Skocz do zawartości

Drifting czyli jazda bokiem.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja narazie raczkuje w tym temacie nie mam ani konkretnego sprzetu ani pola do popisu tylko 2 łuki polnej drogi. Ale co tam Polonez daje rade a zwłaszcza jak lekko popada :D Cudów nie ma ale wprawic można się. Jazda bokiem to jazda bokiem nie jakieś robienie kółeczek to było dobre za czasów Ogara 205 :)

silnik FSO szału nierobi nie jest ani zrywny ani mocy nie ma konkretnej chyba że lekko włączone ssanie wtedy to na 2spokojnei drapie. Tak silniczek rovera 100 konny to juz by można było cos wykombinować :D

Opublikowano (edytowane)

Moja zabawa zaczęła sie najpierw od BMW zachorowałem po przejażdżce w e36 328i coupe wtedy 3 letnie auto i w 2002 roku sprzedałem golfa Mk1 1,1 gaźnik i kupiłem e30 1,6 100km z 1988 jakieś stożki duperelki wydechy ale zawsze beema zainteresowanie panien na w mieście bezcenne nawet mój przyjaciel ujeżdżając w miarę nowoczesne A4 byl zazdrosny i oczywiście tez zachorował na BMW później była e30 320i 1990r full wypas igla z rejchu z książka serwisową 160tys km marzenie miała być 325i ale stan był mega ryk silnika 6 cylindrów BMW nie zastąpi nic po wywaleniu kata i stożku w obudowie jeszcze lepiej plus chip przesuwający odcinke na 7000 oraz wydmuszka za plecami i rozpórki , juz wtedy w necie zaczęło raczkować stowarzyszenie driftingowe wziolem nawet udział w dwóch eliminacjach (Bydgoszcz i Toruń) w 2006 roku pojeździło się na eliminacjach i rozgrzewkach ale zawsze coś się złapie Polody udzielał rad.Później skończyłem studia praca zmiana pracy plany sie zmieniły i beema poszła na sprzedaż i tak sie urwało ale pasja została od niedawna zostałem rolnikiem i sadze ze w przyszłości do tego wrócę ;) i jak ktoś chce popróbować sił nie musi byc od razu 325i albo 200 SX może być 316 pośmigać bokami w bezpiecznym miejscu zawsze można i bez szpery a jak się ktoś w tym sporcie dobrze czuje i ma duuuzo kasy to lawety Nissany czy M-ki i jazda, czymś na tym rolnictwie w wolnym czasie trzeba się zajmować .

Sory za interpunkcje ale to z lenistwa.;-) a i takie moje Hasło dnia

"Drifters are the happiest drivers on Earth ":P Vladoo

żeby nie było ze wymyslam mój baaaardzo stary filmik na tym portalu po czasie dzwiek uciekł :D

http://www.streetfire.net/video/vlad-bimmer-stock-e30-320i-doing-some-driftingd_96532.htm

Edytowane przez Vladoo1
Opublikowano

heh, zdaje sie ze tez bylem na zawodach w bydgoszczy w 2006 ;)

oczywiscie na widowni, z reszta pierwszej sensownej widowni na tego typu zawodach, bo odbywal sie na torze kartingowym.

wtedy zona dżonka (po jego wygranej) spalila kapcie w e34 :P

Opublikowano (edytowane)

Dżonek to był legenda pomijając zloty BMW na zawodach lubił przypalić kapcia w różnych miejscach a to się nie podobało śmietance z Warszawki no i go w końcu odsunęli jakąś kara czy jakoś nie pamiętam a trzeba pamiętać ze Przemysław Jańczak to jego Fumfel jak Jańczak wygrywał e30 -tką to Dzonek śmigał M3 później M5 od e34 do e39 a w Poznaniu go widziałem w e46 M3 ;)

a wtedy w Bydgoszczy jeździłem w kasku strażackim w parze z Fiatem 125 i fordem Granadą:P

Edytowane przez Vladoo1
Opublikowano

Właśnie kilka dni temu pierwszy raz zobaczyłem te filmiki z JBB i wg. mnie są świetne. Jak dla mnie to chyba najlepsze polskie produkcje filmowe o drifcie kręcą.

A co do "Touge in Poland" to zapowiada się naprawdę ciekawie. Czekam na pełną wersję:)

A tu jeszcze jeden link do polskiej produkcji

Czytałem w GT że miała to być polska odpowiedź na wyczyny Kena Blocka a jak dla mnie to nic specjalnego...sam wstęp jesz za długi a za mało jest samej jazdy.

Opublikowano

Mamy na form dobrego driftera :blink: wiem że jezdzi Nissanem 300zx bi turbo kolega mi mówił że na hamowni pokazało mu 395kucy często trenuje w mojej okolicy widziałem że robi cuda tym autem :rolleyes:

kiedyś też jezdził bmw ale podobno nie chce już o nim słyszeć.

Gość Profil usunięty
Opublikowano

Elektroszpera to raczej uciążliwa sprawa w ruchu ulicznym. smile.gif

Opublikowano
:) "nie do końca uciążliwa" zwłaszcza na skrzyżowaniach i parkingach 5 dni się tak męczyłem 300zx.... zgodze się że można ale jazda jest jak wozem drabiniastym moim zdaniem.... na codzień jeżdże ze szperą ale to już inna bajka bo ciągnie przód :mellow:
Opublikowano
:) Nie wiem czy masz racje ja uwarzam że tylko tył troszke podskakuje przy parkowaniu a z prowadzeniem było dobrze chyba że na lodzie , nie dawno sprzedałem moje BMW E-36 M50B25 :) z elektoszperą bo chcę kupić coś mocniejszego , do driftu
Opublikowano

:) w ostatnie BMW wpakowałem 15tys zł bo to była seryjna 1.6 :) silnik 200kucy chamulce od cabrio dyfer zmieniłem , zawieche na gwint skrzynie ....... i jeszcze takie tam a teraz bym kupił M POWERA tak koło 15-20 tys mam na to :) lub znów zrobie swap ale już włoże V8 lub starsze V12 może by taniej wyszło a ty co tam masz

Pietras892