerabiałeś w ursusie i jakie to koła bo te tarczki to lipa

to tylko zamiast tarczek wsadzasz takie dwa pierscienie o szerokosci okolo 2cm z tego jeden jest uzembiony wewnentrznie a drugi zewnentrznie tak jak tarczki i oba mają wypusty przodem do siebie i jak załonczysz przod to te wypusty sie zazembiają i niema poslizgu tak jak na tarczkach :blink: jest to do kupienia w sklepach ''okolo 180zł''

''andrzej2110'' cos podobnego