Skocz do zawartości

Opłacalność produkcji czosnku

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

dawid - albo obieraj jak jest mokry, albo obieraj całkiem suchy. Taki pół na pół jest kiepski do obierania bo skórka nie chce odchodzic :)

tytonix - tez jestem ciekaw, chociaz ja nie obieram prawie nic i na rybitwe z nim nie jeżdże. W radziemicach mają cennik 1-1.1 za jedynke, i 80-90 gr 5.5-6 nieobierany

Opublikowano

Rozumiem, ze sprzedaje czesc z Was czosnek obierany na gieldzie. Ktos sprzedawal na broniszach albo w elizowce? Ten czosnek ktory nie uda sie sprzedac na zielono, wieszacie i obieracie pozniej? Rozumiem, ze nalezy to zrobic do grudnia, bo moze przemarznac w wiacie/ garazu?

Opublikowano

Witam,czy kopiecie już czosnek wiosenny,dziś skończyłem harnasia i próbowałem z kilkoma główkami jarego ale jakoś te łodygi mimo że całe zielone to się bardzo łatwo odrywają od główek(główki ok 5 cm)może jeszcze za wcześnie.

Opublikowano

Witam jestem tutaj nowy, jest tu ktoś z łódzkiego lub Wielkopolskiego. Potrzebuję trochę czosnku na sadzeniaka

Witaj. Mam sadzeniaka zdrowy aromatyczny odmiana harnas jak co to pisz priva lub 723 644 899

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez Pepik190
      Witam.
      Będe wdzięczny za podpowiedz jak zrobić sadzarkę do czosnku,zdjęcia dane konstrukcyjne.Z góry dziękuję.
    • Przez membrana
      Witam! Czy ktoś mógłby mi powiedzieć, czym zaprawiać czosek, jakie stosować opryski i co zrobić, zeby nie gnił wiosną?
    • Przez Kondzioo
      Witajcie... nie znalazłem nigdzie tematu z cenami czosnku więc piszcie po ile chodzi czosnek i w jakich regionach.. jezeli jest taki temat to przepraszam
    • Przez mwp113
      Wydzierżawiłem pole, na którym kiedyś rosło zboże, którego nie zebrali i zgniło. Od tego czasu minęło 2 lata, a pole zarosło krzakami. Popalilismy krzaki, zaoralismy pole i teraz pytanie do was. Co zrobić żeby doprowadzić pole do porządku tak, aby mozna było sadzić czosnek. Pole ma 1ha . Moze jakieś konkretne nawozy do odkwaszenia pola tak, aby doprowadzić je do porządku. Z góry dziekuje. ( Chcemy sadzić czosnek zimowy)
    • Przez 360i82Sa
      CZOSNEK
  • Dodaj nową pozycję...
v